
Al voelt het haast een beetje retro aan, gevulde paprika’s gaan nooit vervelen. Waar vul jij ze het liefste mee? Rijst, couscous, (vega) gehakt? De opties zijn eindeloos!
Lees verder na de advertentie
Gevulde paprika recepten
Gevulde paprika’s zijn inmiddels een echte klassieker in onze Hollandse keukens. Het is echt zo’n gerecht waar je steeds op terug grijpt wanneer je snel een gezonde maaltijd op tafel wilt zetten. Maar waar vul jij ze eigenlijk mee? Wij hebben onze favoriete variaties voor je op een rijtje gezet. Met deze gevulde paprika recepten heb jij altijd inspiratie bij de hand!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Kerst Tip

Op tijd besteld = voor kerst geleverd

Gevulde paprika’s met lamsgehakt
De Griekse keuken is al duizenden jaren oud, maar nog steeds geliefd over de hele wereld. Dit traditionele Griekse recept is in een modern jasje gestoken. Kalí órexi! (Smakelijk eten!)

Gevulde paprika’s met halloumi
Wat dacht je van paprika’s gevuld met parelgerst? In combinatie met de halloumi en harissa voelt deze maaltijd haast mediterraans aan. Wanneer je dit gerecht buiten eet, waan jij je zowat op vakantie.

Gevulde paprika’s met chipotlesalsa
Wanneer je een paprika gaart, wordt de groente lekker zoet. Dit gaat heerlijk samen met een beetje pit. Houd jij niet zo van de hitte? Voeg dan wat minder jalopenõ’s toe.

Pittige gevulde puntpaprika
Weinig tijd? Dit eenvoudige recept heb je binnen een mum van tijd op tafel staan. En het beste? Je hebt slechts 6 ingrediënten nodig. Perfect om te maken na een drukke werkdag.
Lees verder na de advertentie
Nog meer gevulde paprika recepten:

Gevulde puntpaprika’s
Neem eventjes de tijd voor dit recept. Alleen wanneer je de paprika’s lang genoeg in de oven gaart, gaat de mozzarella mooi smelten en krijg je een heerlijk smeuïg mengsel.

Geroosterde paprika’s met olijven en geitenkaas
Met dit gerecht krijgt elke doordeweekse avond een vakantietintje, zeker als je buiten kunt eten. Probeer nu deze geroosterde paprika’s met olijven en geitenkaas!

Gevulde puntpaprika’s
Extra speciaal is om de paprika’s niet alleen te vullen maar ook te frituren. Geef ze een jasje door ze door het beslag te halen en goudbruin te frituren. Daar maak je indruk mee!
Lees verder na de advertentie
Ons favoriete recept met gevulde paprika:

Gevulde paprika’s met lamsgehakt
De Griekse keuken is al duizenden jaren oud, maar nog steeds geliefd over de hele wereld. Dit traditionele Griekse recept is in een modern jasje gestoken. Kalí órexi! (Smakelijk eten!)
Ingrediënten
- 2 grote rode paprika’s
- 2 grote groene paprika’s
- zout en peper
- 500 g lamsgehakt
- 2 takjes munt (fijngehakt)
- 2 takjes peterselie (fijngehakt)
- 1 rode ui (fijngesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngesnipperd)
- 200 g rijst (gekookt)
- 1/2 bio citroen (alleen de schil, geraspt)
- 50 g rozijnen
- 1 tl paprikapoeder
- 100 ml passata
- 50 ml water
- 50 ml olijfolie
- 4 el panko (Japans paneermeel)
- 50 g kalamata olijven
- 100 g feta
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten zo goed mogelijk. Laat de stelen zitten. Bestrooi de binnenkanten met wat zout en laat ca. 20 minuten staan. Meng intussen het gehakt goed met de munt, de peterselie, de rode ui, de knoflook, de gekookte rijst, de citroenschil, de rozijnen, het paprikapoeder, zout en peper.
Dep de paprika’s aan de binnenkant droog met keukenpapier en vul ze met het gehaktmengsel; het mag er ca. ½ cm bovenuit steken. Leg de paprika’s naast elkaar in een ovenschaal. Schenk de passata, het water en de olijfolie in de schaal. Bestrooi het geheel met de panko en bak ca. 1 uur en 20 minuten in de oven. Verlaag na ca. 30 minuten de oventemperatuur (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).
Neem de paprika’s uit de oven. Bestrooi met de olijven en verkruimel de feta erboven.
Receptuur: Ajda Mehmet & Willem van Santen Fotografie: Willem van Santen Styling: Susi Gastro Studio
Onze tips

Deze recepten zorgen voor een onvergetelijke start van je kerstdiner

Dit is hoe jij stressvrij je boodschappen doet tijdens de feestdagen (en budgetproof)

Vergeet de standaard toetjes: deze kerstdesserts maak je met matcha

Deze recepten met pistache zijn perfect voor de feestdagen!

Brood als ontbijt saai? Niet met deze verrassende combinaties

Borrelplank maken van A tot Z: recepten, tips en ideeën

Shared dining op z’n Aziatisch: snel, makkelijk en lekker

Recepten voor tiramisu: 14x de lekkerste variaties

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.



