Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Asperges met kalfsfond en krokante Spaanse ham

Menu met asperges

Advertentie

Heb je tijd om lekker lang in de keuken te staan maar weet je niet wat je kan gaan maken? Of je nu voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit menu met asperges maak je gegarandeerd indruk!

De lente is misschien wel ons favoriete seizoen. Niet alleen omdat het zonnetje zich eindelijk weer van z’n beste kant laat zien maar ook omdat er weer asperges in het schap liggen. Ben jij net zo’n aspergefanaat als ons? Dan is dit menu met asperges helemaal aan jouw besteed. We zetten ze namelijk driemaal op het menu; als voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Asperges koken: wij kunnen er geen genoeg van krijgen!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat eet je bij asperges?

Traditioneel worden asperges gegeten met ham en ei, maar ze zijn ook lekker in combinatie met een klassieke hollandaisesaus of bearnaisesaus. Of wat dacht je van een krachtige bouillon, zoals bij het hoofdgerecht van dit menu?

Meestal worden asperges geserveerd met gekookte aardappels of krieltjes. Dat is niet zonder reden want het aardappelseizoen start rond dezelfde tijd als het aspergeseizoen. Wat eet je verder bij asperges? Risotto of pasta is ook heerlijk!

Tip: Welk van de recepten met asperges je ook maakt; een snufje nootmuskaat mag eigenlijk niet ontbreken!

Menu met asperges

Voorgerecht

Cover voor

Rosbiefrolletjes met roomkaas en groene asperges

We trappen het menu af met – je raad het al – asperges. We beginnen met een gerecht met de groene variant. Die smaakt wat aardser dan zijn witte broertje en is wat steviger qua structuur. Door de bite zijn de groene stengels perfect om dit hapje mee te maken. We rollen de asperges namelijk in rosbief en daarvoor moeten ze wat body hebben. Kleine moeite, groots resultaat. Het perfecte hapje om je familie en vrienden van hun sokken te blazen.

Naar het recept

Hoofdgerecht

Asperges met kalfsfond en krokante Spaanse ham

Asperges met kalfsfond en krokante Spaanse ham

Voor het hoofdgerecht staan natuurlijk weer asperges op het menu. Dit keer gaan wij voor klassiek met een twist. We serveren het witte goud met een eitje want dat blijft het aller lekkerste. Het verrassende zit ‘m in de toevoeging van kalfsfond en krokante Spaanse ham.

Naar het recept

Nagerecht

Panna cotta taartjes met asperges

Panna cotta taartjes met asperges

Asperges in het dessert? Ja zeker! We kunnen een menu met asperges natuurlijk niet afsluiten zonder ze ook in het dessert te verwerken. Dat klinkt misschien wat maf maar probeer het gewoon eens. Deze taartjes zijn onweerstaanbaar. Een ware traktatie om het begin van de lente mee te vieren!

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!