Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Pandancake met kokosglazuur

7x Aziatisch bakken

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete Aziatische gebak recepten bij elkaar. Ga jij Aziatisch bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Aziatisch bakken

Ben jij gek op de Oosterse keuken? Sla dan zeker de zoetigheden niet over en ga eens Aziatisch bakken. Want uit de diverse Aziatische keukens komen de heerlijkste baksels. Eerlijk is eerlijk, niet al deze recepten zijn even authentiek. Wel zijn ze geïnspireerd op Oosterse smaakmakers en stuk voor stuk ontzettend lekker.

Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Bananencakejes met kokos & seroendeng

In menig toko staan ze rijen dik opgestapeld tot aan het plafond; stoommandjes. Stiekem kan je met dit recept dus niet Aziatisch bakken maar stomen. Omdat het een cakeje is, zien wij het door de vingers. Door de combinatie van banaan, kokos, seroendeng en karamel wanen wij ons zowat op Bali.

Bananencakejes met kokos & seroendeng

Kokos-barfi

Deze zoete lekkernij is de trots van kookboekenauteur Paulami Joshi. Wij mogen het familierecept met jullie delen. De citroenachtige smaak van kardemom past perfect bij de zoete gecondenseerde melk. Het moeilijkste van dit recept? Wachten tot de barfi is afgekoeld en je aan mag vallen.

Kokos-barfi van Paulami Joshi

Indische broodpudding

Broodpudding is hét antwoord op de vraag wat je met oud brood moet doen. In Indische kookboeken kom je dan ook geregeld recepten voor ‘broodpodding’ tegen. Of ‘broodtaart’, zoals omschreven in het Oost-Indisch Kookboek uit 1896 (elfde druk). Deze variant wordt bereid met kokosmelk en kenarinoten (niet te verwarren met kemirinoten), die ook wel de amandelen van de Molukken genoemd worden. Ze zijn wat zoeter en voller van smaak.

Indische broodpudding toko lo

Cakerol met matcha en witte chocolade

Niet alleen leuk voor de kleur, maar dit groene theepoeder uit Japan geeft je gerechten ook een lekker fris-bittere smaak. Al heeft matcha een sterke smaak, in kleine hoeveelheden gecombineerd met zoet krijg je een lekkere balans.

matcha

Pandancake met kokosglazuur

Een zijdezachte, luchtige cake onder een laagje kokosglazuur. Laat je betoveren door de traditionele Indonesische pandancake. Deze cake uit Indonesië die staat bekend om zijn felgroene kleur. De kleur ontstaat door de toevoeging van het extract van pandanbladeren aan het beslag. Het extract geeft de cake naast de karakteristieke kleur ook het typische aroma dat je ook terugvindt in pandanrijst. De cake is populair, ook in andere landen van Zuidoost-Azië, zoals Maleisië en Thailand.

Pandancake met kokosglazuur aziatisch bakken

Chinese amandelkoekjes

Gerechten spelen een centrale rol in de feestelijkheden van het Chinees Nieuwjaar. Alles wat er gegeten wordt heeft een speciale functie en betekenis. Deze amandelkoekjes staan in China symbool voor munten en dus rijkdom. Eet er dus gerust lekker veel!

aziatisch bakken

Fluffy cheesecake met karamelsiroop en sesam

Deze Japanse cheesecake is wat lichter van structuur dan je gewend bent. Vaak smaken ze ook wat minder zoet. De luchtige textuur lijkt op een soufflé als hij vers uit de oven komt. Wat ons betreft onweerstaanbaar. Volgens sommige is dit zelfs de lekkerste cheesecake die ze kennen!

Fluffy cheesecake met karamelsiroop en sesam aziatisch bakken

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!