Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Twee ravioli's met aardappel-pecorino vulling in salieboter.

Foodies’ aardappelarchief: recepten van dé chef die alles weet van aardappels

Profielfoto van
LotusLotus van Overveldt

Dit jaar delen we elke maand een lekker aardappelrecept en tips van Werner Drent, chef de cuisine bij Grand Hotel Huis ter Duin én aardappelexpert van het eerste uur. Je vindt ze allemaal terug op deze pagina in Foodies’ aardappelarchief!

Lees verder na de advertentie

Aardappelarchief

Menig Nederlander is dol op aardappel. Toch weten veel mensen niet wat voor lekkere gerechten je hiermee kunt maken. Natuurlijk kennen we allemaal wel het beste recept voor aardappelpuree, stamppot of gepofte aardappel. Niets ten nadele van deze heerlijke recepten met piepers natuurlijk, maar er is zoveel meer mee te maken…

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Aardappelarchief recepten

Gelukkig deelt aardappelexpert Werner Drent, chef bij Grand Hotel Huis ter Duin, zijn lekkerste recepten én tips met ons! En deze delen wij natuurlijk weer graag met jou. Je vindt alle recepten hier terug in Foodies’ aardappelarchief.

Tip

We plaatsen elke maand weer een nieuw overheerlijk recept van Werner op deze pagina. Houd ons aardappelarchief daarom goed in de gaten voor de lekkerste inspiratie!

Stamppot met romainesla. Er overheen notencrunch en sinaasappelschil schaafsel.

Stamppot met romaine, notencrunch en sinaasappel

In dit recept zetten we een verrassende twist op stamppot in de spotlight! Chef Werner Drent, onze aardappelexpert, deelt zijn recept voor een smeuïge stamppot met romaine, knapperige notencrunch en een frisse hint van sinaasappel.

Naar het recept
Traybake van rosevalaardappels, kikkererwten, radijs en winterpostelein.

Traybake van rosevalaardappels, kikkererwten, radijs en winterpostelein

Geniet van deze heerlijke traybake: perfect voor een doordeweekse avond of een ontspannen weekendmaaltijd. De oven doet het meeste werk voor dit kleurrijke gerecht!

Naar het recept
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Twee ravioli's met aardappel-pecorino vulling in salieboter.

Ravioli met aardappel-pecorino-vulling en salieboter

Geniet van een heerlijke Italiaanse klassieker met een twist: huisgemaakte ravioli gevuld met romige aardappel en hartige pecorino. Vergeet vooral de salieboter er niet bij te serveren…

Naar het recept
Patatje rendang van gele biet met lente-uitjes erover

Patatje rendang van gele biet

Zin in comfortfood met een verrassende twist? Dit patatje rendang van gele biet combineert de hartige, kruidige smaken van Indonesische rendang met de zachte zoetheid van gele biet. Een plantaardig gerecht dat barst van smaak en nét even anders is dan anders.

Naar het recept
Tacos de papa met een bakje salsadip erbij

Tacos de papa

Taco’s zoals je ze misschien nog niet kent: gevuld met smeuïge aardappelpuree, gekruid en heerlijk knapperig gebakken. Ze zijn eenvoudig, maar boordevol smaak. Perfect voor een ontspannen avond met comfortfood dat nét even anders is.

Naar het recept
hand met hoorntje ijs erin

IJs van geroosterde zoete aardappel

Zoete aardappel in een dessert? Klinkt vreemd, totdat je dit ijs proeft. Het is romig, lichtzoet en zo verrassend lekker dat je nooit meer terug wilt naar de standaard smaken.

Naar het recept
Een bakje met gezouten krieltjes met twee sausjes: salsa verde en salsa rojo

Gezouten krieltjes met salsa verde en salsa rojo

Duik in de smaken van Spanje met deze gezouten krieltjes en twee kleurrijke sauzen: een frisse salsa verde en een pittige salsa rojo. Een snel en eenvoudig bijgerecht, boordevol smaak.

Naar het recept
Turkse gevulde aardappel met saus

Turkse gevulde aardappel Kumpir

Een aardappel poffen is misschien wel de lekkerste manier om hem te bereiden: een knapperige schil met een zachte, smeuïge binnenkant. Bij de Turkse kumpir maak je het extra leuk, want je vult de aardappel helemaal naar eigen smaak met je favoriete toppings.

Naar het recept
Aardappelmeergranenbrood met boter op een plank

Aardappelmeergranenbrood

Ook zo’n fan van aardappel én brood? Wat is er dan leuker dan twee in een recept! Probeer dit recept van aardappelexpert Werner Drent en duik lekker de keuken in!

Naar het recept

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Lotus van Overveldt

Eindredacteur

Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!