Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Baklava met gezouten-honingsiroop

7x bakken met honing

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete recepten met honing bij elkaar. Ga jij met honing bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Bakken met honing

De herfst is hét moment om te bakken met honing. Het zoete smeersel gaat namelijk perfect samen met de ingrediënten van het najaar: appels, peren en noten natuurlijk. Een lepeltje van het vloeibare goud maakt alle baksels gewoon net even wat lekkerder. Daarom zochten wij de recepten van onze favoriete zoetigheden met honing bij elkaar. Dus hup, aan de bak dit weekend!

Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Notenbrownie met kwark en honing

De lekkerste brownies? Die maak je gewoon zelf. En daar komt geen enkel zakje of pakje aan te pas. Bekijk snel maar dit heerlijke recept. Het geheim? Door de flinke dot kwark en honing worden ze extra smeuïg.

> naar het recept: notenbrownie met kwark en honing

Brownie

Luchtige honingcakejes

Oh honey! Hoe maak je een cakeje nog lekkerder? Met honing natuurlijk! Eet ze bij een kopje thee om er optimaal van te genieten.

> naar het recept: luchtige honingcakejes

bakken met honing

Baklava met gezouten-honingsiroop

Net als salted caramel is gezouten honing onweerstaanbaar door de combinatie van zoet en zout. Proef maar! Om je vingers bij af te likken zo lekker.

> naar het recept: baklava met gezouten-honingsiroop 

Baklava met gezouten-honingsiroop

Appel-honingflapjes met pistachekruim

Met dit recept maak je appelflappen deluxe! Het pistachekruim geeft de appel-honingflapjes wat extra’s. Niet alleen in smaak maar ook in textuur. Door het kruim krijgen de flappen een heerlijk krokant korstje.

> naar het recept: appel-honingflapjes met pistachekruim

Appel-honingflapjes met pistachekruim

Plaatkoek met walnoten en honing-karamel

Zodra je een recept in de boomgaard ontdekt, weet je dat het een goede is. Deze plaatkoek met walnoten en honing-karamel is alles wat je dit weekend wilt en meer.

Plaatkoek met walnoten en honing-karamel

Cheesecake met gezouten-honingkaramel

Tegenwoordig is cheesecake een favoriet onder thuisbakkers en vind je deze hemelse taart op haast elke menukaart. Je hoort ons niet klagen, wij zijn fan! Zeker van dit heerlijke recept om te bakken met honing.

> naar het recept: cheesecake met gezouten-honingkaramel

Cheesecake met honing

Haver-dadelscones met honing

Met deze voortreffelijke scones op je dienblad wordt opstaan een feestje. Serveer hem met jullie favoriete thee en geniet van een perfect begin van de dag.

> naar het recept: haver-dadelscones met honing

Haver-dadelscones met honing

Lees ook: Wat is de beste suikervervanger in bakrecepten?

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!