
Recepten met knolselderij
Lees verder na de advertentie
Knolselderij is een groente die met name in de herfst en winter populair is. Al is de groente vrijwel het hele jaar door te verkrijgen. Dankzij zijn zoetige, bijna romige smaak past hij perfect in je winterse stoofpot, erwtensoep of smeuïge puree. Probeer bijvoorbeeld onderstaande recepten met knolselderij maar eens!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Knolselderijsoep met chorizo-olie
Knolselderijsoep is net weer even wat anders dan die tomaten- of groentesoep. Wel net zo licht en lekker, misschien ook wel een stuk smaakvoller. Proef maar!

Knolselderijsteaks met café de paris-saus
Yotam Ottolenghi: “Heel lang geleden at Ixta Belfrage in Parijs een biefstuk met Café de Paris-saus waarna ze dacht dat ze was gestorven en in de boter-hemel terecht was gekomen.” Als dat niet een motivatie is om dit groentegerecht een keer te maken weten wij het ook niet meer…

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Knolselderijpuree met veldsla en shiitakes
Je kunt knolselderij prima gebruiken om er een puree van te maken, als een koolhydraatarm en qua smaak meer uitgesproken alternatief voor de klassieke aardappelpuree.

Witte herfstsalade met notenmayonaise
Salade saai? Zeker niet! Probeer deze herfstsalade met notenmayonaise maar eens. Lekker fris en tegelijkertijd rijk van smaak. Proef maar!

Gougères gevuld met ham en selderij
Probeer deze hartige Franse kaassoezen eens. De vulling van ham en selderij is verrassend en erg lekker. Dat is weer eens wat anders dan een zoete soes.

Knolselderijsteaks met salsa verde
Je verwacht het misschien niet maar van knolselderij kan je steaks bakken. Dat smaakt heerlijk in combinatie met de kruidige salsa verde. Wat wil je als vega nog meer?

Knolselderij-aardappelrösti met gepocheerd ei
Ten slotte deze heerlijke knolselderij-aardappelrösti. Want weinig is er zo lekker als een gepocheerd ei. Smeuïg en krokant op één bord!
Lees ook:

Knolselderijsoep met chorizo-olie
Knolselderijsoep is net weer even wat anders dan die tomaten- of groentesoep. Wel net zo licht en lekker, misschien ook wel een stuk smaakvoller.
Ingrediënten
- 1 el boter
- 2 el olijfolie
- 1 knolselderij (ongeveer 900 g; in blokjes)
- 4 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook (in plakjes)
- 1 l kippenbouillon
- 100 ml volle melk
- 75 g chorizo (halfdroog, fijngesneden)
Bereiding
Verhit de boter en 1 el olijfolie in een grote pan. Voeg de knolselderij en 2 takjes rozemarijn toe en bak ca. 15 minuten op laag vuur. De knolselderij moet daarbij niet bruin worden, voeg indien nodig een scheutje water toe. Voeg de knoflook toe en bak ca. 1 minuut verder. Voeg de kippenbouillon toe en gaar ca. 10 minuten op laag vuur tot de knolselderij zacht is. Voeg de melk toe en verwijder de takjes rozemarijn. Pureer de soep glad. Breng op smaak met zout en peper en houd warm.
Doe de chorizo met 1 el olie in een koekenpan en bak tot de chorizo knapperig is en de olie dieprood. Voeg 2 takjes rozemarijn in stukjes toe en bak ze krokant.
Verdeel de soep over kommen en verdeel de chorizo, de rozemarijn en de olie eroverheen.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Rattclife en Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson
Onze tips

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.



