
Zelf ganache maken
Lees verder na de advertentie
Zelf ganache maken is veel makkelijker dan je wellicht verwacht. Wij vertellen je het basisrecept zodat jij voortaan altijd de perfecte ganache hebt voor bij je baksels. Om ganache te maken volg je de volgende stappen:
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Basisrecept ganache maken
Verhit in een pan 200 ml slagroom tot het kookpunt. Hak ondertussen 200 g pure chocolade fijn en doe in een kom. Giet de hete slagroom over de gehakte chocolade en laat het enkele minuten staan. Roer het geheel met een garde goed door elkaar. Et voilà, klaar is kees!
Gebruik deze warme ganache vervolgens als glazuur over taarten of giet hem in een blind gebakken zandbodem voor bijvoorbeeld een chocolade-ganachetaart.
Truffels, yes please!
Wil je chocolade truffels maken? Goed idee! Met deze lekkernijen maak je namelijk iedereen blij. Om zelf chocoladetruffels te maken, heb je ganache nodig. Volg hiervoor de stappen van het basisrecept op. Laat vervolgens de ganache helemaal koud worden in de koelkast. Wanneer deze volledig is afgekoeld kun je er hierna bolletjes van maken. Rol deze bolletje vervolgens even door de cacao en klaar ben je! Ready to serve.
Wil jij net even wat anders? Je kunt de truffels ook maken met een kokosvulling, vulling van pistachenoten of speculaastruffels met nootmuskaat en witte chocolade. Verpak ze vervolgens in een leuk doosje en geef ze bijvoorbeeld cadeau. Helemaal homemade.
> naar het recept: chocoladetruffels
Lees ook:
Zo maak je de allermooiste chocoladedecoraties
5x overheerlijke recepten voor chocolademousse
Witte chocolade: 6x de lekkerste recepten
Onze tips

Jackfruit is dé vleesvervanger voor stoofgerechten (en zo gebruik je ‘m)

Dit zijn de keukentools die jouw kerst écht makkelijker maken

Kruidnoten bakken: zo doe je dat

Zelf gevulde speculaas maken: zo doe je dat

Zo maak je thuis een plantaardige steak die zelfs vleeseters verrast

Slechts 0,1% van alle Italiaanse wijn komt hiervandaan

Dit zijn dé gouden tips voor het binden van een stoofpot

Zelf groentesoep maken? Met deze tips lukt het altijd (zelfs zónder zakjes)

Misselijk maar toch iets eten? Deze recepten helpen écht

Zo maak je de perfecte Halloween-pompoen (zonder geklieder)

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereiden

9x de lekkerste sauzen voor bij biefstuk

Koken zonder alcohol: zo vervang je drank in klassieke gerechten

Varkenshaas bakken: met deze tips kan het niet mislukken

Dit zijn de seizoensgroenten en -fruit in oktober

7 soorten paddenstoelen om mee te koken (+ recepten)

Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.




