Advertentie
Tofu, zwarte bonen en falafel worden door de meeste foodies regelmatig op het menu gezet als vleesvervanger, maar er is nog veel meer lekkers te vinden in het vega(n)-schap. Vandaag vertellen we je dan ook alles over Pulled Oats®. Want wat is Pulled Oats® en wat maak je ermee?
Wat is Pulled Oats®?
Vegans, vegetariërs, flexitariërs en foodies die gewoon van lekker eten houden: het lijkt wel alsof iedereen gek is op Pulled Oats®. Maar wat zijn Pulled Oats precies? Het is een Fins alternatief voor vlees dat gemaakt wordt van Noordse haver, tuinbonen en erwten. Hierdoor krijg je de beleving (lees: heerlijke bite) en verzadiging van vlees, maar dan zonder vlees. Sterker nog: Pulled Oats® bevat helemaal geen dierlijke ingrediënten en is dus 100% vegan. Kunnen we het nóg leuker maken? Jazeker! Deze favoriet uit de Nordics zit boordevol eiwitten en ijzer. Daardoor heb je slechts 60-80 gram nodig voor een volwaardige maaltijd.
Waar koop je het?
Pulled Oats® heeft de afgelopen jaren flink wat populariteit verworven en dat is de verkrijgbaarheid ten goede gekomen. Bij Albert Heijn, Deen en via de Picnic app kun je dit lekkers dan ook gewoon kopen. Neem maar eens een kijkje bij de vleesvervangers!
Hoe moet je het bewaren en hoe lang is het houdbaar?
Je bewaart Pulled Oats® in de koelkast. Kijk op de verpakking voor de houdbaarheidsdatum.
Hoe smaakt Pulled Oats®?
Nu we je vraag ‘Wat is Pulled Oats®?’ beantwoord hebben, ben je vast ook benieuwd hoe dit lekkers smaakt. Het antwoord? Precies zoals jij dat wil! Met Pulled Oats® Naturel kun je alle kanten op. We vertellen je zo hoe je hem het beste kunt bereiden, maar verklappen vast dat ze jouw gerecht van een waanzinnige bite voorzien.
Hoe bereid je Pulled Oats®?
Het is belangrijk dat je Pulled Oats® goed kruidt, want dan is ze het lekkerst. Pulled Oats® is namelijk een kei in het opnemen van smaken. Doe hiervoor twee eetlepels olie en je favoriete kruiden in een kom (inspiratie vind je op de website van Pulled Oats®). Marineer de Pulled Oats® en bak vervolgens 5-6 minuten op middelmatig vuur. Voeg ze toe aan je gerecht als alles klaar is & genieten maar!
Je kunt Pulled Oats® ook in de oven bereiden. Dit doe je als volgt: verdeel een verpakking Pulled Oats® Naturel over een ovenschaal en zet deze 5 min in de oven op 170°C. Maak intussen een marinade van olie en kruiden en verdeel deze over de Pulled Oats®. Zet de schaal nog 5 min terug in de oven op 170°C & klaar is kees.
Wat kun je er allemaal mee maken?
Wat kun je allemaal maken met Pulled Oats®? Je kunt beter vragen wat je er niet mee kunt maken, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Verwerk dit lekkers eens in een stoof- of ovenschotel, voeg het toe aan pizza’s, pasta’s, tajinegerechten, sushi, taco’s en nog veel meer. Inspiratie nodig? Probeer deze lekkere recepten met Pulled Oats® eens.
Aardappelpizza met Pulled Oats en rozemarijn
Alles wat uit de Nordics komt is hip, zo ook het nieuwe Finse vleesalternatief Pulled Oats. Gemaakt van haver, tuinbonen en erwten, past het perfect in een broodje, stoofschotel of op een pizza.
Nordic stoofschotel met bier, jeneverbes en Pulled Oats
De beleving en verzadiging van vlees, maar dan zonder vlees. We maken een Nordic stoofschotel met bier, jeneverbes en Pulled Oats.
Onze tips
Wat is guanciale en hoe bereid je het?
Orzo: wat is het en wat zijn de lekkerste recepten
Rammenas: wat is het en wat zijn de lekkerste recepten?
Pastinaak: wat is het, hoe smaakt het en is het gezond?
Aardpeer: wat is het en wat kun je ermee?
Knoflook: wat is het en wat kun je ermee?
Bladselderij: wat is het en wat zijn de lekkerste recepten
Kombucha: wat is het en hoe maak je het?
Savooiekool: wat is het + de lekkerste recepten
Alles over kumquat (+ heerlijke recept)
Venkelzaad: wat is het + de lekkerste recepten
Foelie: wat is het en waar gebruik je het voor?
Wat is chai en wat maak je ermee?
Wat is taaitaai en waar komt het vandaan?
Yuzu: wat is het + de lekkerste recepten
Ponzu: wat is het + heerlijke recepten
Roxanne
Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.