
Chocolade, wie houdt er nu niet van. Maar wist je dat je er veel meer mee kunt doen dan zo los opeten, als saus gebruiken of er een chocomousse van maken? Wij delen hier ultieme chocolade-combinaties die je niet zag aankomen!
Lees verder na de advertentie
Ultieme chocolade-combinaties
Chocolade is altijd een goed idee – maar heb je wel eens geëxperimenteerd met onverwachte smaakcombinaties? Van hartig tot kruidig en van fruitig tot bloemig: deze verrassende recepten laten je chocolade op een heel nieuwe manier beleven. Zo kun je altijd wat met je overgebleven chocolade (als die er al is..) en aan de slag met deze ultieme chocolade-combinaties!
Chocolade & Karamel special
- Knapperige koekjes
- Recepten met gezouten karamel
- Koken met cacao en veel, veel meer!

Recepten ultieme chocolade-combinaties
Bekijk de recepten hieronder en duik lekker de keuken in om erachter te komen wat jouw favoriete chocolade-combinatie is!

Crispy Thaise roti’s met gezouten chocolade
Thaise crispy roti’s of pannenkoekjes zijn crunchy vanbuiten en chewy vanbinnen, en nog verslavender door de gezouten chocolade en een sprenkeling gecondenseerde melk. Een aparte combinatie maar oh zo lekker!

Chocoladecakejes met kardemom en koffie
Koffie en kardemom is zó’n fantastische combinatie, zeker met chocolade. Dit is een perfecte afsluiter om te geven bij de koffie of thee.

Tortilla's met kip in spicy chocolademole

Pure-chocolade-misoganache met karamelsaus en roomijs
De diepe, intense smaak van pure chocolade krijgt een verrassende umami-twist door de miso. In combinatie met de zelfgemaakte karamelsaus en een bolletje roomijs ontstaat een heerlijk dessert waarin zoet, zout en hartig elkaar perfect aanvullen.

Pittige tomatensoep met chocolade
Deze pittige tomatensoep met chocolade is een verrassende smaakcombinatie die je geproefd móét hebben. De pure chocolade geeft de soep een diepe, volle smaak, terwijl de pittigheid zorgt voor een spannende twist. Comfort food met een culinaire knipoog!

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Anchopeper-chocoladeroomijs
Deze anchopeper-chocoladeroomijs is romig, rijk en vol van smaak, met een subtiele rokerige warmte van de gedroogde chilipeper. De zachte kick van de ancho maakt dit dessert iets uitdagender dan normaal chocolade-ijs.

Zwartebonentaart met pure chocolade, kersen en meringue
Een waanzinnig smeuïge chocolade taart van zwarte bonen? Jazeker. De chocolade, kersen en Italiaanse meringue maken deze bonen heerlijk zoet. Proef zelf maar!

Bietenbrownies met roomkaasfrosting
Bieten in de brownies? Ja zeker, niemand zal doorhebben dat je groenten in dit gebakje hebt verstopt!

Chocolade-lavacakejes met zwarte peper, chilijam en bergamotsorbet
Deze chocolade-lavacakejes krijgen een verrassende twist met een vleugje zwarte peper, pittige chilijam en frisse bergamotsorbet. Het zachte hart van gesmolten chocolade smelt perfect samen met de kruidige en citrusachtige tonen.
Chocolade & Karamel special
- Knapperige koekjes
- Recepten met gezouten karamel
- Koken met cacao en veel, veel meer!

Onze tips

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.



