Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
bord met hartige macarons erop

Amuses voor elk feestje: 11x feestelijke recepten

Op zoek naar amuses voor je borrel of diner? Ontdek onze feestelijke en makkelijke amuse recepten die gegarandeerd indruk maken op je gasten!

Lees verder na de advertentie

Amuse

Bij een chique diner of een goede borrel mag de amuse niet ontbreken. Dit is het eerste hapje dat je serveert en maakt je gasten nieuwsgierig naar wat voor lekkers er allemaal aankomt…

Of je nu start met een smaakvolle soep, hartige macarons of een recept van een sterrenchef; met onze amuse recepten is de toon in ieder geval al goed gezet!

Lees verder na de advertentie

Wekelijks feestelijke recepten in je mailbox?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Amuse recepten

Een amuse is klein, maar doet veel. Het is de bedoeling dat het hapje je eetlust aanwakkert en daarom wil je dat ‘ie boordevol smaak zit. Maar dat betekent echt niet dat het ingewikkeld hoeft te zijn. Onze amuse recepten zijn stuk voor stuk haalbaar, lekker en verrassend feestelijk.

Lees verder na de advertentie

Of je nu gaat voor vis, vlees of een vegetarisch gerecht: met deze amuses ga je succesvol van start:

hoe open je oesters

Oesters met sjalottenvinaigrette

Verse oesters hebben eigenlijk niets nodig. Maar wanneer je oesters toch een klassieke touch wilt geven, gebruik dan deze sjalottenvinaigrette.

Naar het recept
Crispy sushihapjes

Crispy sushihapjes

Zelf sushi maken moeilijk? Nee hoor, deze sushihapjes hoef je niet te rollen waardoor ze een stuk gemakkelijker te maken zijn! Niemand zal doorhebben hoe weinig werk deze amuses zijn…

Naar het recept

Lees verder na de advertentie

Tempura van enoki met gochujangmayo

Tempura van enoki met gochujangmayo

Wie Japans wil snacken kan zo veel meer eten dan enkel edamame en sushi. Wat denk je bijvoorbeeld van tempura van enoki? Dat staat zelfs nóg chiquer.

Naar het recept
Parmezaanse kaastaartjes

Parmezaanse kaastaartjes

Deze taartjes moest Petit gateau voor Christian Dior maken en mag jij nu aan je gasten serveren. Chiquer dan dat wordt het niet toch?

Naar het recept
ā€˜Macarons’ met filet americain, bieslook en maanzaadjes

ā€˜Macarons’ met filet americain, bieslook en maanzaadjes

Hartige macarons? Ja, zeker! Deze variant zal zeker in de smaak vallen tijdens de borrel. Je kunt natuurlijk ook voor vegetarische filet american gaan om er zo een vega-snack van te maken.

Naar het recept
Hartige macarons met geitenkaasvulling

Hartige macarons met geitenkaasvulling

Heb je de smaak te pakken? Dan is dit amuse recept misschien ook wat voor jou! Met geitenkaasvulling zijn de macorons net zo feestelijk en minstens zo lekker.

Naar het recept
Groene asperges met spek van de grill en roasted sesame mayo

Amuse met asperges

In dit recept krijgen de groene asperges een jasje van gegrild spek en een sausje waarin je maar blijft dippen…

Naar het recept
Cover voor

Feestelijke wortelcocktail van Niven Kunz

Wanneer je het recept van een sterrenchef gebruikt, weet je zeker dat je hoge ogen gaat gooien…

Naar het recept
Briljante blini’s

Blini’s van boekweitmeel met aubergine-olijventapenade

Blini’s zijn bekend van de combinatie met zalm en kaviaar, maar wist je dat het ook heel goed vega kan? Dat laat dit recept wel zien!

Naar het recept
dierendag

Gazpacho met meloen en peterselie

Gazpacho is een klassieke Spaanse soep die wij een tikkeltje specialer maken door meloen toe te voegen. Succes gegarandeerd!

Naar het recept
Zalmtartaartje op crouton met tuinkers en wasabi mayo

Amuse met zalm

Door de zalm op kleine toastjes te serveren, zijn ze ideaal als amuse. Lekker met pittige wasabimayonaise.

Naar het recept

Amuses serveren

Of je nou een kerst amuse maakt of de recepten serveert bij je 21-diner; een goede presentatie is het halve werk. Door je amuses slim te serveren, is iedereen al onder de indruk vóórdat ze een hap hebben genomen.

Dit kan met behulp van knap servies zoals een klassieke amuselepel maar ook met het onderstel: serveer ze bijvoorbeeld op een etagĆØre, goede borrelplank of marmeren plateau. Dat staat gelijk chique!

Het beste recept voor amuses:

Kun je niet kiezen uit al die heerlijke amuse recepten? Laat je dan gewoon inspireren door deze all time favourite:

Foodies favoriet
hoe open je oesters

Oesters met sjalottenvinaigrette

Verse oesters hebben eigenlijk niets nodig. Maar wanneer je oesters toch een klassieke touch wilt geven, gebruik dan deze sjalottenvinaigrette.

Bekijk volledige recept

Ingrediƫnten

  • 6 oesters
  • 1/2 sjalot
  • 2 el rodewijnazijn
  • 1/4 citroen (in parten)

Bereiding

  1. Snijd de sjalot ragfijn en schep de sjalot in een oesterschep. Schenk de rodewijnazijn erbij tot de sjalotjes net onder staan.

  2. Serveer de oesters koud, met de sjalottenvinaigrette en de citroenpartjes er los bij om naar smaak wat sjalottenvinaigrette of een kneepje citroen toe te kunnen voegen.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!