Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Garnalencurry

3x Caribische gerechten uit Jamaica

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Als je aan de Cariben denkt, denk je waarschijnlijk aan witte stranden, strakblauwe lucht en heldere zee. Maar wist je dat de Caribische keuken ook zeker de moeite waard is? Hier vind je drie typisch Caribische gerechten uit Jamaica die dat bewijzen.

Caribische gerechten uit Jamaica

Jamaica staat bekend om de turkooisblauwe baaien, reggae en natuurlijk ook de zinderende keuken. Denk die helderblauwe zee er even bij, zet een muziekje aan, schud je heupen los en duik de keuken in. Want met deze drie heerlijke Caribische gerechten uit de Jamaicaanse keuken vier je een feestje bij je thuis.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten voor gerechten uit Jamaica:

1. Zoete-aardappel-maiskoekjes met tamarindebacon en avocado

Zoete aardappel, mais, tamarinde en avocado: stuk voor stuk typische ingrediënten voor Caribische gerechten. In dit recept worden ze dan ook allemaal gecombineerd, dus dat kan alleen maar feest zijn! Liever vega(n)? Je kunt de bacon ook vervangen door plakjes vegan bacon.

> naar het recept: zoete-aardappel-maiskoekjes met tamarindebacon en avocado

2. Garnalencurry

Recepten met garnalen kennen we in overvloed. Ook in de Caribische keuken worden veel garnalen gegeten. Daar worden ze vaak verwerkt in smaakvolle curry’s, zoals deze, boordevol geurende specerijen, tamarindepasta en ook kokosmelk. Serveer met rijst en wat frisse sla of komkommer voor een volledige maaltijd.

> naar het recept: garnalencurry

3. Bakbanaanballetjes

Bakbanaan is ook zo’n typisch ingrediënt uit de Cariben. Verwar het overigens niet met gewone banaan! Het is een heel ander soort fruit en de twee zijn dan ook niet zomaar door elkaar te vervangen. Bakbanaan is stevig, bevat veel zetmeel en is daarom zeer geschikt om te bakken, of te verwerken in bakrecepten zoals deze balletjes. We vinden ze dan ook verslavend lekker!

> naar het recept: bakbanaanballetjes

Bakbanaanballetjes

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!