Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Persiana elke dag: gesauteerde courgette met munt

Foodies boekenclub: “Persiana elke dag”

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Foodies Boekenclub inspireert je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Stuk voor stuk nemen we ze mee naar huis om eruit te koken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs. Zo weet jij welke boeken je niet mag missen!

Persiana elke dag

Het kookboek “Persiana elke dag” is hét vervolg op “Persiana”, het ongelooflijk succesvolle debuut van Sabrina Ghayour, de ongekroonde koningin van de Perzische keuken. Ongecompliceerde gerechten, bomvol smaak. Gerechten die je elke dag op tafel kunt zetten met ingrediënten die makkelijk verkrijgbaar zijn. Met “Persiana elke dag” laat Ghayour zien dat de rijke Perzische keuken vele eenvoudig te bereiden gerechten kent. Haar recepten staan garant voor smaak, gemak en betrouwbaarheid.

Persiana elke dag

€ 27,50
Cover Persiana elke dag

Smaakvolle gerechten

Dit heerlijke kookboek biedt smaakvolle groentegerechten snelle eenpansgerechten, ovenschotels en meer. Van kleine gerechten als gebakken haloumi met citroen, wilde tijm en honing; salades die je in een handomdraai maakt als venkel-sinaasappelsalade met pistachenoten en granaatappelpitten of een bakplaat met kofta, orzo, tomaten en feta.

Van lamskoteletjes met yoghurt en fenegriek, geglazuurde worteltjes met harissa en limoen, platbrood gemaakt met yoghurt en pul biber of een heerlijk dessert als trifle met rabarber, rozenwater en pistache. Bij elk recept zie je in een oogopslag of het gerecht vegetarisch of veganistisch is.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Sabrina Ghayour

Misschien ken je Sabrina Ghayour van haar eerste succesvolle boek “Persiana”. Ze is een Brits-Iraanse kok en culinair auteur. Daarnaast is ze ook nog eens eigenaar van supperclub Sabrina’s Kitchen in Londen. Ze weet met haar recepten geweldige gerechten op tafel te toveren, die stuk voor stuk makkelijk te bereiden zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van gesauteerde courgette? Dit gerecht kent maar een paar ingrediënten en staat zo op tafel. Je proeft het gemak er niet aan af, elke hap is namelijk ontzettend smaakvol.

Recepten uit Persiana elke dag

Natuurlijk delen we ook drie heerlijke recepten uit het boek “Persiana elke dag”, zo kun je alvast kennis maken met de heerlijke recepten van Sabrina Ghayour!

Salade van dichtgeschroeide biefstuk en tomaten

Sabrina: “Vanaf het moment dat ik in 2009 voor het eerst in Thailand was, heb ik een onverklaarbaar zwak voor biefstuksalade. Deze versie is nu favoriet bij ons thuis, want de dressing is ‘precies goed’ en lijkt bij iedereen perfect in de smaak te vallen.”

> naar het recept: salade van dichtgeschroeide biefstuk en tomaten

Salade van dichtgeschroeide biefstuk en tomaten

Gesauteerde courgette met munt

Sabrina: “Ik at dit voor het eerst in Venetië en had echt niet verwacht dat ik het lekker zou vinden, omdat het idee van courgette met azijn me niet aanstond. Ik zat er helemaal naast. Gebakken plakjes courgette in olijfolie met verse munt en azijn… hoe kan zoiets eenvoudigs zo lekker zijn? Nou ja, het is gewoon zo en daarom zijn Italianen zulke briljante koks. Probeer het maar, je zult er geen spijt van krijgen.”

> naar het recept: gesauteerde courgette met munt

Persiana elke dag: gesauteerde courgette met munt

Marmercake met chocolade en tahin

Sabrina: “Als kind was ik dol op kant-en-klare marmercake: zacht, zompig en lekker. Dit is mijn versie van die fantastische cake, die zovelen van ons hebben gegeten toen we klein waren.”

> naar het recept: marmercake met chocolade en tahin

Marmercake met chocolade en tahin

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!