Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Italiaanse varkenshaas

8x de lekkerste recepten met varkenshaas

De kans is groot dat er bij jou thuis weleens een varkenshaasje op het menu staat. Klassiek met champignonroomsaus of gevuld met Italiaanse smaakmakers. Wat je ook lekker vindt, deze recepten voor varkenshaas bakken bieden zeker inspiratie!

Lees verder na de advertentie

Varkenshaas recepten

Bij jou thuis staat vast wel eens varkenshaas op tafel, want in Nederland is dit sappige stukje vlees razend populair. En terecht, want varkenshaas is de meest malse spier van het varken, en dat proef je. Gelukkig is varkenshaas bakken niet moeilijk, in dit artikel leggen we je uit hoe je het beste varkenshaas kan bakken in de pan of oven. Daarna kun je aan de slag met onze heerlijke recepten met varkenshaas. Wat denk je van Italiaanse varkenshaas, medaillons of als saté van de grill?

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Italiaanse varkenshaas

Italiaanse varkenshaas

Een varkenshaasje maar dan op zijn Italiaans. Kan het nog beter? Je brengt het vlees op smaak met mozzarella, zongedroogde tomaten, pesto en pijnboompitten. Zo ervaar je la dolce vita bij elke hap.

Naar het recept
varkenshaas bakken

Varkenshaas met romige boontjes

Wil je het klassiek houden? Serveer de varkenshaas dan met een roomsaus. Dat is extra lekker met wat sperziebonen erbij. Hollandse pot op zijn best.

Naar het recept
weekmenu Varkenshaas met salie en spek

Varkenshaas met salie en spek

Wanneer je varkenshaas in plakken snijdt, krijg je medaillons. Deze kun je heel goed in de pan bakken met salie en spek. Door het vlees te omringen met ontbijtspek, droogt het niet uit en blijft het op smaak. Probeer maar!

Naar het recept
sate babi

Saté babi

Wist je dat je heel goed sateetjes kunt maken van varkenshaas? Dit recept laat je zien hoe je dat doet. Maak er vooral je eigen satésaus bij om je Indische avond compleet te maken.

Naar het recept

Tip!

Cover voor

Spies van varkenshaas en spek met paprika

Varkenshaas bakken kan gemakkelijk in de pan, of je kan er stukken van snijden en er bijvoorbeeld saté van maken. Dit recept laat je zien hoe je spiesjes kan maken met spek en paprika.

Naar het recept
roergebakken varkenshaas

Roergebakken varkenshaas met pittige zwartebonensaus

Soms heb je zin in een gerecht dat snel klaar is. Deze roergebakken varkenshaas met pittige zwartebonensaus is dan een uitkomst. Je zet het al binnen 20 minuten op tafel.

Naar het recept
Gelakte varkenshaas

Gelakte varkenshaas

Door de varkenshaas met wat honing en specerijen te bestrijken, wordt het vlees extra vol van smaak. Dat gaat hartstikke mooi samen met de kruidige bulgur die je erbij serveert. En het beste? Doordat je de varkenshaas in de oven bakt, heb je er haast geen omkijken naar.

Naar het recept
Varkenshaas gevuld met salie en knoflook, pompoenpuree en gestoofde andijvie

Varkenshaas gevuld met salie en knoflook, pompoenpuree en gestoofde andijvie

Gevulde varkenshaas is altijd een goed idee. Je kunt het vlees vullen met jouw favoriete ingrediënten maar wanneer je dit recept stap-voor-stap volgt ben je er zeker van dat er straks een heerlijk gerecht op tafel staat.

Naar het recept

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
redactiefavoriet
Italiaanse varkenshaas

Italiaanse varkenshaas

Een varkenshaasje maar dan op zijn Italiaans. Kan het nog beter? Je brengt het vlees op smaak met mozzarella, zongedroogde tomaten, pesto en pijnboompitten. Zo ervaar je la dolce vita bij elke hap.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

1 bol mozzarella
200 g zongedroogde tomaten
2 el groene pesto
zout en peper
2 el pijnboompitten
2 grote varkenshaasjes
1 el olie

Bereiding

  1. Snijd de mozzarella in blokjes. Hak de zongedroogde tomaten grof. Meng de mozzarella en de tomaten met de pesto. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin.

  2. Snijd de varkenshaasjes over de lengte in en vouw ze open. Wrijf het vlees in met de olie en bestrooi met zout en peper. Gril de varkenshaasjes ca. 4 minuten op de opengesneden kant. Draai het vlees om en schep er het mozzarellamengsel op. Bestrooi met de pijnboompitten en gril nog ca. 4 minuten.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Dille & Kamille, eigen collectie

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!