Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
camping gerechten op skottelbraai

De lekkerste skottelbraai recepten voor op de camping

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Met een volgepakte auto op vakantie naar de camping in Frankrijk, mét een skottelbraai in de kofferbak – zo herinner ik mij de vakanties van vroeger. Een skottelbraai is een soort barbecue zonder grill, afkomstig uit Zuid-Afrika. Denk aan een grote wokpan op poten, verhit door gas, waarmee je de lekkerste eenpansgerechten kunt maken. Wij delen onze favoriete camping recepten!

Koken met een skottelbraai

De skottelbraai is terug van weggeweest. Loop maar eens een rondje over de gemiddelde camping: bij haast elke tent, camper of caravan zie je er wel eentje staan. Ze zijn dan ook makkelijk in gebruik, goed verplaatsbaar en snel te reinigen.

De skottel is een soort grote, geëmailleerde wok waarop je allerlei gerechten kunt bereiden. Van een gebakken eitje bij het ontbijt tot aan smaakvolle curry’s en de lekkerste pannenkoeken.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Skottelbraai recepten

Dat de skottelbraai met zijn tijd is meegegaan moge duidelijk zijn. Zo zijn er verschillende accessoires te bestellen die het koken nog makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan een voedselscheider om een deel van het eten warm te houden, en een pandrager om een pan pasta te koken.

Wil je deze zomer helemaal de blits maken op de camping? Ga dan aan de slag met deze drie heerlijke camping recepten voor op de skottelbraai:

Crunchwraps

Crunchwraps

Als lunch, avondeten of late-night snack; deze crunchwraps kunnen eigenlijk altijd. Heb jij even geluk dat ze hartstikke makkelijk te maken zijn. In nog geen half uur maak je dit heerlijke camping gerecht op de skottelbraai. Roep de rest er maar alvast bij!

Naar het recept
Boontjes met mosterd, spek en kruiden

Boontjes met mosterd, spek en kruiden

Wil je supersnel iets op tafel zetten? Dan is dit het gerecht voor jou. Deze boontjes met mosterd, spek en kruiden kosten je slechts een kwartier bereidingstijd. Je kunt ze zo eten of met Turks brood serveren.

Naar het recept
Crêpes met gebakken pruimen, honing en mascarpone

Crêpes met gebakken pruimen, honing en mascarpone

Je denkt er misschien niet gelijk aan maar ook toetjes maak je supereenvoudig op de skottelbraai. Wat denk jij bijvoorbeeld van deze zoete crêpes met gebakken pruimen, honing en mascarpone? Met wat lavendelbloemetjes geef je de crêpes een extra zomers tintje!

Naar het recept

Meer inspiratie voor koken op de camping? Lees ook:

uitgelicht recept
Crunchwraps

Crunchwraps

Als lunch, avondeten of late-night snack; deze crunchwraps kunnen eigenlijk altijd. Heb jij even geluk dat ze hartstikke makkelijk te maken zijn. In nog geen half uur maak je dit heerlijke camping gerecht op de skottelbraai. Roep de rest er maar alvast bij!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

2 el olie
250 g half-om-half gehakt
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (in plakjes)
1 tl komijnzaad
100 g tomatenpassata
1 el chipotlepasta
zout en peper
50 g doperwtjes
50 g mais (blik)
4 tarwetortilla’s (20 cm)
150 g geraspte kaas
4 tarwetortilla’s (12 cm)

Bereiding

  1. Laat de skottelbraai goed heet worden en schenk de olie erin. Bak het gehakt en de ui in ca. 10 minuten rul in de olie. Voeg de knoflook en het komijnzaad toe en bak nog 2 minuten. Voeg de tomatenpassata en de chipotlepasta toe en meng goed door. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de doperwtjes en de mais toe en verwarm nog even goed door.

  2. Schuif het gehaktmengsel naar de buitenrand van de skottelbraai. Verwarm nu 1 grote tortilla in het midden. Strooi wat kaas op de tortilla en verdeel er ¼ van de vulling over. Bestrooi met nog wat kaas en leg er 1 kleine tortilla op. Vouw nu de rand van de grote tortilla over de kleine heen en druk goed aan zodat je een gesloten pakketje hebt. Keer de crunchwrap voorzichtig om, zodat hij niet opengaat. Een grote, brede spatel is handig hierbij. Bak nog 2 minuten.

  3. Verplaats de gebakken crunchwrap naar de rand van de skottelbraai om hem warm te houden terwijl je de rest van de crunchwraps op dezelfde manier maakt.

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!