Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Gegrilde groene asperges met wortel en knoflookjus

Wat eet je bij vis? 9x de lekkerste bijgerechten

Profielfoto van
JulieJulie van den Berg

Op de redactie zijn we dol op vis. Van een boterzachte, roze zalm tot een perfect gegaarde witvis: wij zeggen nooit nee. Maar wat eet je het beste bij vis? Wij verzamelden de lekkerste bijgerechten die je meteen wilt uitproberen!

Lees verder na de advertentie

Vis is eigenlijk bij elke gelegenheid een goede optie, of je nu een makkelijke traybake maakt met kabeljauw, vis eet van de bbq of wilt uitpakken bij het diner met een tonijn tataki. Maar vaak is een geslaagd gerecht pas compleet wanneer je er wat bij serveert. Zo kun je denken aan geroosterde groenten, een romige puree of juist een groene salade.

Heb je inspiratie nodig? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Hieronder vind je een handig lijstje met bijgerechten voor vis, zodat je gerecht altijd een voltreffer is.

Meer inspiratie voor bijgerechten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Groenten bij vis

Groenten bij je vis zijn eigenlijk altijd een goede combinatie. Uiteindelijk hangt het natuurlijk af van het soort vis en gerecht dat je maakt, maar onderstaande recepten passen over het algemeen altijd bij een lekker stukje vis:

Gegrilde groene asperges met wortel-knoflookjus, dille en pijnboompitten groentesap

Gegrilde groene asperges met wortel-knoflookjus, dille en pijnboompitten

Groene asperges doen het eigenlijk altijd goed bij vis. Serveer deze bij je vis en je gerecht is compleet! Tip: voeg wat chilipeper toe om je gerecht net die extra kick te geven.

Naar het recept
Ratatouille

Ratatouille

Het lijkt een simpel groentegerecht, maar er gaat meer schuil achter ratatouille dan je zou denken. Benieuwd hoe je het op de klassieke Franse wijze bereid? Probeer het in dit recept!

Naar het recept
Traybake met onder andere tomaat, aubergine, mozarella en zuurdesembrood

Makkelijke traybake met tomaat, aubergine en zuurdesem

Zonder tomaten geen zomer, wat ons betreft. Dit eenvoudige traybake-recept laat zien hoe fantastisch deze seizoensgroente is. In combinatie met aubergine en knapperig zuurdesembrood wordt dit gerecht helemaal compleet.

Naar het recept

Lees verder na de advertentie

Aardappelgerechten bij vis

Wil je je visgerecht wat opvullen? Dan zijn deze recepten perfect voor bij jou bereidde visje!

ovenschaal met zalm en gratin

Frisse aardappelgratin

Dit gerecht is perfect voor bij een mooi stuk roze zalm. De aardappelgratin gaat alvast de oven, terwijl je de zalm naar wens kunt bereiden. Probeer het zoals in dit recept!

Naar het recept
Gepofte zoete aardappel met tahin en amandelen

Gepofte zoete aardappel met tahin en amandelen

De barbecue voegt altijd zo’n heerlijk rooksmaakje aan je eten toe. Zo ook bij dit recept voor gepofte zoete aardappel met tahin en amandelen. Perfect om je vis tegelijkertijd mee te garen!

Naar het recept
Mosterdkrieltjes met sjalot en tuinkers

Mosterdkrieltjes met sjalot en tuinkers

De zoete sjalotjes gaan goed samen met de scherpe mosterd. De pittige tuinkers maakt het geheel af. Serveer met een vis naar keuze.

Naar het recept

Kerst Tip

Lees verder na de advertentie

Salades bij vis

Maar vergeet vooral een frisse salade ook niet! Deze salades kun je heel goed bij vis serveren:

recepten met venkel: Venkelsalade

Venkelsalade

Zomers, snel en lekker! Dat krijg je met het onweerstaanbare recept voor venkelsalade. En ook nog eens zo op tafel. Visje erbij en je bent klaar!

Naar het recept
Salade van groene appel en avocado

Salade van groene appel en avocado

Deze salade kun je bij elke vissoort serveren. Deze rijke, groene salade zit tjokvol heerlijke groente: avocado, sperzieboontjes en groene asperges. Die frisse groene smaken mengen fantastisch met de mooie pestodressing.

Naar het recept
Fattoush salade in een schaal met bestek en op een bord

Fattoush

Deze versie van fattoush lijkt op de klassieke salade die iedereen wel kent en lekker vindt. Speel met de ingrediënten op basis van wat er in het seizoen is of wat er in je koelkast ligt. Op basis daarvan kun je bepalen welke vis je erbij serveert.

Naar het recept

Lees verder na de advertentie

Het beste bijgerecht bij vis

FAVORIET
Gegrilde groene asperges met wortel-knoflookjus, dille en pijnboompitten groentesap

Gegrilde groene asperges met wortel-knoflookjus, dille en pijnboompitten

Groene asperges doen het eigenlijk altijd goed bij vis. Serveer deze bij je vis en je gerecht is compleet! Tip: voeg wat chilipeper toe om je gerecht net die extra kick te geven.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

500 ml wortelsap
3 teentjes knoflook (in plakjes)
1 cm verse gember (in plakjes)
½ sinaasappel
75 g boter
zout en peper
400 g groene asperges
olijfolie
½ gegrilde rode paprika (in kleine blokjes uit pot)
5 takjes dille (grof gehakt)
50 g pijnboompitten (geroosterd)

Bereiding

  1. Doe het wortelsap met de knoflook, de gember en de sinaasappelhelft in een pannetje en breng aan de kook. Kook het geheel op matig vuur in tot je ca. ¼ overhebt en het een beetje stroperig wordt. Haal de sinaasappel eruit en doe de saus met de boter in een blender. Pureer het geheel tot een gladde, glanzende saus. Giet de saus terug in de pan en breng op smaak met zout en peper. Houd warm, maar laat niet meer koken.

  2. Snijd de houtige uiteindes van de asperges en schil evt. dikke exemplaren die een taaie schil hebben. Dunnere asperges kun je met schil grillen. Wrijf de asperges in met wat olijfolie en gril ze rondom in een hete grillpan in 4­5 minuten beetgaar.

  3. Roer de paprikablokjes en de dille door de saus. Leg de asperges als een stapeltje midden op een schaal en schep er royaal de saus overheen. Maak af met de pijnboompitten.

Receptuur en foodstyling: Willem van Santen Foto’s: Mitchell van Voorbergen Styling: Femke van Waveren

Meer inspiratie voor bijgerechten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!