
Foodies’ aardappelarchief: recepten van dé chef die alles weet van aardappels
Dit jaar delen we elke maand een lekker aardappelrecept en tips van Werner Drent, chef de cuisine bij Grand Hotel Huis ter Duin én aardappelexpert van het eerste uur. Je vindt ze allemaal terug op deze pagina in Foodies’ aardappelarchief!
Lees verder na de advertentie
Aardappelarchief
Menig Nederlander is dol op aardappel. Toch weten veel mensen niet wat voor lekkere gerechten je hiermee kunt maken. Natuurlijk kennen we allemaal wel het beste recept voor aardappelpuree, stamppot of gepofte aardappel. Niets ten nadele van deze heerlijke recepten met piepers natuurlijk, maar er is zoveel meer mee te maken…
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Aardappelarchief recepten
Gelukkig deelt aardappelexpert Werner Drent, chef bij Grand Hotel Huis ter Duin, zijn lekkerste recepten én tips met ons! En deze delen wij natuurlijk weer graag met jou. Je vindt alle recepten hier terug in Foodies’ aardappelarchief.
We plaatsen elke maand weer een nieuw overheerlijk recept van Werner op deze pagina. Houd ons aardappelarchief daarom goed in de gaten voor de lekkerste inspiratie!

Stamppot met romaine, notencrunch en sinaasappel
In dit recept zetten we een verrassende twist op stamppot in de spotlight! Chef Werner Drent, onze aardappelexpert, deelt zijn recept voor een smeuïge stamppot met romaine, knapperige notencrunch en een frisse hint van sinaasappel.

Traybake van rosevalaardappels, kikkererwten, radijs en winterpostelein
Geniet van deze heerlijke traybake: perfect voor een doordeweekse avond of een ontspannen weekendmaaltijd. De oven doet het meeste werk voor dit kleurrijke gerecht!

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Ravioli met aardappel-pecorino-vulling en salieboter
Geniet van een heerlijke Italiaanse klassieker met een twist: huisgemaakte ravioli gevuld met romige aardappel en hartige pecorino. Vergeet vooral de salieboter er niet bij te serveren…

Patatje rendang van gele biet
Zin in comfortfood met een verrassende twist? Dit patatje rendang van gele biet combineert de hartige, kruidige smaken van Indonesische rendang met de zachte zoetheid van gele biet. Een plantaardig gerecht dat barst van smaak en nét even anders is dan anders.

Tacos de papa
Taco’s zoals je ze misschien nog niet kent: gevuld met smeuïge aardappelpuree, gekruid en heerlijk knapperig gebakken. Ze zijn eenvoudig, maar boordevol smaak. Perfect voor een ontspannen avond met comfortfood dat nét even anders is.

IJs van geroosterde zoete aardappel
Zoete aardappel in een dessert? Klinkt vreemd, totdat je dit ijs proeft. Het is romig, lichtzoet en zo verrassend lekker dat je nooit meer terug wilt naar de standaard smaken.

Gezouten krieltjes met salsa verde en salsa rojo
Duik in de smaken van Spanje met deze gezouten krieltjes en twee kleurrijke sauzen: een frisse salsa verde en een pittige salsa rojo. Een snel en eenvoudig bijgerecht, boordevol smaak.

Turkse gevulde aardappel Kumpir
Een aardappel poffen is misschien wel de lekkerste manier om hem te bereiden: een knapperige schil met een zachte, smeuïge binnenkant. Bij de Turkse kumpir maak je het extra leuk, want je vult de aardappel helemaal naar eigen smaak met je favoriete toppings.

Aardappelmeergranenbrood
Ook zo’n fan van aardappel én brood? Wat is er dan leuker dan twee in een recept! Probeer dit recept van aardappelexpert Werner Drent en duik lekker de keuken in!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Onze tips

Kun je aardappels met uitlopers nog eten? Zo zit het!

Rauwe aardappel eten? Dit is waarom je deze ingrediënten moet koken

Aardappels koken: zo maak je ze perfect gaar

Zo kun je perfect gebakken aardappelen maken

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Lotus van Overveldt
Eindredacteur
Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.



