Welk meel gebruik je om pannenkoeken te bakken?

Er zijn in de supermarkt allerlei merken pannenkoekenmeel te koop, maar welk meel gebruik je om pannenkoeken te bakken? Je bakt ze net zo goed van bijvoorbeeld gewone tarwebloem. De eieren in het beslag zorgen voor luchtigheid, dus bakpoeder is niet nodig. Voor een voedzame pannenkoek kun je een deel van de bloem vervangen door volkoren tarwemeel of speltmeel. Laat voortaan dus al die kant-en-klaar mixen links liggen en maak je eigen beslag van tarwebloem. Veel lekkerder en net zo makkelijk.

Vroeger werden pannenkoeken deels gebakken met boekweitmeel. Vervang voor een traditioneel pannenkoekenbeslag een vierde van de bloem door boekweitmeel, dan zit je goed!

Gratis iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Welk meel gebruik je om pannenkoeken te bakken?

Heb je al zin gekregen om pannenkoeken te bakken? Probeer eens deze heerlijke recepten:

1. Pancakes met chocoladesaus en fruit

Deze pannenkoeken bak je met gewone bloem. Zo heb je meteen antwoord op de vraag “Welk meel gebruik je om pannenkoeken te bakken?”, wel zo handig. Dit recept is ideaal voor in het weekend, pancakes zijn namelijk een ideaal ontbijt op bed!

> naar het recept: pancakes met chocoladesaus en fruit

Solo food: Pancakes chocoladesaus en fruit

2. Cottagecheesepancakes

Nog zo’n lekker recept voor pannenkoeken! Ook deze zijn weer uitermate goed geschikt voor het ontbijt. Door cottage cheese toe te voegen worden de pannenkoeken nog luchtiger.

> naar het recept: cottagecheesepancakes uit The Breakfast Club

Cottagecheesepancakes uit The Breakfast Club

3. Karnemelk pannenkoeken

Sommige mensen zweren erbij: pannenkoeken met karnemelk in het beslag. Het maakt je eindresultaat nog luchtiger, probeer maar eens uit!

> naar het recept: karnemelk pannenkoeken

karnemelk pannenkoeken

4. Crêpes Suzette

Deze dunne pannenkoekjes zijn een onweerstaanbaar lekker dessert als het aan ons ligt. Misschien komt het door de verse sinaasappel, al heeft de Grand Marnier er vast ook iets mee te maken…

> naar het recept: crêpes Suzette

Crêpes Suzette

Lees ook: Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings