
Als er iets is wat altijd goed doet, is het wel lam. Dit vlees is ontzettend veelzijdig en dus is het lastig kiezen wat je ermee gaat maken. Foodies heeft het voorwerk al voor je gedaan door de allerbeste lamsvlees recepten voor je op een rijtje gezet. Ga je voor lamsbout, racks of toch overheerlijke koteletten?
Lees verder na de advertentie
Lamsvlees heeft een kenmerkende smaak die de meeste mensen wel weten te waarderen. Ben jij er een van? Ga dan aan de slag met onze favoriete recepten. Nog niet bekeerd? Dan moet je ze natuurlijk al helemaal proberen…. Je zult niet teleurgesteld zijn!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Lamsvlees recepten
Tip

Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding: 1 jaar Foodies met 43% korting! Dat betekent 12 nummers voor maar 55,- (i.p.v. € 95,88).

Bladerdeegbroodjes met pittig lamsgehakt
Pittig lamsgehakt is hier favoriet op de redactie. Bijvoorbeeld door de pasta, als gehaktballetjes of in deze fantastische bladerdeegbroodjes. Comfortfood to the max! Maak ze als snack of voor op de borrelplank en iedereen wil gegarandeerd bevriend met je zijn! Daarentegen hoef je ze natuurlijk niet te delen.

Courgettes met harissa-lamvulling
Gevulde groenten kennen we allemaal, maar deze combinatie heb je vast nog nooit geprobeerd. Zonde, want het is heerlijk!

Lamstajine met ingelegde citroen
Voor dit lamsvlees recept zet je de tajine aan het werk. Heb je geen tajine? Dan kun je ook een sudderpan gebruiken. Van dit gerecht gaat iedereen met volle teugen genieten.

Lamsrack met kruidenkorst en rozemarijnaardappeltjes uit de oven
Er gaat bijna niets boven een goed lamsrack. Wij kiezen graag voor deze versie met een kruidenkorst én overheerlijke rozemarijnaardappeltjes.

Lamsbout met tijm en pommes boulangères
Zoek je een eenvoudig lamsvlees recept? Dan zit je hier goed! Dit gerecht zit boordevol smaak en kun je al grotendeels voorbereiden, wat weer een hoop stress scheelt op de dag zelf.

Koreaanse lamskoteletjes
Probeer deze Koreaanse versie van lamskoteletjes eens als je écht indruk wilt maken. Je kan ze laten garen in de grillpan, maar van de barbecue zijn ze nóg lekkerder.
Ons favoriete lamsvlees recept

Mechoui lamsbout met labneh
Een heerlijk Marokkaans recept met lamsvlees. Oorspronkelijk rooster je het vlees urenlang aan het spit. In dit makkelijk maakbare recept doet niet het spit, maar de oven het werk. Het enige nadeel? Van die heerlijke geuren krijg je honger.
Ingrediënten
- 100 g boter (op kamertemperatuur)
- 1/2 tl pimentpoeder
- 1/2 tl gerooktepaprikapoeder
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 1/2 tl kurkuma
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl chilivlokken
- 1/2 tl zwarte peper (versgemalen)
- 40 g verse gember fijn
- zout
- 1 lamsbout (ca. 2 kg)
- 3 teentjes knoflook (in dunne staafjes)
- 2 grote uien (in dikke plakken)
- platbrood (verwarmd om erbij te serveren)
Voor de labneh
- 500 g griekse yoghurt
- 1 bosje munt (fijngehakt)
- 1/2 tl zout
- olijfolie
Voor de couscous
- 1 bosje lente-ui (fijngehakt)
- schil en sap van 1 citroen (geraspte)
- 1 bosje koriander
- 300 g parelcouscous
Benodigdheden
- aluminiumfolie
Bereiding
Meng voor de labneh de yoghurt, de munt en het zout. Bekleed een zeef met een kaasdoek of schone theedoek en laat de yoghurt er een nacht in de koelkast in uitlekken. Schep de labne voor het serveren in een schaal en bedruppel hem met olijfolie.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Mix de boter, pimentpoeder, paprikapoeder, kaneelpoeder, kurkuma, komijnpoeder, chilivlokken, peper, gember en ½ tl zout door elkaar. Snijd rondom kleine inkepingen in de lamsbout en druk de staafjes knoflook erin. Dep het vlees droog met keukenpapier, wrijf het rondom in met de gekruide boter en bestrooi met zout.
Verdeel de plakken ui over de bodem van een braadslede en leg de lamsbout erop. Schenk een klein kopje water rond het vlees. Dek de braadslede strak af met 2 lagen aluminiumfolie en zet ca. 5 uur in de oven. Verwijder de aluminiumfolie, verhoog de temperatuur van de oven (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C) en bak ca. 30 minuten verder. Laat de lamsbout rusten terwijl je de couscous maakt.
Meng voor de couscous de lenteui, de citroenschil, het citroensap en de koriander in een ruime kom door elkaar en breng goed op smaak met zout en peper. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat goed uitlekken, voeg de couscous toe aan de lenteui en schud het geheel goed door elkaar.
Serveer de lamsbout in stukken gesneden met de couscous, de labneh, het platbrood en het braadvocht uit de braadslede.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mowie Kay Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Natalie Thomson
Onze tips

De lekkerste recepten met lamskotelet

Perfect gesmoord lamsvlees

De perfecte lamsrollade maken in 7 simpele stappen

Zo bind je een lamschouder op

Van pittig tot zoet: dit zijn de lekkerste marinades voor bij de BBQ

Geen luchtje dit jaar: dit wil je vader écht voor vaderdag

Geslaagd? Serveer deze hapjes voor een onvergetelijk examenfeest

Lichte maaltijden voor het avondeten
Sanne
Zweert al tien jaar bij hetzelfde recept voor worteltaart met roomkaasglazuur. Iemand die een banaan eet, is spontaan een beetje minder sympathiek. Voert haar zuurdesem precies genoeg om ermee te kunnen bakken. Zet altijd vast een pan op het vuur voor het recept helemaal gelezen is. Was hoofdredacteur tot 2022.