Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Crème brûlée met bergamot

Citrus splash: 7x frisse recepten

Advertentie

Bezorg jezelf een frisse start met deze recepten vol vitaminebommetjes. In de soep of ceviche; wij gaan voor een citrus splash!

Recepten met citrus

In de lente gaan wij het liefste voor frisse smaken. Het beste ingrediënt hiervoor zijn natuurlijk citrusvruchten. Limoen, citroen, grapefruit, mandarijn, sinaasappel; wij kunnen er geen genoeg van krijgen. De vitaminebommetjes zijn ontzettend smaakvol en geven je weerstand gelijk een boost. Win-win! Ter inspiratie hebben wij onze favoriete recepten met citrus verzameld.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Ceviche met grapefruit

Wist je dat je verse vis kunt garen door hem te marineren in citrussap? Zo maak je een ceviche. Wij gaan het liefste voor een frisse variant met grapefruit. Gebruik – wanneer het kan – zowel een gele als rode grapefruits. Zo geef je het gerecht kleur en laat je het stralen.

Ceviche met grapefruit

Citroensoep

Citroen & soep lijkt een gekke combinatie. Ga niet op je eerste instinct af en probeer het gewoon eens. Deze soep is heel erg lekker en ook nog eens hartstikke gezond. Maak dus vooral een flinke pan vol wanneer jij je een keertje niet zo goed voelt. Van deze citroensoep zal je zeker een opkikker krijgen.

citroensoep recepten citrus

Kip met sinaasappel

Kip, rozemarijn en sinaasappel: een klassieke combi die er altijd in gaat. Proef de pure smaken van deze waanzinnige ingrediënten in dit hoofdgerecht.

Kip met sinaasappel recepten citrus

Limoenmeringues met wittechoco-pistacheganache en mandarijn

Een mooi nagerecht mocht in dit lijstje met citrus recepten natuurlijk niet ontbreken. Wanneer je meringues met limoen maakt, krijgen ze een waanzinnige kleur en heerlijke smaak. Gebruik voor een ware smaaksensatie zowel het sap als de schil van de groene citrusvrucht. Dat proef je!

Limoenmeringues met wittechoco-pistacheganache en mandarijn

Gefrituurde garnalen met limoen­currymayonaise

Geef je garnalen eens een gefrituurd jasje. Zo maak je zelf een gruwelijk lekkere borrelhap. Om het nog beter te maken, dippen wij ze ook nog eens in zelfgemaakte mayo. Voor extra smaak serveer je de garnalen met partjes limoen, lente-ui, rode peper in ringetjes en koriander.

Gefrituurde garnalen met limoen­currymayonaise

Crème brûlée met bergamot

De unieke smaak van bergamot geeft je crème brûlée een verrassende smaak. Bergamot is een kleine, peervormige citrusvrucht met een bijzondere friszure en licht bittere smaak. Kun jij deze citrusvrucht nergens vinden? Vervang het dan eventueel door citroen of limoen.

Crème brûlée met bergamot recepten citrus

Burrata met sinaasappel en munt

De laatste in het lijstje van recepten met citrus is dit vegetarische voorgerecht. De milde burrata vormt een perfecte tegenhanger voor de friszure sinaasappel. Lukt het jou niet om chioggia-bieten te vinden? Geen probleem! Een andere bietensoort past net zo goed.

Burrata met sinaasappel

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!