
Waneer je pizza’s gaat bakken, zul je al snel horen over het Italiaanse bloem type 00, ook bij ons. Maar wat is bloem type 00 precies? We leggen het je graag even uit.
Lees verder na de advertentie
Type 00 zegt iets over de uitmalingsgraad van de bloem. De zemelen en de kiemdeeltjes worden uit de bloem gezeefd waardoor je alleen de witte meelkern overhoudt. Kun je bloem type 00 niet vinden? Het is qua uitmalingsgraad het best vergelijkbaar met wat wij in Nederland patentbloem noemen. Die fijne structuur is ideaal voor pizza’s.
Wil je die perfecte pizza met knapperige korst en zachte binnenkant? Ga aan de slag met de pizza met zoete aardappel en parmaham. Je vindt hem in het grote Italiënummer van foodies op pagina 72.
Lees verder na de advertentie
Lees verder na de advertentie
Lees verder na de advertentie
Onze tips

Wat is taaitaai en waar komt het vandaan?

Wat is artisjok en wat kun je ermee?

Parmigiano Reggiano: alles over de lievelingskaas van Napoleon

Koolraap: wat is het & lekkerste recepten

Wat is za’atar en wat kun je ermee?

Wat is okra en wat kun je ermee?

Wat is cottage cheese en wat kun je ermee?

Wat is mascarpone en wat kun je ermee?

Wat is paneer en wat kun je ermee?

Harissa: wat is het en waar gebruik je het voor?

Mirin: wat is het en waar gebruik je het voor?

Wat is sriracha en wat kun je ermee?

Wat zijn raapstelen en wat kun je ermee?

Wat is tofu en wat kun je ermee?

Wat is hoisinsaus en wat kun je ermee?

Wat is miso en wat kun je ermee?

Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.


