
Vegan smaakmakers
Lees verder na de advertentie
Vind jij het soms lastig om je vegan gerechten smaak te geven? Foodies to the rescue! Met deze vier vegan smaakmakers maak je van elk gerecht een feestje. Eet smakelijk.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Nori
Dit gedroogde zeewier is perfect om een ziltige, visachtige smaak aan je gerecht te geven. De meeste mensen kennen nori als het jasje van sushi, maar je kan er veel meer kanten mee op. Leg eens een velletje nori op je plak tofu. Paneer en bak het in z’n geheel en je hebt je eigen vegan visstick!
Kala namak (zwart zout)
Mis je weleens het zachtgekookte eitje op je boterham? Met zwart zout boots je de smaak van ei na. Het zwarte zout (wat overigens roze van kleur is), oftewel kala namak op z’n Indiaas, is een mix van steenzout met zwavelhoudende kruiden en specerijen. Door het hoge zwavelgehalte heeft het zout de geur en de smaak van eieren. Lekker om toe te voegen aan scrambled tofu bijvoorbeeld.
Edelgistvlokken
Kaasliefhebbers opgelet! Voor alle gerechten die je gewend was te bedekken onder een dikke laag Parmezaanse kaas, is er een plantaardige optie: edelgistvlokken. De vlokken zijn rijk aan plantaardige eiwitten en komen qua smaak erg dicht in de buurt van kaas. Je kunt de vlokken meteen zonder te bakken over je pasta of pizza strooien.
Rookaroma
Die rokigere smaak van bacon, waar vind je die in de plantaardige keuken? Bij rookaroma! Rookaroma bestaat uit gecondenseerde, gezuiverde rook. Je vindt het bij delicattessenwinkels. Meng 1 tl rookaroma met donkere sojasaus, ahornsiroop en een snufje gerooktepaprikapoeder en gebruik het als marinade voor je aubergine of tempeh.
Lees ook:
Vegan broodbeleg: 22 ideeën voor een lekkere sandwich
Foodies boekenclub: “Vegan rainbow food”
5x de leukste kookboeken voor vegetariërs en vegans
Onze tips

Seizoensgroenten in mei: dit moet je eten

Pizzadeeg bewaren: zo doe je dat

Zelf focaccia maken: zo doe je dat

Bloemkool koken: zo doe je dat

6x Spaanse drankjes die je deze zomer wil proberen

Dit zijn dé allerlekkerste poké bowl sauzen en toppings

BBQ boodschappen: dit heb je nodig per persoon

Aardbeien bewaren: zo houd je ze langer vers

Van pasta tot tomaat: wanneer gebruik je welk product?

Airfryer voorverwarmen: moet dat en hoe doe je het?

Zo maak je zelf oranjebitter, proost!

Paaseitjes over? Dit maak je ermee!

Saus te dun geworden? Dit is de manier om je saus in te dikken

Asperges in de airfryer: do or don’t?

Van buffel tot bol: zo maak je mozzarella

Is Grana Padano Parmezaanse kaas? Zo zit het!
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.