Advertentie
Klein Korea
Met “Klein Korea” heb je een geweldig kookboek in handen waarmee je stap-voor-stap zelf iconische gerechten als kimchi, bibimbap en bulgogi maakt. De Koreaanse keuken staat bekend om zijn grote verscheidenheid, kwaliteit en het groot aantal bijgerechten die de maaltijd vergezellen. Dus ga snel aan de slag en tover de Koreaanse keuken op jouw eettafel!
In negen hoofdstukken leer je de fijne kneepjes van de Koreaanse keuken. Van maar liefst zeven recepten voor kimchi, veel bijgerechten, soep, stoofschotels, rijst, noedelgerechten en typische Korean BBQ-recepten. Tot en met het zelf maken van diverse sauzen en ook condimenten.
Maak overheerlijke Koreaanse pannenkoekjes met kimchi en buikspek of trakteer je gasten op een echte Korean BBQ en maak bijvoorbeeld gemarineerde runderribbetjes. Serveer daarbij overheerlijke frisse bijgerechten zoals komkommersalade met zeewier en sluit af met een Koreaans dessert als pat bingsu (geschaafd ijs met fruit en gecondenseerde melk). Klinkt goed, of niet?
Koreaanse keuken
De Koreaanse keuken is voornamelijk gebaseerd op rijst, groenten, vis, zeewier en tofu (dubu in het Koreaans). Bijgerechten spelen vaak de hoofdrol, soms worden er wel tot twaalf bijgerechten geserveerd bij een Koreaans diner. Al is dit afhankelijk van de gelegenheid, dit is niet altijd het geval. Bekende smaakmakers in de Koreaanse keuken zijn bijvoorbeeld sesamolie, sojapasta, sojasaus, knoflook en gember. De belangrijkste smaakmakers die je haast overal tegenkomt zijn misschien wel chilipepers. Doordat ze verwerkt worden in kimchi of gochujang geven ze gerechten vaak een wat diepere, pittige smaak.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten en tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Recepten in Klein Korea
Ondanks dat de titel “Klein Korea” is weet Billy Law aan de hand van 70 heerlijke recepten veel te vertellen over de Koreaanse keuken. Van typische klassiekers tot aan gerechten met een moderne twist. Voor sommige recepten is goed planning onmisbaar, zo hebben verschillende marinades behoorlijk wat tijd nodig. Of wat denk je bijvoorbeeld van de fermentatieprocessen die nodig zijn om kimchi te maken? Gelukkig vind je ook veel snelle en makkelijk recepten in het boek. Daardoor is “Klein Korea” toegankelijk voor iedereen, zowel de beginnende als gevorderde kok. Kortom; heb je interesse in de Koreaanse keuken? Dan mag dit boek niet ontbreken op je boekenplank!
Goed nieuws, we mogen drie heerlijke recepten met jullie delen:
Rundvlees gesmoord in sojasaus
Billy Law: “Dit gerecht van in sojasaus gesmoord rundvlees, dat zoet, zout en naar knoflook smaakt, heeft een vleugje vurigheid door de groene chilipepers. Het is een van de meest geliefde banchan (Koreaanse bijgerechten) om in een lunchtrommel te doen. Soms leg ik hardgekookte eieren in de jang jorim zodat ze de smaak opnemen – dit zijn de beste tussendoortjes.”
> naar het recept: rundvlees gesmoord in sojasaus
Geroerbakte, pittige octopus
Billy Law: “Koreanen zijn dol op octopus, sommigen eten hem zelfs rauw (en nog levend). Maak je geen zorgen, wij gaan niet zo ver – de babyoctopus in dit recept wordt perfect gegaard in een gochujang chilisaus. Dit gerecht is zeer pittig en een geschikte verwennerij voor iedereen die van scherp eten houdt.”
> naar het recept: geroerbakte, pittige octopus
Gebakken rijst met kimchi
Billy Law: “Omdat je gebakken rijst met kimchi kunt maken door restjes te gebruiken, is dit een verbazingwekkend makkelijk, snel te bereiden en voordelig gerecht. Het blijft indrukwekkend op smaakgebied. Het gerecht is echt favoriet bij studenten die van een klein budget moeten leven. Gebakken rijst met kimchi is doorgaans een redder in nood voor mij als ik te lui ben om te koken.”
> naar het recept: gebakken rijst met kimchi
Lees ook:
Koreaans koken: 7x recepten met kimchi
Wat is tofu en wat kun je ermee?
Foodies boekenclub: “Emma’s Amazing Asia Vega”
Onze tips
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
LAATSTE KANS: krijg het nieuwste boek van Jamie Oliver ‘Simply Jamie’ cadeau
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
De mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven
Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”
Foodies boekenclub: “Sandwiches”
Dit zijn de beste Italiaanse kookboeken
Foodies boekenclub: “Wokbijbel” van Noni Kooiman
Foodies boekenclub: “Nistisima” van Georgina Hayden
Foodies boekenclub: “De Bridgerton Bijbel”
3x heerlijke barbecuerecepten van Jord Althuizen
Foodies boekenclub: “Groentefeest” van Sidney Schutte
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.