Lees verder onder de advertentie
Heb je tijd om lekker lang in de keuken te staan maar weet je niet wat je kan gaan maken? Of je nu voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit menu met asperges maak je gegarandeerd indruk!
Lees verder onder de advertentie
De lente is misschien wel ons favoriete seizoen. Niet alleen omdat het zonnetje zich eindelijk weer van z’n beste kant laat zien maar ook omdat er weer asperges in het schap liggen. Ben jij net zo’n aspergefanaat als ons? Dan is dit menu met asperges helemaal aan jouw besteed. We zetten ze namelijk driemaal op het menu; als voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Asperges koken: wij kunnen er geen genoeg van krijgen!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Wat eet je bij asperges?
Tip!
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Traditioneel worden asperges gegeten met ham en ei, maar ze zijn ook lekker in combinatie met een klassieke hollandaisesaus of bearnaisesaus. Of wat dacht je van een krachtige bouillon, zoals bij het hoofdgerecht van dit menu?
Meestal worden asperges geserveerd met gekookte aardappels of krieltjes. Dat is niet zonder reden want het aardappelseizoen start rond dezelfde tijd als het aspergeseizoen. Wat eet je verder bij asperges? Risotto of pasta is ook heerlijk!
Tip: Welk van de recepten met asperges je ook maakt; een snufje nootmuskaat mag eigenlijk niet ontbreken!
Menu met asperges
Voorgerecht
Rosbiefrolletjes met roomkaas en groene asperges
We trappen het menu af met – je raad het al – asperges. We beginnen met een gerecht met de groene variant. Die smaakt wat aardser dan zijn witte broertje en is wat steviger qua structuur. Door de bite zijn de groene stengels perfect om dit hapje mee te maken. We rollen de asperges namelijk in rosbief en daarvoor moeten ze wat body hebben. Kleine moeite, groots resultaat. Het perfecte hapje om je familie en vrienden van hun sokken te blazen.
Hoofdgerecht
Asperges met kalfsfond en krokante serranoham
Voor het hoofdgerecht staan natuurlijk weer asperges op het menu. Dit keer gaan wij voor klassiek met een twist. We serveren het witte goud met een eitje want dat blijft het aller lekkerste. Het verrassende zit ‘m in de toevoeging van kalfsfond en krokante Spaanse ham.
Nagerecht
Panna cotta taartjes met asperges
Asperges in het dessert? Ja zeker! We kunnen een menu met asperges natuurlijk niet afsluiten zonder ze ook in het dessert te verwerken. Dat klinkt misschien wat maf maar probeer het gewoon eens. Deze taartjes zijn onweerstaanbaar. Een ware traktatie om het begin van de lente mee te vieren!
Onze tips
Asperges koken: tips en recepten voor het voorjaar
Aspergesoep maken: basisrecept, variaties en tips
Dit is het verschil tussen witte, groene en paarse asperges
Aspergesoep van schillen: zo maak je het!
Dit zijn de lekkerste seizoensgroenten en -fruit in april
Ei pocheren: zo doe je dat
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.
Lees verder onder de advertentie