
Zet deze schitterende kookboeken op je kerstverlanglijstje dit jaar
Op zoek naar culinaire kerstcadeaus voor onder de boom? Wij hebben de leukste kookboeken voor je op een rij, waarmee je gegarandeerd iemand blij maakt. En het beste? Je shopt ze nu met een flinke korting! Zo kun je jezelf ook nog een cadeautje geven deze kerst.
Lees verder na de advertentie
De leukste kerstcadeaus
Op zoek naar originele cadeaus voor onder de boom? Bekijk dan deze prachtige kookboeken en je geeft met zekerheid de leukste kerstcadeaus weg dit jaar! En mooi meegenomen: je shopt deze kookboeken nu met een leuke korting. Wees er snel bij, zodat je zeker weet dat ze op tijd onder de kerstboom liggen. Of je nu kiest voor lekkere baksels uit Patisserie Coucou, een van de beste boeken van Yvette van Boven of Surinaams koken uit Madame jeanette, er zit voor iedereen wel wat passends tussen. Je shopt deze kookboeken met 20% korting tot en met 26 december en je heb de leukste kerstcadeaus in huis!

Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?
TLV Vegan – Jigal Krant
Na zijn prijswinnende kookboek TLV komt Jigal Krant met een verrassend vervolg. Met de geestdrift en humor die we van hem gewend zijn, stort hij zich op de bruisende veganistische scene van Tel Aviv. Want nergens wordt zo verrukkelijk plantaardig gekookt als in het land zonder melk en honing. TLV Vegan is een kookboek, leesboek én een doorwrochte journalistieke speurtocht. Tussen de recepten door doet Jigal een intrigerende poging te achterhalen waarom uitgerekend Tel Aviv in een mum van tijd is uitgegroeid tot de vegan capital of the world. In acht opzienbarende longreads portretteert hij de aanjagers van de veganistische revolutie.
In TLV Vegan zijn koningsoesterzwammen koningsoesterzwammen en geen vegan pulled pork en zijn cashewnoten cashewnoten en geen vegan camembert. Groenten, fruit, bonen, granen, noten en zaden komen het best tot hun recht als ze gewoon zichzelf mogen zijn. Ze schitteren in 101 recepten om van te watertanden (die welhaast ongemerkt vegan zijn).
TLV Vegan prikkelt en daagt uit, maar is nooit belerend of dwingend. De sprekende beelden van Vincent van den Hoogen laten je watertanden door het heerlijke eten.




Lees verder na de advertentie
Patisserie Coucou: De vegan bakkerij – Enzo Pérès-Labourdette
Patisserie coucou bevat de recepten die Enzo naar zijn oma’s had gestuurd als ze nu nog konden bakken. ‘Aangepaste recepten’, zoals zijn Franse oma dat noemde, geïnspireerd op zijn Mamie Edith, Mamie Raymonde en Grandma Maisie. Verwacht bloemige Arabische aroma’s, kleurrijke Indiase specerijen, Franse patisseriekennis en Brits comfortfood, allemaal in een eigentijds vegan jasje.
Een greep uit het boek: frisse shortbread met Indiase muisjes, sweet and sour apple pie met kaneelspiralen à la snob, chocomousse, oolong crème caramel, primaverascones met dille en gekonfijnte citroen en walnotenghriba. De recepten worden begeleid door korte anekdotes, herinneringen en illustraties. Zo is het net alsof je vroeger naast Enzo en zijn oma aan de koele houten keukentafel in Zuid-Frankrijk zat.




Lees verder na de advertentie
Madame jeanette – Raghenie Bhawanie
Surinaams eten zwaar, moeilijk en tijdrovend? Niet als het aan Raghenie Bhawanie ligt. In haar debuut Madame jeanette serveert ze meer dan honderd gerechten, waarvan het overgrote deel met groenten in de hoofdrol. Denk aan lipglossbami met tamarinde broccoli, traditionele roti met pompoen, geroosterde masalabloemkool Surinaams tafelzuur van gepofte biet, en mangotaart. Dat eten met pit heus niet altijd pittig hoeft te zijn, legt ze ook uit in dit kookboek, vernoemd naar de aromatische peper die geliefd is in heel Suriname en ver daarbuiten.
Met fotografie die van de bladzijden spat en een flinke dosis humor biedt Raghenie een kijkje in de traditionele Surinaamse keuken om er vervolgens een moderne draai aan te geven met Hollandse parels. Die moderne draai zie je goed terug in recepten zoals een broodje hete-ketjapoesterzwammen, spitskool met een vleug masala, radijsjes met masalaboter, masoesarijst met tuinbonen, tomatensalade met gegrilde perzik, tamarindedressing en pittige madame jeanette-pinda’s en verkoelende passievrucht-muntijsthee. Ze slaat ook de klassiekers niet over en na het openslaan van Madame jeanette weet je als geen ander hoe je voortaan de allerlekkerste baka bana met pindasambal en Surinaamse kokosmakronen maakt.




Kerst Tip

Bij MediaMarkt kun je terecht voor de beste Kleine keukenapparatuur kerstdeals. Leuk voor onder de kerstboom.
Lees verder na de advertentie
Home Made Basics – Yvette van Boven
Home Made Basics is een modern kook-doe-het-zelfboek dat een vaste plek in veel keukens gaat krijgen. Yvette van Boven maakt met haar nieuwe inspiratieboek koken voor iedereen toegankelijk. Het hele jaar door zet je met de enorme hoeveelheid recepten uit dit boek vers, zelfbereid, gezond en origineel eten op tafel.
Met Yvettes kenmerkende geïllustreerde stap-voor-stapuitleg van allerlei gerechten en aansluitende receptuur leert ze je de basis van het koken en kun je zelf alles maken: van simpele dressings tot huisgemaakte, dampend verse tortilla’s, van zelfgemaakte gnocchi van elk soort groente tot fluks ingelegde radijsjes. Met spetterend gefotografeerde recepten om met alle opgedane kennis oer-makkelijke dagelijkse kost te bereiden.




Lees verder na de advertentie
Groenten – Mari Maris
Groenten zingt de lof, rijkdom, kleur en veelzijdigheid van onze dagelijkse en minder alledaagse groenten. In overzichtelijke hoofdstukken komen meer dan vijftig groentesoorten, wildpluksels, verse kruiden en eetbare bloemen aan bod, elk met een portret van plant tot bord en een mooi palet aan uiteenlopende recepten, van exotisch of een Franse klassieker tot mediterraan. Daarbij geeft Mari ook nog een flinke lijst met variaties – voor het geval u naast de ruim zevenhonderd recepten op zoek bent naar nog meer inspiratie –, serveersuggesties, informatie over de houdbaarheid en restverwerkingsideeën. Kortom, een boek dat bruist van de verrassende en veelzijdige groenterecepten. Niet zo gek als u weet dat Mari zich elke dag opnieuw laat inspireren door het aanbod van het seizoen.
Alle gerechten zijn zonder dier en voor wie geheel plantaardig wil eten zijn de vegan gerechten apart aangegeven. Net als de glutenvrije variaties. Een boek voor iedereen die weleens groenten eet, vol inspiratie voor culikenners en met uitgebreide basiskennis voor (beginnende) koks die nog lang niet alles weten.




Lees verder na de advertentie
Code Noir – Lelani Lewis
De keukens van de Caraïben zijn fantastische smeltkroezen van culturen, ingrediënten, smaken en kooktechnieken. Deze invloeden zijn in de loop van de eeuwen uit wel vier continenten meegenomen door mensen die zich – vrijwillig en onvrijwillig – op de eilanden vestigden. Het resultaat? Smaakvolle, spannende en kleurrijke gerechten die nog te weinig bekend zijn in Nederland en Vlaanderen.
In Code Noir gaat Lelani Lewis terug naar de roots van haar Caribische eetcultuur, met klassieke gerechten als jerk chicken, bakkeljauwfritters, pepperpot stew en Guinness punch. Maar ze deelt ook nieuwe creaties met typisch Caribische ingrediënten zoals cassave, mais, kokos, limoen, bakbanaan en chili’s: bakbanaan met pinda-limoensalsa, zoete-aardappelgratin met gemberroom en een anglaise van maiscrème met gekaramelliseerde guave. Code Noir vertelt het belangwekkende verhaal over de Caribische keukens die, naast dat ze zo ontzettend rijk zijn aan smaak en kleur, ook enorm veel historie en diversiteit met zich meedragen.




Lees verder na de advertentie
De leukste kerstcadeaus
Shop deze culinaire nu met 20% korting tot en met 26 december en je hebt de leukste kerstcadeaus in huis!
Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?
Onze tips

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.



