Waanzinnig weekendmenu voor last-minute kerststress
Morgen is het al kerst! Heb jij last minute nog geen idee wat je gaat maken? Geen stress! Met dit kerst weekendmenu helpen we jou verder. Want al deze feestelijke kerstrecepten maak je gemakkelijk nog tijdens de feestdagen zelf. Liever wat anders op het menu? Op onze Pinterest-pagina vind je nog veel meer recepten voor de feestdagen.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Voorgerecht
Steak tartare is een klassiek voorgerecht. Spannend om zelf te maken? Helemaal niet! Alles wat je nodig hebt zijn mooie verse ingrediënten en een vlijmscherp mes. Binnen een kwartiertje ben je al klaar. De perfecte aftrap van het kerst weekendmenu. Liever een vegetarisch voorgerecht? Ga dan voor de tartaar van geroosterde biet met appelkappertjes en burrata.
> naar het recept voor steak tartare
Hoofdgerecht
Gemakkelijk indruk maken op je tafelgasten? Zet deze heerlijke geroosterde kip op tafel. Met dit gerecht lijkt het alsof je je onwijs hebt uitgesloofd, maar heel eerlijk: de oven doet het meeste werk. Naast het feit dat de kip een waar spektakelstuk is en dat-ie zorgt voor een heerlijke geur, is dit hoofdgerecht ook gewoon gruwelijk lekker. De combinatie van geroosterde kip met knapperig rozemarijnbrood is simpelweg perfect! Serveer bijvoorbeeld met een frisse groene salade.
> naar het recept voor geroosterde kip op knapperig rozemarijnbrood
Nagerecht
Als er een dessert is dat goed in een handomdraai te maken is, dan is het wel een Eton Mess. Dit Engelse dessert bestaat uit room, schuimpjes en vers fruit. De presentatie mag – zoals de naam al doet vermoeden – best een beetje een mess zijn. Smullen doen jullie toch wel. Het schuim kan je zelf maken, maar heb je weinig tijd? Gebruik dan eventueel kant-en-klare meringueschuimpjes voor een supersnelle versie. Heerlijk om samen van te genieten!
> naar het recept voor Eton Mess