Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Mechoui lamsbout met labneh

5x de lekkerste recepten met lamsvlees

Profielfoto van SanneSanne

Advertentie

Als er iets is wat het altijd goed doet tijdens pasen, is het wel lam. Dit vlees is ontzettend veelzijdig en dus is het lastig kiezen wat je ermee gaat maken. foodies heeft het voorwerk al voor je gedaan door de allerbeste lamsvlees recepten voor je op een rijtje gezet. Ga je voor lamsbout, racks of toch overheerlijke koteletten?

Lamsvlees recepten

Lamstajine met ingelegde citroen

Lamstajine met ingelegde citroen

Voor dit lamsvlees recept zet je de tajine aan het werk. Heb je geen tajine? Dan kun je ook een sudderpan gebruiken. Van dit gerecht gaat iedereen met volle teugen genieten.

Naar het recept
Cover voor Lamsrack met kruidenkorst en rozemarijnaardappeltjes uit de oven

Lamsrack met kruidenkorst en rozemarijnaardappeltjes uit de oven

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

500 g krieltjes
2 teentjes knoflook
2 takjes rozemarijn
2 el olijfolie
zout en peper
1 takje peterselie
2 sneetjes witbrood
1 takje salie
1/2 el boter
ca. 800 g lamsrack (verkrijgbaar bij de slager)
1 el olie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Was de krieltjes grondig en dep ze droog. Halveer de krieltjes en leg ze in een bakblik. Pel en snipper 1 teentje knoflook. Ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes. Meng de gehakte knoflook, de rozemarijn en de olijfolie met de krieltjes en bestrooi het geheel met zout en peper.

  2. Rooster de krieltjes ca. 30 minuten in de oven en schep ze af en toe om. Pel het andere teentje knoflook. Was de peterselie en schud hem goed droog. Hak de knoflook, het witbrood, de peterselie, de salie en de boter samen fijn in een keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan en schroei het vlees rondom snel dicht op hoog vuur. Neem het vlees uit de pan en verdeel het broodmengsel eroverheen. Leg het vlees 12-15 minuten bij de aardappels in de oven, tot het veerkrachtig maar niet hard aanvoelt. Neem het vlees uit de oven en laat het ca. 2 minuten rusten. Snijd het vlees tussen de botjes door in plakken en serveer het met de aardappeltjes.

lamsbout

Lamsbout met tijm en pommes boulangères

Zoek je een eenvoudig lamsvlees recept? Dan zit je hier goed! Dit gerecht zit boordevol smaak en kun je al grotendeels voorbereiden, wat weer een hoop stress scheelt op de dag zelf.

Naar het recept
Koreaanse lamskoteletjes

Koreaanse lamskoteletjes

Probeer deze Koreaanse versie van lamskoteletjes eens als je écht indruk wilt maken. Je kan ze laten garen in de grillpan, maar van de barbecue zijn ze nóg lekkerder.

Naar het recept
Mechoui lamsbout met labneh

Mechoui lamsbout met labneh

Een heerlijk Marokkaans recept met lamsvlees. Oorspronkelijk rooster je het vlees urenlang aan het spit. In dit makkelijk maakbare recept doet niet het spit, maar de oven het werk. Het enige nadeel? Van die heerlijke geuren krijg je honger.

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Sanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!