Aziatisch bakken
Ben jij gek op de Oosterse keuken? Sla dan zeker de zoetigheden niet over en ga eens Aziatisch bakken. Want uit de diverse Aziatische keukens komen de heerlijkste baksels. Eerlijk is eerlijk, niet al deze recepten zijn even authentiek. Wel zijn ze geïnspireerd op Oosterse smaakmakers en stuk voor stuk ontzettend lekker.
Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Bananencakejes met kokos & seroendeng
In menig toko staan ze rijen dik opgestapeld tot aan het plafond; stoommandjes. Stiekem kan je met dit recept dus niet Aziatisch bakken maar stomen. Omdat het een cakeje is, zien wij het door de vingers. Door de combinatie van banaan, kokos, seroendeng en karamel wanen wij ons zowat op Bali.
Kokos-barfi
Deze zoete lekkernij is de trots van kookboekenauteur Paulami Joshi. Wij mogen het familierecept met jullie delen. De citroenachtige smaak van kardemom past perfect bij de zoete gecondenseerde melk. Het moeilijkste van dit recept? Wachten tot de barfi is afgekoeld en je aan mag vallen.
Indische broodpudding
Broodpudding is hét antwoord op de vraag wat je met oud brood moet doen. In Indische kookboeken kom je dan ook geregeld recepten voor ‘broodpodding’ tegen. Of ‘broodtaart’, zoals omschreven in het Oost-Indisch Kookboek uit 1896 (elfde druk). Deze variant wordt bereid met kokosmelk en kenarinoten (niet te verwarren met kemirinoten), die ook wel de amandelen van de Molukken genoemd worden. Ze zijn wat zoeter en voller van smaak.
Cakerol met matcha en witte chocolade
Niet alleen leuk voor de kleur, maar dit groene theepoeder uit Japan geeft je gerechten ook een lekker fris-bittere smaak. Al heeft matcha een sterke smaak, in kleine hoeveelheden gecombineerd met zoet krijg je een lekkere balans.
Pandancake met kokosglazuur
Een zijdezachte, luchtige cake onder een laagje kokosglazuur. Laat je betoveren door de traditionele Indonesische pandancake. Deze cake uit Indonesië die staat bekend om zijn felgroene kleur. De kleur ontstaat door de toevoeging van het extract van pandanbladeren aan het beslag. Het extract geeft de cake naast de karakteristieke kleur ook het typische aroma dat je ook terugvindt in pandanrijst. De cake is populair, ook in andere landen van Zuidoost-Azië, zoals Maleisië en Thailand.
Chinese amandelkoekjes
Gerechten spelen een centrale rol in de feestelijkheden van het Chinees Nieuwjaar. Alles wat er gegeten wordt heeft een speciale functie en betekenis. Deze amandelkoekjes staan in China symbool voor munten en dus rijkdom. Eet er dus gerust lekker veel!
Fluffy cheesecake met karamelsiroop en sesam
Deze Japanse cheesecake is wat lichter van structuur dan je gewend bent. Vaak smaken ze ook wat minder zoet. De luchtige textuur lijkt op een soufflé als hij vers uit de oven komt. Wat ons betreft onweerstaanbaar. Volgens sommige is dit zelfs de lekkerste cheesecake die ze kennen!
Onze tips
Deze curry recepten wil je vanavond nog maken
6x romantische gerechten voor twee personen
Must-haves: deze producten uit de toko wil je halen
Last-minute valentijnsdiner: makkelijke recepten
Dit zijn de allerlekkerste Vietnamese gerechten
Meer dan kimchi: 12x Koreaanse gerechten
Zo overleef je de winterdip: heerlijke recepten en energieboosters
Wintersport in huis: 7x Oostenrijkse gerechten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.