Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
In rosé gestoofde peren met morbier

Waanzinnig weekendmenu: vegetarisch kerstmenu

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nou voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu maak je gegarandeerd indruk.

Vegetarisch kerstmenu

Van pompoensoep met room en speculaaskruiden tot morbier en peer: dit vegetarisch kerstmenu tilt jouw kerst naar een hoger niveau. Al zijn deze gerechten restaurantwaardig, moeilijk om te maken zijn ze gelukkig niet.

Dit vegetarisch kerstmenu is zelfs heel goed van tevoren voor te bereiden. Zo maak je de soep eenvoudig de dag ervoor en heb je tijdens de feestdagen zelf meer tijd voor gezelligheid!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Voorgerecht

Vooraf serveren we een zacht pompoensoepje. Deze maken we feestelijk af met een flinke dot room en een beetje maanzaad. De smaakmakers van de soep? Speculaaskruiden, knoflook en cayennepeper geven het soepje pit. Het perfecte voorgerecht voor dit vegetarisch kerstmenu.

> naar het recept: pompoensoepje met room en speculaaskruiden

pompoensoepje

2. Vegetarisch kerstmenu: hoofdgerecht

Deze feestelijke vegetarische krans draait er niet omheen: het is kerst! Zo’n spektakelstuk op tafel staat niet alleen chique maar smaakt ook nog eens goed. Pompoen en pulled oats zorgen voor een heerlijke vulling en de cranberry’s geven de krans een feestelijke uitstraling. Iedereen kan een stukje nemen, al wil jij het grootste stuk waarschijnlijk voor jezelf houden.

> naar het recept: broodkrans met pulled oats en cranberry’s

broodkrans vegetarisch kerstmenu

3. Vegetarisch kerstmenu: nagerecht

Wanneer het nagerecht bestaat uit notenbrood, Franse kaas en in rosé gepocheerde peren dan weet je dat het goed zit. De Franse kaas morbier is heerlijk in combinatie met een aromatisch witte wijn erbij. Je kan er bijvoorbeeld Gewürztraminer bij schenken.

> naar het recept: in rosé gestoofde peren met morbier

peer met morbier

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!