
Caribische gerechten uit Jamaica
Lees verder na de advertentie
Jamaica staat bekend om de turkooisblauwe baaien, reggae en natuurlijk ook de zinderende keuken. Denk die helderblauwe zee er even bij, zet een muziekje aan, schud je heupen los en duik de keuken in. Want met deze drie heerlijke Caribische gerechten uit de Jamaicaanse keuken vier je een feestje bij je thuis.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Ontvang tijdelijk tot 48% korting op een Foodies abonnement
Recepten voor gerechten uit Jamaica:
1. Zoete-aardappel-maiskoekjes met tamarindebacon en avocado
Zoete aardappel, mais, tamarinde en avocado: stuk voor stuk typische ingrediënten voor Caribische gerechten. In dit recept worden ze dan ook allemaal gecombineerd, dus dat kan alleen maar feest zijn! Liever vega(n)? Je kunt de bacon ook vervangen door plakjes vegan bacon.
> naar het recept: zoete-aardappel-maiskoekjes met tamarindebacon en avocado
2. Garnalencurry
Recepten met garnalen kennen we in overvloed. Ook in de Caribische keuken worden veel garnalen gegeten. Daar worden ze vaak verwerkt in smaakvolle curry’s, zoals deze, boordevol geurende specerijen, tamarindepasta en ook kokosmelk. Serveer met rijst en wat frisse sla of komkommer voor een volledige maaltijd.
> naar het recept: garnalencurry
3. Bakbanaanballetjes
Bakbanaan is ook zo’n typisch ingrediënt uit de Cariben. Verwar het overigens niet met gewone banaan! Het is een heel ander soort fruit en de twee zijn dan ook niet zomaar door elkaar te vervangen. Bakbanaan is stevig, bevat veel zetmeel en is daarom zeer geschikt om te bakken, of te verwerken in bakrecepten zoals deze balletjes. We vinden ze dan ook verslavend lekker!
> naar het recept: bakbanaanballetjes
Lees ook:
Foodies boekenclub: “de nieuwe Caribische keuken”
11x onze favoriete recepten met kokosmelk
Barbados beleven als foodie: zon, rum en heel veel eten
Onze tips

Waar kun je clotted cream voor gebruiken?

Vegan dessertrecepten: 10x heerlijke plantaardige toetjes

Dit zijn de beste kazen voor kaasfondue

16x toetjes in een glaasje

6x bakken met speculaaskruiden

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?






