
Citroenachtig & fris: 4x recepten met citroengras
Recepten met citroengras
Lees verder na de advertentie
Eerder vertelden we je al alles over citroengras (sereh) en waar je het kunt kopen. Vandaag delen we ook onze vier favoriete recepten met citroengras, een frisse en citroenachtige smaakmaker. Door de citroengrasstengels wat te kneuzen komen er nog meer aroma’s vrij. Welk recept ga jij als eerste maken?
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Eieren in kruidige spinaziesaus met citroengras
Je hebt vast weleens shakshuka gemaakt of gegeten. In dit gerecht zitten geen bakken eieren, maar gekookte eieren. In combinatie met de kruidige saus met spinazie smaken de eieren onweerstaanbaar lekker. Zeker omdat het citroengras een mooie balans aanbrengt in dit gerecht.
> naar het recept: eieren in kruidige spinaziesaus met citroengras
Sjalottencurry met zwarte bonen en citroengras
Door zwarte bonen te gebruiken in een vegetarische curry mis je geen eens het vlees. De bonen zorgen er ook nog eens voor dat het gerecht goed vult, zo sta je voldaan op vanaf de eettafel.
> naar het recept: sjalottencurry met zwarte bonen en citroengras
Auberginespiesjes met citroengras-gembermarinade
Gember geeft elk gerecht diepte en wat pit. Natuurlijk moeten de smaken wel in balans zijn, door citroengras te gebruiken in dit recept hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Eet smakelijk!
> naar het recept: auberginespiesjes met citroengras-gembermarinade
Recepten met citroengras:
Noedels met crispy tofu en gestoomde paksoi
Noedels zijn op en top comfortfood als je het ons vraagt. De meeste gerechten met noedels staan zo op tafel en slurp je met alle gemak naar binnen. Zo ook dit heerlijke recept met crispy tofu!
> naar het recept: noedels met crispy tofu en gestoomde paksoi
Lees ook:
4x vegetarisch streetfood
10x de lekkerste vegetarische recepten met peulvruchten
Onze tips

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.







