Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Gegrilde kip met mosterdlinzen

5x de lekkerste recepten met linzen

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Linzen zijn niet alleen lekker, maar ook hartstikke gezond. Ze bevatten veel koolhydraten, eiwitten, b-vitamines en mineralen zoals ijzer en calcium en zijn perfect als vleesvervanger of om je gerecht meer body te geven. Zin gekregen om aan de slag te gaan met deze vitaminebommetjes? Wij zetten de lekkerste recepten met linzen voor je op een rijtje.

Recepten met linzen

Linzen zijn misschien wel onze favoriete peulvrucht. Niet alleen omdat ze smaakvol en gezond zijn, maar ook nog eens hartstikke veelzijdig. Dat bewijzen de onderstaande recepten met linzen wel! Verwerk ze bijvoorbeeld in een Mexicaans feestmaal, snelle salade of pittige curry.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Quesadilla’s met linzen en kaas

De gekruide linzen geven de quesadilla’s body en maken ze lekker vullend. Je gaat geen gehakt missen met dit recept, beloofd! Natuurlijk mag kaas niet ontbreken. Kies een kaas die goed smelt maar daarnaast ook veel smaak heeft. Dit is niet voor niets één van onze favoriete recepten met linzen!

> naar het recept: quesadilla’s met linzen en kaas

Quesadilla’s met linzen en kaas

2. Pittige linzensalade met halloumi

Deze heerlijke, vullende salade met linzen en halloumi heeft genoeg pit om je weer op te laden na een lange dag. Ideaal voor doordeweeks. Heb je salade over? Perfect als lunch voor de volgende dag! Gegarandeerd jaloerse blikken op het werk.

> naar het recept: pittige linzensalade met halloumi

Pittige linzensalade met halloumi

3. Gevulde uien met rode linzen, dadels en peterselie

Normaal vul je misschien vooral paprika’s en courgettes, maar vandaag gaan we voor gevulde uien. Waarschijnlijk houd je nog wat linzenvulling over, maar dat is helemaal niet erg. Met een beetje groentebouillon maak je hier namelijk een heerlijke soep van.

> naar het recept: gevulde uien met rode linzen, dadels en peterselie

gevulde uien

4. Recepten met linzen: gegrilde kip met mosterdlinzen

Healthy en lekker! Tegen deze gegrilde kip met mosterdlinzen zegt niemand nee. Wij in ieder geval niet, dit gerecht staat dan ook terecht tussen onze recepten met linzen.

> naar het recept: gegrilde kip met mosterdlinzen

Gegrilde kip met mosterdlinzen

5. Spicy paneer met groene linzen

Vegetarische inspiratie nodig? Deze spicy paneer is pittig, voedzaam en staat binnen een half uurtje op tafel: fijn voor doordeweeks! Nog nooit gemaakt? Probeer maar eens, waarschijnlijk staat dit gerecht na één keer maken op je lijstje van favoriete recepten met linzen.

> naar het recept: spicy paneer met groene linzen

spicy paneer

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!