Wat zijn edelgistvlokken?

Kaasliefhebbers opgelet! Voor alle gerechten die je gewend was te bedekken onder een dikke laag kaas is er een plantaardige optie. Namelijk edelgistvlokken. Maar wat zijn edelgistvlokken precies? Het zijn gedroogde en bewerkte vlokken van gist die in tegenstelling tot bakkersgist geen rijzende eigenschappen bevatten. Edelgist is ook rijk aan plantaardige eiwitten en bevat daarnaast van nature vitamine B1, B2, B3, B6 en foliumzuur. Daardoor is het bijvoorbeeld een goede aanvulling op je dieet!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Waar koop je het?

Edelgistvlokken koop je bij de grotere supermarkten of bij de natuurwinkel. Je kunt het product ook online bestellen, bijvoorbeeld bij BioToday.

Hoe smaken edelgistvlokken?

Nu we je vraag ‘wat zijn edelgistvlokken?’ beantwoord hebben, ben je vast ook benieuwd hoe edelgistvlokken eigenlijk smaken. We verklapten het al even, maar deze smaakmakers zijn het perfecte plantaardige alternatief voor kaas. Het kan zijn dat je er even aan moet wennen, maar daarna zal je al snel fan zijn van de lekkere umamismaak. Gebruik het bijvoorbeeld eens in vegan recepten, je zult versteld staan van het resultaat.

Hoe moet je ze bewaren en hoe lang zijn ze houdbaar?

Bewaar het product koel, donker en afgesloten om er zo lang mogelijk van te genieten. Kijk op de verpakking voor de exacte datum en het bewaaradvies.

Wat kun je er allemaal mee?

Je kunt edelgistvlokken meteen zonder te bakken over je salade, soep, pasta of pizza strooien. Of gebruik ze eens voor lasagne, om pesto mee te maken of in je stoof. Enthousiast geworden? Probeer deze recepten eens!

1. Vegan lasagne

Vegan lasagne 1

2. Hummus-pesto

3. Pastinaak-notentaart