
Lamskotelet: de meeste mensen zijn er dol op. Niet zonder reden, want het vlees is mals en heeft een smaakvol vetrandje. Het vlees wordt gesneden van de rug of de rib van het lam en je hoeft er helemaal niet veel mee te doen om er een prachtig gerecht mee op tafel te zetten. Met lamskoteletten maak je heerlijke gerechten, wat dacht je bijvoorbeeld van lamskotelet met pasta of komijnrijst? Laat je inspireren door onze favoriete recepten:
Lees verder na de advertentie
Wil je elke week de lekkerste recepten met lam ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
1. Koreaanse lamskoteletjes
We beginnen het lijstje met een persoonlijke favoriet. De Koreaanse keuken is ongekend populair en bij het proeven van dit gerecht snap je vast wel waarom. Het vlees zit bomvol smaak: sappig, mals en met flink wat pit. Heerlijk!
> naar het recept: Koreaanse lamskoteletjes
2. Pittige ketjap lamskoteletjes met komijnrijst
Deze lamskoteletten in combinatie met de fluffy komijnrijst zorgt voor een sensationele smaakbeleving. Het vlees is lekker plakkerig en mals door de pittige ketjapsaus waarin de koteletten worden gebakken.
> naar het recept: pittige ketjap lamskoteletjes met komijnrijst
3. Lamskoteletten met oregano en citroenpappardelle
Met een korstje van oregano, citroen en knoflook geef je het vlees extra veel smaak. Dat knapperige korstje biedt een mooi evenwicht tegen de zijdezachte pasta die je erbij serveert.
> naar het recept: lamskoteletten met oregano en citroenpappardelle
4. Harissa lamskoteletjes met tahin-yoghurtsaus
Is de marinade met de Noord-Afrikaanse saus harissa jou net wat te pittig? Doop de lamskotelet dan extra vaak in de tahin-yoghurtsaus. De zuivel verkoelt én geeft extra smaak.
> naar het recept: harissa lamskoteletjes met tahin-yoghurtsaus
5. Lamskotelet met geroosterde venkel en druiven
Ben je op zoek naar een fris gerecht dat niet te zwaar op de maag ligt? Dan is dit misschien wel het recept voor jou. De geroosterde venkel en druiven gaan heel mooi samen met het vette randje van het vlees.
> naar het recept: lamskotelet met geroosterde venkel en druiven
6. Lamskoteletjes met tuinbonen en zure room
Iets meer dan een half uur, dat is alles wat je nodig hebt om deze heerlijke lamskoteletjes op tafel te zetten. Ideaal voor de snelle trek.
> naar het recept: lamskoteletjes, tuinbonen, zure room
Lees ook:
Zo krijg je perfect gesmoord lamsvlees
Lekker met lamsvlees: 7x recepten
Mals stoofvlees maken: met deze tips kan je stoof niet mislukken!
Onze tips

Vegan ontbijt: 7x de lekkerste recepten

13x recepten met eieren: van omelet tot quiche

Zo bak je de ultieme moelleux au chocolat

Marokkaanse gerechten: deze recepten wil je proberen

Vier Wereld Nutella Dag met de lekkerste recepten

Crêpes maken: 9x de lekkerste recepten

Turkse gerechten: de rijke smaken van Turks eten

Duits eten: deze Duitse gerechten wil je proberen
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.