
Gemaksproducten lijken ideaal. Maar wat mensen soms vergeten is dat je hier in de supermarkt de hoofdprijs voor betaalt. Meestal zonder dat je er echt bij stilstaat. Maar waarom doen we dat? En bespaart het nu echt tijd? Wij zochten het voor je uit.
Lees verder na de advertentie
Gemak in de supermarkt
Even snel een zakje voorgesneden groenten, kant-en-klare pastasalade, een bakje met granaatappelpitjes of gepelde pistachenootjes – het lijkt zo handig en fijn. Geen gedoe, je hoeft niets af te wegen en je hebt binnen no time je gerecht op tafel staan. Maar is het eigenlijk wel zo handig als het lijkt?
Want aan het einde van de rit heb je flink meer geld betaald voor dit gemak in de supermarkt. Wist je dat dit soms het dubbele kan zijn dan wanneer je zelf aan de slag gaat in de keuken? En dat is natuurlijk ontzettend zonde van je geld. Niet waar?
Wekelijks de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen?
Trucjes van de supermarkt
Tijd en comfort zijn ons dierbaar en daarom soms ook belangrijker dan geld. We snappen echt wel dat het soms lekker kan zijn om even voor gemak te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan het snel op tafel zetten van een maaltijd na een lange werkdag, geen zin aan langdurig gepriegel in de keuken of soms gewoon niet weten waar je nu eigenlijk zin in hebt. Dan is zo’n kant-en-klare maaltijd, een verspakket of voorgesneden product natuurlijk een ideale oplossing.
Supermarkten spelen hier ook slim op in door deze producten visueel aantrekkelijk en handig te maken, en soms zelfs te bestempelen als een verantwoorde keuze. Hierdoor krijgen we het gevoel dat we een slimme keuze maken, terwijl we dus eigenlijk – ongemerkt – veel meer betalen voor uiteindelijk minder.
Thuisgemak
Laten we daarom de rollen eens omdraaien en aan jullie laten zien hoe makkelijk het kan zijn om zelf aan de slag te gaan met heerlijke gerechten! Want laten we eerlijk zijn: we weten hoe fijn het kan zijn om die pasta, stoommaaltijd of salade uit de supermarkt mee te pakken, maar uiteindelijk is je maaltijd altijd lekkerder – en verser – wanneer je hem zelf maakt. Ga dus lekker aan de slag met deze recepten die je makkelijk kunt voorbereiden, kunt maken en mee kunt nemen. Zo geef je nooit meer teveel geld uit in de supermarkt!

Romige pasta met zalm en doperwten
Geen stoommaaltijden meer in je boodschappenmandje, maar enkel verse ingrediënten. Dit gerecht staat binnen 20 minuten op tafel. Hoeveel scheelt het?

Snelle linzen-kokoscurry
Curry kun je in tegenwoordig vaak in een verspakket kopen. Maar wist je dat wanneer je de ingrediënten los koopt, je veel meer – en dus voor vaker – kunt maken? Daarnaast bevat het geen pakjes en zakjes, maar is het supervers!

Pokébowl met gerookte tempeh
Een bowl boordevol groenten, die je met gemak – of met behulp van een rasp – zelf kunt snijden. De tempeh kun je gerookt kopen bij de supermarkt, maar ook dat kun je zelf doen. Probeer maar!

Zelfgemaakte eiersalade
Ook beleg kun je natuurlijk zelf maken. Sterker nog, het is een stuk verser: het bevat geen suiker, e-nummers en smaakt een stuk lekkerder.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Hummus met gegrilde groenten, falafel en naan
Of wat dacht je van een lekkere dip? Deze versgemaakte hummus is gegarandeerd lekkerder dan uit de bakjes in de supermarkt!

Orzo salade met sperziebonen en tonijn
Zeg maar dag tegen de kant-en-klare salade in de supermarkt! Maak hem zelf binnen een mum van tijd met dit recept. Tip: maak meteen een grote hoeveelheid, zodat je er vaker van kunt genieten!

Italiaanse sandwich met pesto, mozzarella en salami
Broodje afhalen bij de kantine? Nee hoor! Met dit recept maak je deze overheerlijke sandwich helemaal zelf.

Salade niçoise-wraps
Een pak wraps is altijd handig om in huis te hebben. Zo kun je altijd zelf je lunch of avondeten maken met de ingrediënten die je nog in huis hebt liggen!

Gezonde gembershot maken zonder slowjuicer
Wekelijks de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen?
Onze tips

Deze nieuwe ijssmaken van Magnum wil je zeker proeven!

Van cocktail tot limo: leer het in de workshop van The Good Spice & Foodies Magazine

GEWONNEN: 3x 2 kaarten voor Cinema Culinair

Dit zijn dé smaken van het moment

Waarom iedereen deze zomer Mexicaans kookt (en jij straks ook!)

McDonald’s-fans opgelet: deze saus is nu te koop in een fles!

Je kunt nu je eigen slush puppy maken (en dit is hoe)

Dit zijn de meest gezochte recepten van april
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.