
Ben jij dol op chocolade en maak je er het liefst ook nog heerlijke baksels of gerechten mee? Dan is onze unieke chocolade-karamel uitgave perfect voor jou! Als echte chocoladeliefhebber mag je deze chocolade recepten namelijk echt niet missen…
Lees verder na de advertentie
Chocolade recepten
Ben jij zo iemand die bij het woord chocolade al begint te watertanden? Dan hebben we goed nieuws. We verzamelden de allerlekkerste recepten in een unieke uitgave waarin chocolade de hoofdrol speelt – van smeuïge taarten tot romige desserts en knapperige koekjes. Perfect voor wanneer je jezelf (of iemand anders) wilt verwennen. Welke chocolade recepten ga jij als eerste maken?
Chocolade & Karamel special
- Knapperige koekjes
- Recepten met gezouten karamel
- Koken met cacao en veel, veel meer!


Intense chocoladelaagjestaart
Een prachtige taart bestaande uit laagjes van chocoladecake en custard. Loopt het water je al in je mond? Ga aan de slag met deze heerlijke taart!

Chocoladetiffin
Wat geef je iemand die alles al heeft? Precies, een eetbaar cadeautje. Dit zoete hapje is leuk om te geven en om te krijgen.

Frambozen-wittechocoladetaartje
Ook al is witte chocolade officieel geen echte chocolade, toch nemen we het mee in dit rijtje met de lekkerste chocolade recepten. Want zeg nu zelf, deze is toch ook om van te smullen?

Zwartebonentaart met pure chocolade, kersen en meringue
Een waanzinnig smeuïge chocolade taart van zwarte bonen? Jazeker. De chocolade, kersen en Italiaanse meringue maken deze bonen heerlijk zoet. Proef zelf maar!

Chocolade-tahinpudding met gezouten room
Romig, intens en nét even anders: deze chocolade-tahinpudding is comfortfood op z’n best. De combinatie van pure chocolade en de nootachtige smaak van tahin zorgt voor een diepe smaak, terwijl de gezouten room er een heerlijk contrast aan geeft. Een makkelijk toetje, maar heerlijk verwenmoment!

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Chocoladekoeken
Wil je dat de koeken lekker chewy blijven? Stop ze in een luchtdichte trommel of een hersluitbare zak samen met een stukje brood.

Profiteroles met chocoladesaus en olijfolie
Profiteroles met chocoladesaus en olijfolie. Een smaakvolle traktatie om van te genieten.

Chocolade-bananenbrood met karamel
Dit chocolade-bananenbrood met karamel is echt alle vormen van lekker! Perfect als tussendoortje of snack. In dit recept gebruik ik geen meel of bloem maar havermout. Daardoor is dit bananenbrood glutenvrij. Check wel altijd de verpakking van de havermout.

Nougatinebrownie met hazelnootchocolade
We kunnen het je nu alvast eerlijk zeggen: eenmaal je aan deze brownie begonnen bent, wil je niets anders meer. Deze variant met nougatine en hazelnootchocolade is een hemelse combinatie.

Chocolademousse met custard
Deze hemelse mousse is alles behalve standaard. De espresso en de custard maken ‘m romiger en ook nog eens smaakvoller dan iedere andere chocolademousse. Dit is dan ook niet voor niets een van onze favoriete recepten voor chocolademousse.
Chocolade & Karamel special
- Knapperige koekjes
- Recepten met gezouten karamel
- Koken met cacao en veel, veel meer!

Onze tips

Dit is dé lekkerste uitgave van Foodies ooit: chocolade & karamel

5x bakken met pure chocolade

5x chocoladecake bakken

5x overheerlijke chocolademousse recepten

9x chocoladetaart bakken

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.



