
Persiana elke dag
Lees verder na de advertentie
Het kookboek “Persiana elke dag” is hét vervolg op “Persiana”, het ongelooflijk succesvolle debuut van Sabrina Ghayour, de ongekroonde koningin van de Perzische keuken. Ongecompliceerde gerechten, bomvol smaak. Gerechten die je elke dag op tafel kunt zetten met ingrediënten die makkelijk verkrijgbaar zijn. Met “Persiana elke dag” laat Ghayour zien dat de rijke Perzische keuken vele eenvoudig te bereiden gerechten kent. Haar recepten staan garant voor smaak, gemak en betrouwbaarheid.

Smaakvolle gerechten
Dit heerlijke kookboek biedt smaakvolle groentegerechten snelle eenpansgerechten, ovenschotels en meer. Van kleine gerechten als gebakken haloumi met citroen, wilde tijm en honing; salades die je in een handomdraai maakt als venkel-sinaasappelsalade met pistachenoten en granaatappelpitten of een bakplaat met kofta, orzo, tomaten en feta.
Van lamskoteletjes met yoghurt en fenegriek, geglazuurde worteltjes met harissa en limoen, platbrood gemaakt met yoghurt en pul biber of een heerlijk dessert als trifle met rabarber, rozenwater en pistache. Bij elk recept zie je in een oogopslag of het gerecht vegetarisch of veganistisch is.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Sabrina Ghayour
Misschien ken je Sabrina Ghayour van haar eerste succesvolle boek “Persiana”. Ze is een Brits-Iraanse kok en culinair auteur. Daarnaast is ze ook nog eens eigenaar van supperclub Sabrina’s Kitchen in Londen. Ze weet met haar recepten geweldige gerechten op tafel te toveren, die stuk voor stuk makkelijk te bereiden zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van gesauteerde courgette? Dit gerecht kent maar een paar ingrediënten en staat zo op tafel. Je proeft het gemak er niet aan af, elke hap is namelijk ontzettend smaakvol.
Recepten uit Persiana elke dag
Natuurlijk delen we ook drie heerlijke recepten uit het boek “Persiana elke dag”, zo kun je alvast kennis maken met de heerlijke recepten van Sabrina Ghayour!
Salade van dichtgeschroeide biefstuk en tomaten
Sabrina: “Vanaf het moment dat ik in 2009 voor het eerst in Thailand was, heb ik een onverklaarbaar zwak voor biefstuksalade. Deze versie is nu favoriet bij ons thuis, want de dressing is ‘precies goed’ en lijkt bij iedereen perfect in de smaak te vallen.”
> naar het recept: salade van dichtgeschroeide biefstuk en tomaten
Gesauteerde courgette met munt
Sabrina: “Ik at dit voor het eerst in Venetië en had echt niet verwacht dat ik het lekker zou vinden, omdat het idee van courgette met azijn me niet aanstond. Ik zat er helemaal naast. Gebakken plakjes courgette in olijfolie met verse munt en azijn… hoe kan zoiets eenvoudigs zo lekker zijn? Nou ja, het is gewoon zo en daarom zijn Italianen zulke briljante koks. Probeer het maar, je zult er geen spijt van krijgen.”
> naar het recept: gesauteerde courgette met munt
Marmercake met chocolade en tahin
Sabrina: “Als kind was ik dol op kant-en-klare marmercake: zacht, zompig en lekker. Dit is mijn versie van die fantastische cake, die zovelen van ons hebben gegeten toen we klein waren.”
> naar het recept: marmercake met chocolade en tahin
Lees ook:
5x recepten met aubergine die je meteen wil maken
7x de beste recepten met courgette
Zo houd je je basilicumplantje wél lang in leven
Onze tips

Makkelijk koken op sterrenniveau met ‘Simply Good’

Zo veel meer dan kimchi: recepten uit de ‘De bijbel van de Koreaanse keuken’

Aardappel saai? Niet met de recepten van Potato Queen Poppy O’Toole!

Van hapjes tot harira: 100 ramadanrecepten

Alles over het ‘Easy Airfryer’-boek van Jamie Oliver (en zo krijg je ‘m cadeau)

Alles over het boek ‘Plant’ van De Nieuwe Winkel, inclusief recept!

De beste kipgerechten maak je zo

Foodies boekenclub: The Curry Guy één pan

Last Minute Dinners: alles over dit handige kookboek, inclusief menu!

Zo combineer je eten met het juiste bier

Zet deze schitterende kookboeken op je kerstverlanglijstje dit jaar

Bakken in de airfryer: zo doe je dat!

Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!

Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…

Alles over “Het ramadankookboek” van Mounir Toub

Alles over het nieuwe kookboek “Bij Meera aan tafel”, inclusief recepten!
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.