
Recepten met citrus
Lees verder na de advertentie
In de lente gaan wij het liefste voor frisse smaken. Het beste ingrediënt hiervoor zijn natuurlijk citrusvruchten. Limoen, citroen, grapefruit, mandarijn, sinaasappel; wij kunnen er geen genoeg van krijgen. De vitaminebommetjes zijn ontzettend smaakvol en geven je weerstand gelijk een boost. Win-win! Ter inspiratie hebben wij onze favoriete recepten met citrus verzameld.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Ceviche met grapefruit
Wist je dat je verse vis kunt garen door hem te marineren in citrussap? Zo maak je een ceviche. Wij gaan het liefste voor een frisse variant met grapefruit. Gebruik – wanneer het kan – zowel een gele als rode grapefruits. Zo geef je het gerecht kleur en laat je het stralen.
Citroensoep
Citroen & soep lijkt een gekke combinatie. Ga niet op je eerste instinct af en probeer het gewoon eens. Deze soep is heel erg lekker en ook nog eens hartstikke gezond. Maak dus vooral een flinke pan vol wanneer jij je een keertje niet zo goed voelt. Van deze citroensoep zal je zeker een opkikker krijgen.
Kip met sinaasappel
Kip, rozemarijn en sinaasappel: een klassieke combi die er altijd in gaat. Proef de pure smaken van deze waanzinnige ingrediënten in dit hoofdgerecht.
Limoenmeringues met wittechoco-pistacheganache en mandarijn
Een mooi nagerecht mocht in dit lijstje met citrus recepten natuurlijk niet ontbreken. Wanneer je meringues met limoen maakt, krijgen ze een waanzinnige kleur en heerlijke smaak. Gebruik voor een ware smaaksensatie zowel het sap als de schil van de groene citrusvrucht. Dat proef je!
Gefrituurde garnalen met limoencurrymayonaise
Geef je garnalen eens een gefrituurd jasje. Zo maak je zelf een gruwelijk lekkere borrelhap. Om het nog beter te maken, dippen wij ze ook nog eens in zelfgemaakte mayo. Voor extra smaak serveer je de garnalen met partjes limoen, lente-ui, rode peper in ringetjes en koriander.
Crème brûlée met bergamot
De unieke smaak van bergamot geeft je crème brûlée een verrassende smaak. Bergamot is een kleine, peervormige citrusvrucht met een bijzondere friszure en licht bittere smaak. Kun jij deze citrusvrucht nergens vinden? Vervang het dan eventueel door citroen of limoen.
Burrata met sinaasappel en munt
De laatste in het lijstje van recepten met citrus is dit vegetarische voorgerecht. De milde burrata vormt een perfecte tegenhanger voor de friszure sinaasappel. Lukt het jou niet om chioggia-bieten te vinden? Geen probleem! Een andere bietensoort past net zo goed.
Onze tips

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.










