Pompoensoepje met room en speculaaskruiden

Het zachte pompoensoepje vooraf maak je feestelijk af met een beetje maanzaad. Speculaaskruiden, knoflook en cayennepeper geven het soepje pit. Lekker als vegetarisch voorgerecht voor kerst.

pompoensoepje

Broodkrans met pulled oats en cranberry’s

Deze feestelijke vegetarische krans draait er niet omheen: het is kerst! Pompoen en pulled oats zorgen voor een heerlijke vulling en de cranberry’s geven de krans een feestelijke uitstraling.

broodkrans

In rosé gestoofde peren met morbier

Notenbrood, Franse kaas en in rosé gepocheerde peren, dan weet je dat het goed zit. De morbier is lekker met de peer en een aromatisch wit wijntje erbij. Bijvoorbeeld gewürztraminer.

peer met morbier

Kijk voor het complete vegetarische 7 gangenmenu in The big Christmas issue van foodies!

Receptuur: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren