Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Gourmet omelet van Danny Jansen

9x de lekkerste gourmet recepten

Ga je een avondje gourmetten en wil je wel eens wat anders op tafel zetten dan de standaard schotel? Deze gourmet recepten zijn een stuk spannender!

Lees verder na de advertentie

Vergeet de gourmetschotel vol met vlees. Want je kunt zo veel meer maken dan mini-hamburgers, worstjes of een kleine schnitzel. Wat denk je bijvoorbeeld van een heerlijk stukje zalm, knapperige pizza uit de pan of zelfs een hele kreeft? Deze gourmet recepten laten je zien dat het een stuk spannender kan!

Op zoek naar meer feestelijke recepten en kooktips?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Gourmet recepten

Wie bij gourmet recepten alleen denkt aan pannenkoekenbeslag en een zelfgemaakte knoflooksaus, mist een hele hoop. Vul je gourmet boodschappenlijstje dus voortaan aan met deze leuke en lekkere opties van de bakplaat:

Gourmetpret-Vleesgerechten-StickyChickenFingers

Sticky fingers chicken wings

Gooi de kippenvleugels eens op de gourmet. Met dit recept maak je heerlijke kippendijen – of liever gezegd vleugeltjes – in een honing-hoisin-sojasaus waar je geen genoeg van kunt krijgen.

Naar het recept
Twee gourmet pannetjes met gnocchi en vegetarische lemon herb filetstukjes met rucolapesto 

Gourmetgnocchi met lemon herb filetstukjes en rucolapesto 

Stop je pannetje eens vol pasta. Met romige rucolapesto en een kruidige vervanger voor kip wordt het een verrassend luxe mini-gerechtje voor op de gourmet.

Naar het recept
Zalm in witte wijnsaus in gourmetpannetje

Gourmet recept: zalm met wittewijnsaus

Upgrade je normale stukje zalm met dit lekkere gourmet recept. De wittewijnsaus geeft een smaakvolle twist en maakt dit gerecht een stuk minder doorsnee.

Naar het recept

Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?

Ontvang tijdelijk tot 48% korting op een Foodies abonnement

Kreeft met Bernaisesaus in gourmetpannetje

Gourmet kreeft met gegratineerde bearnaisesaus

Als er al vis op de gourmettafel verschijnt, blijft dat meestal beperkt tot een stukje zalm. Toegegeven: dit gourmet recept voor kreeft met gegratineerde bearnaisesaus kost wat meer tijd dan dat, maar dan heb je ook wel echt een verrassend klapstuk.

Naar het recept
Twee empanada's met vega pulled BBQ, groene salsa, rode ui, koriander en limoen

Gourmetempanada met pulled BBQ en groene salsa

Maak de standaard gourmet eens wat spannender met andere gerechten. Je eigen empenada is bijvoorbeeld zo gemaakt en door de pulled BBQ verrassend sappig en smoky.

Naar het recept
Gourmetpret-VegaGerechten-PanPizzas

Pikante panpizza’s

Deze vegetarische pizza hoeft niet in de oven, je tovert hem gewoon uit je gourmetpannetje!

Naar het recept
Gourmet omelet van Danny Jansen

Gourmet omelet

Makkelijk te maken en super lekker. Voor de kinderen is dit gourmet recept leuk omdat ze eindeloos met groenten kunnen variëren.

Naar het recept
Drie sneetjes wit brood met vega steak puntjes, kaas en hot sauce

Gourmet-Philly cheese ‘steak’ 

Met een malse ‘steak’ en smeuïge kaas wordt het avondje gourmetten ineens een feestje waar ze in Philly nog jaloers op zouden zijn..

Naar het recept
Gourmetpret-LemonMerengueTaartjes-01

Snelle lemon meringue pie uit het pannetje

Vergeet de Vienetta na afloop, je toetje maak je gewoon aan tafel. Deze snelle lemon meringue pie is een heerlijke afsluiter van een geslaagde avond gourmetten.

Naar het recept

Het ultieme gourmet recept

Kun je niet kiezen uit al die heerlijke gourmet recepten? Dan maak je ze toch gewoon allemaal! Dat is het fijne van een avondje gourmetten; je kunt de plaat precies beleggen met wat jij lekker vindt. Maar als je toch één recept moet kiezen dan raden wij deze zeker aan:

foodies favoriet
Gourmetpret-Vleesgerechten-StickyChickenFingers

Sticky fingers chicken wings

Gooi de kippenvleugels eens op de gourmet. Met dit recept maak je heerlijke kippendijen – of liever gezegd vleugeltjes – in een honing-hoisin-sojasaus waar je geen genoeg van kunt krijgen.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

8 kippenvleugeltjes
5 el honing
3 el hoisinsaus
1 el mosterd
¼ tl chilivlokken
4 el zoete sojasaus
bosui in ringetjes

Bereiding

  1. Doe de kippenvleugeltjes in een kleine pan. Voeg de honing, hoisinsaus, mosterd, chilivlokken en zoete sojasaus toe. Zet op een matig vuur en breng aan de kook met het deksel erop. Roer regelmatig rustig door. Zet het vuur laag en laat ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen. Haal dan het deksel eraf en laat verder inkoken tot de saus plakt. Roer regelmatig door.

  2. Als de kippenvleugeltjes gaar zijn, laat je ze in de saus afkoelen voor later gebruik.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!