
Zit jij ook altijd met je handen in je haar als je het definitieve kerstmenu gaat samenstellen? Er is zoveel lekkers om uit te kiezen! Of je nu drie, vier of zeven gangen serveert wij helpen je met inspiratie. Vandaag deelt Donna Hay haar ultieme kerstmenu, boordevol gerechten die stuk voor stuk een masterpiece zijn!
Lees verder na de advertentie
Kerstmenu van Donna Hay
Donna Hay weet als geen ander hoe je een overheerlijk kerstdiner op tafel kunt zetten. Blader maar eens door haar boek “Kerstmis” heen, het water loopt je gegarandeerd in de mond. Om je alvast een voorproefje te geven delen we het ultieme kerstmenu van Donna Hay.

Kerst Tip

Op tijd besteld = voor kerst geleverd
Kerst met Donna Hay
Van makkelijke voorafjes, tot show-stopping hoofdgerechten zoals een geglazuurde ham, tot tongstrelende desserts waarvan iedereen gegarandeerd onder de indruk zal zijn én zelfs wat speciale eetbare cadeautjes om mee te geven, zorgt “Kerstmis” voor jouw meest relaxte kerstdiner ooit. Daarnaast vind je ook nog een heel aantal tips om je eettafel te stylen en jouw kerst een extra feestelijk tintje te geven. Wat je ook op het menu zet: het wordt in ieder geval stressvrij, heerlijk én feestelijk!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Lees verder na de advertentie
Donna Hay kerstmenu: recepten
Van voorgerecht tot aan dessert, deze recepten van Donna Hay zijn perfect voor het kerstmenu!
Voorgerecht:

Warme citroenolijven
Donna Hay start haar kerstmenu met warme citroenolijven als hapje vooraf. Donna vertelt: “Dit simpele voorafje vol van smaak vindt iedereen lekker. Daarnaast zijn de citroenolijven heel makkelijk om te maken, een garantie voor een echte kerstsfeer. Steek de kaarsjes aan en schenk de bubbels maar in.”
Voorgerecht:

Bietenplaattaart met geklopte feta
Nadat iedereen heeft geproost en het eerste hapje achter de kiezen heeft is het tijd voor het officiële voorgerecht. In het kerstmenu van Donna Hay is dat een geweldige bietenplaattaart.
“Maak het feestelijk met deze lichte, mooi gekleurde en smakelijke plaattaart”, aldus Donna. “De lekkere goudbruine onderkant zit vol met gezonde dingen. Houd wel ruimte over de hoofdgerechten!”
Hoofdgerecht:

In citroentijm gepekelde kalkoen
Misschien heb je het al door, het kerstmenu van Donna Hay zit boordevol citroen. De zure en frisse smaak past goed bij de diepe smaken van deze gepekelde kerstkalkoen. Een echte klassieker waarmee je gegarandeerd indruk maakt tijdens het kerstdiner dit jaar.
Nagerecht:

Citroen-meringue trifle
Ook voor het dessert gebruikt Donna Hay maar al te graag citroenen. Donna vertelt enthousiast over het toetje: “Je favoriete dessert in de vorm van een frisse trifle. Met zijn basis van luchtige, citroenige yoghurtcake, ginsiroop, zeeën van room en geflambeerde meringuetopping is deze superzonnige topper het summum van feestelijk dineren.”
Lees verder na de advertentie
Meer Donna Hay?
Donna Hay is absoluut de onbetwiste koningin van makkelijke, overheerlijke gerechten die er ook nog eens spectaculair uitzien. In haar boek “The Fast Five” staan verrukkelijke upgrades voor dé klassiekers uit de doordeweekse keuken. Vertrouwde favorieten als pasta, lasagne en taco’s zijn weer als nieuw met vijf verschillende smaakvariaties per gerecht. Serveer er verse salsa’s en sides bij en je tovert in no-time een complete maaltijd op tafel.
Denk aan bloemkooltaco’s met pittige varkensbuik en een groene salade. Of je gaat voor taco’s met gegrilde limoenkoriandervis. Ook vind je recepten voor lasagne die barsten van de smaak, zoals de variant met chorizo, ricotta en oregano, of met salie en pompoen.
De oogstrelende gerechten zijn snel en makkelijk te bereiden en smaken restaurantwaardig. Zo rock je die doordeweekse avonden!

Lees verder na de advertentie
Even More Basics to Brilliance
In haar nieuwste boek ‘Even More Basics to Brilliance‘ vind je tal van basisrecepten die je absoluut niet wil missen. Ieder basisrecept wordt gevolgd door slimme smaakvariaties en suggesties om het koken nóg makkelijker te maken, maar zonder in te leveren op smaak. Zo kan iedere thuiskok vol vertrouwen zijn of haar kookkunsten dan ook zelf tot een hoger niveau tillen.
Lees verder na de advertentie
Lees ook:
Onze tips

Deze recepten zorgen voor een onvergetelijke start van je kerstdiner

Dit is hoe jij stressvrij je boodschappen doet tijdens de feestdagen (en budgetproof)

Vergeet de standaard toetjes: deze kerstdesserts maak je met matcha

Deze recepten met pistache zijn perfect voor de feestdagen!

Brood als ontbijt saai? Niet met deze verrassende combinaties

Borrelplank maken van A tot Z: recepten, tips en ideeën

Shared dining op z’n Aziatisch: snel, makkelijk en lekker

Recepten voor tiramisu: 14x de lekkerste variaties

Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.



