Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
In rosé gestoofde peren met morbier

Vegetarisch kerstmenu voor een onvergetelijk kerstdiner

Advertentie

Of je nou voor jezelf gaat koken of gasten krijgt met kerst, met dit vegetarische kerstmenu maak je gegarandeerd indruk!

Vegetarisch kerstmenu

Van pompoensoep met room en speculaaskruiden tot morbier en peer: dit vegetarisch kerstmenu tilt jouw kerst naar een hoger niveau. Al zijn deze gerechten restaurantwaardig, moeilijk om te maken zijn ze gelukkig niet.

Dit vegetarisch kerstmenu is zelfs heel goed van tevoren voor te bereiden. Zo maak je de soep eenvoudig de dag ervoor en heb je tijdens de feestdagen zelf meer tijd voor gezelligheid!

Voorgerecht

pompoensoepje

Pompoensoep met room en speculaaskruiden

Vooraf serveren we een zacht pompoensoepje. Deze maken we feestelijk af met een flinke dot room en een beetje maanzaad. De smaakmakers van de soep? Speculaaskruiden, knoflook en cayennepeper geven het soepje pit. Het perfecte voorgerecht voor dit vegetarisch kerstmenu.

Naar het recept

Hoofdgerecht:

broodkrans

Broodkrans met pulled oats en cranberry’s

Deze feestelijke vegetarische krans draait er niet omheen: het is kerst! Zo’n spektakelstuk op tafel staat niet alleen chique maar smaakt ook nog eens goed. Pompoen en pulled oats zorgen voor een heerlijke vulling en de cranberry’s geven de krans een feestelijke uitstraling. Iedereen kan een stukje nemen, al wil jij het grootste stuk waarschijnlijk voor jezelf houden.

Naar het recept

Nagerecht

In rosé gestoofde peren met morbier

In rosé gestoofde peren met morbier

Wanneer het nagerecht bestaat uit notenbrood, Franse kaas en in rosé gepocheerde peren dan weet je dat het goed zit. De Franse kaas morbier is heerlijk in combinatie met een aromatisch witte wijn erbij. Je kan er bijvoorbeeld Gewürztraminer bij schenken.

Naar het recept

Meer recepten voor kerst? Lees ook:

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!