
Ovengerechten
Lees verder na de advertentie
Een heel menu met allen maar ovengerechten? Jazeker, het kan en het is ook nog eens heel erg lekker. We gaan dit weekend de oven volop gebruiken en zetten hem aan voor het voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht.
Dat je oven dit weekend op volle toeren draait is dus een ding wat zeker is. Staat ‘ie aan? Beginnen maar! De oven doet toch het meeste werk.
Tip!

Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Iedere week de lekkerste tips & ovengerechten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Voorgerecht
Lekker bij de borrel of als voorgerecht: maïsbroodjes met oregano. Ga jij ze dit weekend bakken? Bestrijk de broodjes dan na het bakken met een laagje olie voor een mooie glans. Je gasten zullen denken dat je ze bij de bakker hebt gekocht. Niemand weet dat ze gewoon uit eigen oven komen!
> naar het recept: maïsbroodjes met oregano
Ovengerechten: het hoofdgerecht
Een traditioneel Italiaans ovengerecht: kip parmigiana. Naar klassiek recept maken ook wij deze ovenschotel met tomatensaus, mozzarella en wat parmezaan. En natuurlijk wat basilicumblaadjes erop om de kleuren van de Italiaanse vlag compleet te maken. Pro tip: gebruik het brood van het voorgerecht om de overgebleven saus mee op te dippen. Dat doen de Italianen ook!
> naar het recept: kip parmigiana
Nagerecht
Het is een klassiek nagerecht: appeltjes uit de oven. Om ze nóg lekkerder te maken, serveren wij ze het liefst met vanillesiroop. Zo maak je de appeltjes net zo lekker als bij oma thuis. Het is de perfecte afsluiter van dit waanzinnig weekendmenu vol ovengerechten.
> naar het recept: appeltjes in vanillesiroop
Lees ook:
5x herfstige zoetigheden om te bakken met appel
Pompoen in de oven: 5x recepten
Lekker thuiskomen: 5x recepten voor ovenschotels
Onze tips

Waar kun je clotted cream voor gebruiken?

Vegan dessertrecepten: 10x heerlijke plantaardige toetjes

Dit zijn de beste kazen voor kaasfondue

16x toetjes in een glaasje

6x bakken met speculaaskruiden

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.






