
Zomerfruit invriezen
Lees verder na de advertentie
De zomer brengt ons fantastisch fruit. Sappige aardbeien, zoetzure bramen en frisse frambozen. Helaas is dit heerlijke zomerfruit maar kort in het seizoen. Wil jij er liever langer van genieten? Dan is zomerfruit invriezen een goed idee. Zo kun je het hele jaar door genieten van de smaken van de zomer!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Kerst Tip

Een ontspannen kerst.
Bij MediaMarkt kun je terecht voor de beste Kleine keukenapparatuur kerstdeals. Leuk voor onder de kerstboom.
Lees verder na de advertentie
Invriezen van fruit
Zomerfruit invriezen is dƩ manier om langer van je favoriete fruit te kunnen genieten. Wees niet bang dat het bevroren fruit minder gezond is dan vers fruit, dat is allang achterhaald. Vers fruit invriezen kent juist veel voordelen. Zo biedt het gemak en blijven alle voedingstoffen behouden. Maar hoe doe je dat nou, zomerfruit invriezen? Het is gelukkig heel simpel. Start met het droogdeppen van het fruit met een keukendoek. Dit voorkomt kristalvorming tijdens het vriezen. Verdeel het fruit daarna in porties en verpak het in diepvrieszakken of luchtdichte containers. Plak op de verpakking een sticker met de naam van het fruit en de datum van invriezen. Bevroren fruit blijft ongeveer acht tot twaalf maanden houdbaar. Is je fruit verpakt? Dan kun je het fruit in de vriezer leggen.
Recepten met zomerfruit
Lees verder na de advertentie
Wil je het fruit eten? Dan haal je het uit de vriezer en laat je het ontdooien. Daarna kun je het zo uit het vuistje eten, of verwerken in allerhande gerechten.Ā Zo kun je goed bakken met zomerfruit maar zijn er ook heel veel lekkere hartige recepten met zomerfruit, bekijk de onderstaande recepten maar snel!
Eton mess-cheesecake
Krijg je onverwacht bezoek? Dan is dit recept een uitkomst.Ā Etos mess is de Britse klassieker voor als je weinig tijd hebt. Je hebt het in een handomdraai gemaakt, zeker wanneer je fruit uit de vriezer gebruikt.
Lees verder na de advertentie
> naar hetĀ recept: eton mess-cheesecake
Gepofte bietjes met Gorgonzola en kersen-sjalottendressing
Het maakt niet uit dat kersen wat zachter uit de vriezer komen. Je kunt er nog steeds heel goed een dressing mee maken.Ā De pittige Gorgonzola is een mooie tegenhanger van de zoete kersendressing.
> naar het recept: gepofte bietjes met Gorgonzola en kersen-sjalottendressing
Witlof-appelsalade met bosbessendressing
Ook bosbessen smaken heerlijk in een salade. Knapperige groenten en fruit met een sappige dressing? Daar zeggen wij nooit nee tegen. Deze salade maken we dan ook het hele jaar door. Dat kan gewoon wanneer je zomerfruit invriest.
> naar het recept: witlof-appelsalade met bosbessendressing
Lees ook: Dit zijn de leukste adresjes om zelf zomerfruit te plukken
Onze tips

Deze keukenfout verpest voor veel mensen pakjesavond

Voor eens en altijd: het verschil tussen pepernoten en kruidnoten

Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen

Deze 10 producten moet je nooit in de koelkast bewaren

Iedereen maakt deze fout bij het bewaren van eten in de koelkast

Welk vlees voor stoofvlees? Zó kies je altijd de juiste soort

Zuurdesemstarter maken: tips en recept van de chef

Kaasfondue is gaan schiften: zo kan je het redden

Zo kan je het beste aardappelpuree opwarmen en bewaren

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereidenĀ

9x de lekkerste sauzen voor bij biefstuk

Koken zonder alcohol: zo vervang je drank in klassieke gerechten

Banketstaaf: wat is het en hoe maak je het zelf?

Weet jij waar pepernoten vandaan komen? Zo zit het!

Dit is het verschil tussen speculoos en speculaas

Varkenshaas bakken: met deze tips kan het niet mislukken

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.






