Recepten met kikkererwten

In een stoof, als basis voor de hummus of in een salade. Deze heerlijke en voedzame peulvrucht is een echte alleskunner. Wat dacht je van een goed gevulde groentetajine, een gezonde hummusbowl of kikkererwtensalade als lunch? Lekker op een stokbroodje, een bagel of zelfgemaakt flatbread. Wij maakten vier heerlijke vegetarische recepten met kikkererwten in de hoofdrol voor je. Welke ga jij als eerste maken?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Groentetajine met homemade flatbread

Stel je voor; een tajine boordevol verse en gezonde groente. Het water loopt ons al in de mond. Gezond én lekker. De tajine doet ook nog eens het meeste werk voor je. Ideaal toch?

> naar het recept: groentetajine met homemade flatbread

Groentetajine met homemade flatbread recepten met kikkererwten

Hummusbowl met geroosterde groenten

Deze dip ken je vast. Hummus wordt gemaakt van verse kikkererwten. Deze laat je eerst een nachtje weken voordat je ze verwerkt in het gerecht. Door tahin, kruiden en groenten toe te voegen krijg je een onweerstaanbare hummusbowl. Bekijk snel de overige recepten met kikkererwten en geniet ervan!

> naar het recept: hummusbowl met geroosterde groenten

Hummusbowl met geroosterde groenten

Bagel met kikkererwtensalade

Kikkererwten lenen zich niet alleen perfect voor het avondeten, je maakt er ook de lekkerste lunch mee. Neem bijvoorbeeld deze salade met kikkererwten. De avocado maakt het geheel extra smeuïg. Heerlijk op een warme bagel die vers uit de oven komt!

> naar het recept: bagel met kikkererwtensalade

Recepten met kikkererwten: Bagel met kikkererwtensalade

Masala dosa – gevulde Indiase pannenkoeken

We hebben de eigenaardigheid om alles wat maar een beetje lijkt op een pannenkoek ook direct die naam te geven. Zo ook bij dit Indiase gerecht, al noemen we het beestje liever gewoon bij de naam. Masala dosa, een heerlijke maaltijd uit India. Een klein beetje pit mag niet ontbreken in dit vegetarische gerecht, maar wees voorzichtig. Voor je het weet is het net té pittig. Lees hier overigens wat je daar aan kan doen.

> naar het recept: masala dosa

Masala dosa – gevulde Indiase pannenkoeken

Lees ook: