Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Meal preppen bakjes tefal

Makkelijk meal preppen: zo doe je dat!

In samenwerking met Tefal

Advertentie

Heb je weinig tijd en wil je wel gezond eten? Dan moet je misschien gaan meal preppen. Om het jou wat gemakkelijker te maken, leggen wij je er niet alleen alles over uit maar delen we ook nog eens handige tips en gezonde recepten om te meal preppen.

Wat is meal preppen?

Meal preppen is het (voor)bereiden van een maaltijd om op een later moment op te eten. Zo kun je bijvoorbeeld op één moment koken voor de hele week of je hele vriezer volstoppen met gerechten om op een drukke dag op terug te vallen. Hierbij kun je denken aan hele maaltijden zoals soepen en stoofschotels, ook maaltijdcomponenten als curry(pasta), gekookte groenten of gegrild vlees. Naast het avond eten kun je natuurlijk ook je kooktijd slim inzetten voor het ontbijt of lunch om mee te nemen. Zo bespaar je de hele dag door tijd!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tips voor makkelijk meal preppen

Lijkt jou dat wel wat en wil je beginnen met meal preppen? Dan is het handig om vershoudbakjes in huis te halen. Waar bewaar je anders al dat eten in? De Masterseal Eco vershoudbakjes van Tefal zijn bijvoorbeeld een goede optie. Ze zijn milieuvriendelijk vervaardigd, vaatwasmachinebestendig, 100% lekvrij en verkrijgbaar in verschillende formaten. Maar wat ze vooral handig voor het meal preppen maakt, is dat de bakjes eten twee keer langer vers houdt. Door de speciale MasterSeal technolgie in de rand van het deksel blijft je eten langer vers en dat is wel zo fijn voor wie veel wil bewaren.

Meal preppen bakjes tefal

Makkelijke recepten voor meal preppen

Naast fijne vershoudbakjes, is het handig om terug te kunnen vallen op een lijstje met makkelijke recepten om te maken. Wij helpen je graag een handje. Wat denk jij bijvoorbeeld van deze drie succesnummers?

1. Curry met zoete aardappel en linzen

Curry kunnen wij elke dag wel eten. Jij ook? Dan is het handig om altijd een voorraadje in huis te hebben. Wie slim kookt, hoeft slechts één keer een van onze groene curry recepten te maken en kan daarna eventjes vooruit. Wil je wel de mogelijkheid houden om te variëren met kip, garnalen of tofu? Maak dan alleen currypasta als mealprep, dat scheelt ook weer tijd.

> naar het recept: curry met zoete aardappel en linzen

Curry met zoete aardappel en linzen

2. Courgette-oudekaasmuffins

Hartige muffins zijn altijd handig om in huis te hebben. Je kunt ze namelijk eten als ontbijt, lunch of zelf bij het avondeten. Met een lichte salade of soep gaan ze heel goed samen. Je kunt makkelijk een grote hoeveelheid in één keer bewaren en in je vershoudbakjes bewaren. Invriezen kan ook, zo heb je altijd snacks bij de hand!

> naar het recept: courgette-oudekaasmuffins

Courgette-oudekaasmuffins

3. Ontbijtkoekrepen gevuld met aardbeienjam

Liever zoet dan hartig? Dan zijn deze ontbijtrepen een betere optie voor jou. Ze zijn gemakkelijk van tevoren te maken waardoor je ze op de ochtend zelf zo in je tas stopt. Fijn voor wie het liefst zo lang mogelijk in bed blijft liggen…

> naar het recept: ontbijtkoekrepen gevuld met aardbeienjam

vegan ontbijt recepten Ontbijtkoekrepen gevuld met aardbeienjam, (c) Living the Green Life (1)

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!