
Zin in een heerlijke cake met een frisse twist? Yoghurt maakt een cake lekker fris en smeuïg. Wij hebben onze beste recepten verzameld om de perfecte yoghurtcake te bakken!
Lees verder na de advertentie
Yoghurtcake
Waarschijnlijk eet jij net als wij regelmatig een bakje yoghurt als ontbijt, met zelfgemaakte granola bijvoorbeeld, of als toetje met een wat fruit of nootjes. Maar wist je dat je yoghurt ook goed in een cake kunt verwerken? Daar wordt je cake lekker smeuïg van en bovendien is zo’n yoghurtcake een stuk minder zwaar dan wanneer je alleen boter gebruikt. Wij zijn fan en daarom vind je hier onze favoriete recepten om yoghurtcake te bakken.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Yoghurtcake recepten:

Bramen-yoghurtcake
Deze cake bak je in een springvorm en maak je af met een dikke laag yoghurt-room en frisse bramencoulis. Zo maak je er een feestelijk taartje van.

Yoghurt-citroencake met szechuanpepersiroop
Deze frisse citroencake krijgt wat extra pit door de siroop met de wereldse kruidenmix szechuanpeper.

Citrus, amandel en yoghurtcake
Deze frisse citrus yoghurtcake maak je in een mum van tijd. Tip van ons: de cake is het lekkerste wanneer je ‘m warm serveert met een kopje thee erbij.

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Yoghurtcake met blauwe bessen
Hier wil iedereen zijn bed wel voor uitkomen! Met zo’n plakje cake als ontbijt begin je de dag meteen goed. En neem vooral nog een plakje bij de thee of koffie later op de dag.

Yoghurtcake met ganache en cacao
Ja hoor, ook in je chocoladecake kun je heel goed yoghurt verwerken. Daarmee maak je hem gelijk een tikje minder zwaar.

Citroencake met bramengelei en mascarpone
Citroen + bramen + frisse yoghurt = deze supersmeuïge cake. Met een dot mascarpone en een laagje bramengelei bovenop maak je hem helemaal af!

Yoghurt-stracciatellacake met sinaasappel
De yoghurt in deze cake geeft hem een aangename zachte structuur, wat heel goed samengaat met de stukjes pure chocolade en sinaasappelzeste.
Lees ook:

Bramen-yoghurtcake
Wil je hét perfecte toetje? Of een goed recept voor bij de koffie? Probeer eens deze onweerstaanbare bramen-yoghurtcake. Smullen maar!
Ingrediënten
Voor de topping
Voor de coulis
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hete lucht: 160°C). Vet een diepe springvorm (20 cm Ø) in met olie en bekleed hem met bakpapier. Klop de suiker met 100 ml olie in een kom. Voeg telkens 1 ei en 1 el meel toe, klop verder en voeg pas het volgende ei en meer meel toe als de vorige portie goed opgenomen is. Klop het overige meel en het zout erdoorheen. Klop de yoghurt, de vanille en de citroenrasp door het beslag. Schenk het beslag in de vorm en duw 150 g bramen in het beslag. Bak 40-45 minuten in de oven tot een satéprikker die je in het midden prikt er weer schoon uit komt. Laat de cake volledig afkoelen in de vorm.
Doe voor de coulis 150 g bramen, de poedersuiker en het citroensap in een kleine pan en breng aan de kook. Laat rustig pruttelen op laag vuur tot de bramen opengebarsten zijn en er een stroperige saus is ontstaan. Roer de overige bramen erdoorheen. Haal de pan van het vuur en laat de coulis afkoelen.
Klop de ingrediënten voor de topping in een kom tot zachte pieken. Spatel 2 el bramencoulis erdoorheen zodat er een gemarmerd effect ontstaat. Verdeel de topping golvend over de bovenkant van de afgekoelde cake en lepel er nog wat coulis overheen. Snijd de cake in stukken en serveer met de overige coulis.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Alexander Breeze Foodstyling: Rosie Reynolds
Onze tips

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?



