Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
camping gerechten op skottelbraai

Kamperen met de skottelbraai: de beste camping recepten

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Voor velen is het een warme herinnering: de skottelbraai. Met een volgepakte auto op vakantie naar de camping in Frankrijk, mét een skottelbraai in de kofferbak. Het is een soort barbecue zonder grill, afkomstig uit Zuid-Afrika. Denk aan een grote wokpan op poten, verhit door gas, waarmee je de lekkerste eenpansgerechten kunt maken. Wij delen onze favoriete camping recepten!

Koken met een skottelbraai

De skottelbraai is terug van weggeweest. Loop maar eens een rondje over de gemiddelde camping: bij haast elke tent of caravan zie je er wel eentje staan. Makkelijk in gebruik, goed verplaatsbaar en snel te reinigen. De skottel is een soort grote, geëmailleerde wok waarop je allerlei gerechten kunt bereiden. Van een gebakken eitje bij het ontbijt tot aan smaakvolle curry’s en de lekkerste pannenkoeken.

Ook iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Camping recepten met de skottelbraai

Dat de skottelbraai met zijn tijd is meegegaan moge duidelijk zijn. Zo zijn er verschillende accessoires te bestellen die het koken nog makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan een voedselscheider om een deel van het eten warm te houden en een pandrager om een pan pasta te koken. Wil je deze zomer helemaal de blits maken op de camping? Ga dan aan de slag met deze drie heerlijke camping recepten voor op de skottelbraai.

Crunchwraps

Als lunch, avondeten of late-night snack; deze crunchwraps kunnen eigenlijk altijd. Heb jij even geluk dat ze hartstikke makkelijk te maken zijn. In nog geen half uur maak je dit heerlijke camping gerecht op de skottelbraai. Roep de rest er maar alvast bij!

> naar het recept: crunchwraps

Crunchwraps

Boontjes met mosterd, spek en kruiden

Wil je supersnel iets op tafel zetten? Dan is dit het gerecht voor jou. Deze boontjes met mosterd, spek en kruiden kosten je slechts een kwartier bereidingstijd. Je kunt ze zo eten of met Turks brood serveren.

> naar het recept: boontjes met mosterd, spek en kruiden

Boontjes met mosterd, spek en kruiden camping gerechten op skottelbraai

Crêpes met gebakken pruimen, honing en mascarpone

Je denkt er misschien niet gelijk aan maar ook toetjes maak je supereenvoudig op de skottelbraai. Wat denk jij bijvoorbeeld van deze zoete crêpes met gebakken pruimen, honing en mascarpone? Met wat lavendelbloemetjes geef je de crêpes een extra zomers tintje!

> naar het recept: crêpes met gebakken pruimen, honing en mascarpone

Crêpes met gebakken pruimen, honing en mascarpone

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!