Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
kerst met MonChou

Een witte kerst met MonChou

In samenwerking met MonChou®
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Hoe hard we het ook hopen elk jaar, met kerst sneeuwt het niet zo vaak als dat we graag zouden willen. Met deze heerlijke recepten met MonChou ben je wél verzekerd van een witte (en smaakvolle) kerst.

Kerst met MonChou

Wat dacht je bijvoorbeeld van gebakken coquilles, zalm wellington of een heuse MonChou-semifreddo? Met deze recepten zet je een heerlijke kerstmenu op tafel, waar je gasten gegarandeerd van onder de indruk zullen zijn. Kortom; vier jij ook kerst met MonChou dit jaar?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

MonChou als blijvertje in de koelkast

Je kent MonChou natuurlijk van de MonChoutaart, een oer-Hollandse traditie. Want hoe Frans de naam MonChou ook klinkt, MonChou is alleen in Nederland te koop.

Gebruik hem niet alleen voor MonChoutaart, maar houd hem standaard in je koelkast, want je kunt er alle kanten mee op. Van toetjes tot borrelhapjes en van cheesecake tot pastasaus.

1. Gebakken coquilles met MonChou en dragonsaus

We trappen de kerst met MonChou af met dit heerlijke voorgerecht: gebakken coquilles. Geen zin om uren in de keuken te staan tijdens kerst? De saus kun je gemakkelijk al een dag van tevoren bereiden.

> naar het recept: gebakken coquilles met MonChou en dragonsaus

Gebakken coquilles met MonChou en dragonsaus

2. Zalm wellington met MonChou

Een echte klassieker voor kerst, maar dan net even in een ander jasje. Al is het bij dit geweldige hoofdgerecht voor kerst juist de binnenkant die iets anders is.

Deze wellington maken we namelijk met vis in plaats van vlees. Kies een mooi stuk zalmfilet uit, duik de keuken in en maak indruk op de gasten met dit recept.

> naar het recept: zalm wellington met MonChou

Zalm wellington met MonChou

3. MonChou-semifreddo

Na een heerlijk voor- en hoofdgerecht mag het dessert natuurlijk niet ontbreken. Wat ons betreft is dit een echt spektakelstuk, perfect voor bij het kerstdiner. Bijkomend voordeel; ook dit recept kun je ruim van tevoren al maken.

> naar het recept: MonChou-semifreddo

MonChou-semifreddo

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!