
Soms vragen recepten om specifieke smaakmakers. Een vleugje vissaus, een lepeltje miso, en voordat je het weet staat je hele keuken ermee vol. Harissa is typisch zo’n ingrediĆ«nt dat je koopt en opent voor een speciaal gerecht en vervolgens vergeet. Want wat moet je maken met die restje pittige saus in het potje? Genoeg! Daarom delen wij hoe je harissa het beste kunt bewaren en welke recepten je ermee maakt.
Lees verder na de advertentie
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Kerst Tip

Een ontspannen kerst.
Bij MediaMarkt kun je terecht voor de beste Kleine keukenapparatuur kerstdeals. Leuk voor onder de kerstboom.
Lees verder na de advertentie
Harissa bewaren
Heb je een potje harissa geopend voor een specifiek recept? Dan is het belangrijk dat je het daarna op de juiste manier opbergt. Want alleen door harissa goed te bewaren, kun je er op een later moment nog wat lekkers mee maken. Geopende harissa bewaren doe je altijd in de koelkast. Na opening blijft de pittige saus ongeveer een dag of tien houdbaar. Kijk op de verpakking voor de exacte datum en het bewaaradvies en houdt dit aan.
Lees verder na de advertentie
Zelf harissa maken
Naast kopen, kun je natuurlijk ook zelf harissa maken. Voor wie van zichzelf weet dat hij de saus niet snel opmaakt, is dit de beste keuze. Zelf kun je namelijk precies de hoeveelheid maken die je voor het recept nodig hebt. Zo houdt je niks over en verspil je geen voeding. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat doet. Houd je toch een beetje over? JeĀ homemade saus blijft zoān 1 tot 2 weken goed.
Recepten met harissa
Lees verder na de advertentie
Beter dan bewaren, is harissa snel opmaken. Met deze heerlijke recepten is dat gelukkig geen enkel probleem!
Courgettes met harissa-lamvulling
In de meeste recepten voeg je slechts een lepeltje van de saus toe. Hartstikke onhandig, want zo houd je veel over. In dit recept gebruik je gelukkig relatief veel. Zo komt dat potje wel op!
> naar het recept: courgettes met harissa-lamvulling
Kruidige harissa-lampasteitjes
Niet een, niet twee, maar liefst drie eetlepels harissa gaan in deze pasteitjes. Dat maakt ze lekker kruidig en vol van smaak. Maak er dus gerust extra veel, ze zijn perfect om uit te delen.
> naar het recept: kruidige harissa-lampasteitjes
Harissavis uit de oven
Maar de absolute winnaar is dit recept voor vis uit de oven. Je lepelt het hele potje erop uit. Dat geeft niet alleen veel smaak, maar ook een prachtige kleur.
> naar het recept: harissavis uit de oven
Lees ook: Zelf maken: sriracha
Onze tips

Deze keukenfout verpest voor veel mensen pakjesavond

Voor eens en altijd: het verschil tussen pepernoten en kruidnoten

Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen

Deze 10 producten moet je nooit in de koelkast bewaren

Iedereen maakt deze fout bij het bewaren van eten in de koelkast

Welk vlees voor stoofvlees? Zó kies je altijd de juiste soort

Zuurdesemstarter maken: tips en recept van de chef

Kaasfondue is gaan schiften: zo kan je het redden

Zo kan je het beste aardappelpuree opwarmen en bewaren

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereidenĀ

9x de lekkerste sauzen voor bij biefstuk

Koken zonder alcohol: zo vervang je drank in klassieke gerechten

Banketstaaf: wat is het en hoe maak je het zelf?

Weet jij waar pepernoten vandaan komen? Zo zit het!

Dit is het verschil tussen speculoos en speculaas

Varkenshaas bakken: met deze tips kan het niet mislukken

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.






