Wil je af en toe wat meer groente en minder koolhydraten eten? Met deze koolhydraatarme recepten zet je heerlijke, gezonde en gevarieerde low-carb gerechten op tafel!
Koolhydraatarme recepten
De koolhydraatarme trend zet zich al jaren door en dat is je vast niet ontgaan. Veel mensen vragen zich af wat koolhydraatarm eten eigenlijk is en wat de lekkerste koolhydraatarme recepten zijn. En ben je eigenlijk ook op de hoogte van de do’s en dont’s? Dat vertellen we je natuurlijk graag. Wij hebben namelijk de lekkerste recepten voor je verzameld om je te laten zien dat meedoen aan de low-carb trend echt niet saai of moeilijk hoeft te zijn. Wat meer groentes binnen krijgen was nog nooit zo lekker!
Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Teriyaki-paddenstoelen slawraps
Steffi: “Move over meatlovers! Dit is een vegan gerecht dat je zo doet afkicken van vlees. Het is smaakvol en hartstikke simpel. Een gerecht zonder dierlijke producten dat toch bestaat uit allemaal pure ingrediënten. Zo heb ik het het liefst!”
Fajitabowl met avocadosaus van Lisa
Lisa: “Groenten, groenten, groenten! En dat supersmaakvol, zoals bij deze fajitabowl met zoete aardappel, paprika, Mexicaanse kruiden en avocadosaus. Zó lekker, dat je bij na niet kunt geloven dat het ook heel voedzaam is. Houd je ook zo van pittig? Voeg dan wat plakjes jalapeño’s toe aan de avocadosaus … heerlijk!”
Quiche zonder deeg met asperges en spek
Lekker, het is bijna lente! Tijd om asperges op het menu te zetten. Wat dacht je van een quiche recept, zoals deze met groene asperges en spek? Maak lekker veel, dan heb je morgen ook nog een fijne lunch.
Shakshuka met groene groenten
Shakshuka met groene groenten: dat is het vertrouwde recept voor shakshuka maar dan met lekker veel extra groene groenten.
Pastinaak-notentaart
Deze pastinaak-notentaart is alleen al een feest om naar te kijken, maar hij zit ook nog vol heerlijke smaken en bijzondere combinaties. Misschien lijkt het ingewikkeld door het aantal stappen van het recept, maar eigenlijk ben je in een halfuurtje al klaar en hoeft hij dan alleen nog maar in de oven. Tip: je kan ‘m de dag van te voren al maken, in de koelkast bewaren en voor serveren even afbakken terwijl je met je gezelschap aan tafel van een lekker drankje geniet.
Portobello pizza
Pizza op een portobello. Dat klinkt niet alleen lekker, maar smaakt ook heel erg goed. Deze borrelhap kan je zonder schuldgevoel snacken. Boordevol groentes en dus eigenlijk best wel heel erg gezond. Jum!
Vegan pizza met bloemkoolbodem en bietenspread van Simone en Lara
Simone en Lara: “Geen gedoe met een enorme lijst aan ingrediënten of uren in de keuken! Met deze plantaardige bloemkoolpizza’s zorg je voor een kleurrijk feestje op tafel. Een heerlijk recept om iedereen te laten zien dat veganistisch eten betaalbaar, makkelijk en lekker is!”
Onze tips
7x lichte maaltijden voor het avondeten
Waanzinnig weekendmenu: lichte gerechten
Dit zijn de beste glutenvrije alternatieven voor couscous
Gezond eetpatroon? Dat doe je zo!
6x romantische gerechten voor twee personen
Must-haves: deze producten uit de toko wil je halen
Last-minute valentijnsdiner: makkelijke recepten
Dit zijn de allerlekkerste Vietnamese gerechten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.