Menu met asperges

De lente is misschien wel ons favoriete seizoen. Niet alleen omdat het zonnetje zich eindelijk weer van z’n beste kant laat zien maar ook omdat er weer asperges in het schap liggen. Ben jij net zo’n aspergefanaat als ons? Dan is dit menu met asperges helemaal aan jouw besteed. We zetten ze namelijk driemaal op het menu; voor het voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen!

Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

We trappen het menu af met – je raad het al – asperges. We beginnen met een gerecht met de groene variant. Die smaakt wat aardser dan zijn witte broertje en is wat steviger qua structuur. Door de bite zijn de groene stengels perfect om dit hapje mee te maken. We rollen de asperges namelijk in rosbief en daarvoor moeten ze wat body hebben. Kleine moeite, groots resultaat. Het perfecte hapje om je familie en vrienden van hun sokken te blazen.

> naar het recept voor rosbiefrolletjes met roomkaas en groene asperges

Hoofdgerecht

Voor het hoofdgerecht staan natuurlijk weer asperges op het menu. Dit keer gaan wij voor klassiek met een twist. We serveren het witte goud met een eitje want dat blijft het aller lekkerste. Het verrassende zit ‘m in de toevoeging van kalfsfond en krokante Spaanse ham.

> naar het recept voor asperges met kalfsfond en krokante Spaanse ham

Asperges met kalfsfond en krokante Spaanse ham

Nagerecht menu met asperges

Asperges in het dessert? Ja zeker! We kunnen een menu met asperges natuurlijk niet afsluiten zonder ze ook in het dessert te verwerken. Dat klinkt misschien wat maf maar probeer het gewoon eens. Deze taartjes zijn onweerstaanbaar. Een ware traktatie om het begin van de lente mee te vieren!

> naar het recept voor panna cotta taartjes met asperges

Panna cotta taartjes met asperges

Lees ook: Dit is het verschil tussen witte, groene en paarse asperges