Vegan kerstmenu

Dit menu knalt met kerst! Het is kleurrijk, smaakvol en verrassend – en oh ja – ook nog eens helemaal vegan. Kortom, ben je op zoek naar een vegan kerstmenu voor dit jaar? Met deze vier gangen zet je een heerlijk menu op tafel. Geheel vegan, maar zonder in te leveren op smaak.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten voor een vegan kerstmenu

1. Voorgerecht: polentakoekje met hummus en geroosterde tomaatjes

We starten ons vegan kerstmenu met een heerlijk polentakoekje met smaakvolle hummus en ook nog eens geroosterde tomaatjes. Je maakt de polenta zelf met maismeel, let er dus goed op dat je niet de kant-en-klare variant koopt.

> naar het recept: polentakoekje met hummus en geroosterde tomaatjes

Polentakoekje met hummus en geroosterde tomaatjes

2. Tussengerecht: broccolitartaar

De tweede gang is een klassieke tartaar, maar dan net even iets anders. We maken namelijk een heerlijke broccolitartaar voor het vegan kerstmenu. Door de frisse munt en granaatappel is dit wat ons betreft het perfecte tussengerecht.

> naar het recept: broccolitartaar

Broccolitartaar

3. Hoofdgerecht: gevulde pastaschelpen met spinazie, pompoen en salie

Voor het hoofdgerecht maken we gevulde pastaschelpen. De vulling van spinazie, pompoen en salie smaakt niet alleen heerlijk, de smaken passen ook nog eens goed bij kerst. Daarnaast ziet het geheel er ook nog eens feestelijk uit op tafel.

> naar het recept: gevulde pastaschelpen met spinazie, pompoen en salie

Gevulde pastaschelpen met spinazie, pompoen en salie

4. Nagerecht: vegan chocolademousse

We sluiten het vegan kerstmenu af met deze geweldige chocolademousse. Natuurlijk helemaal vegan, we gebruiken namelijk aquafaba in dit recept. Garneer de chocolademousse met vers fruit naar keuze en wat chocoladekrullen en je dessert is klaar!

> naar het recept: vegan chocolademousse

Vegan chocolademousse

Lees ook: