
Niet alleen aan je voordeur, op tafel staat een kerstkrans minstens net zo mooi. Met onze recepten kun je de lekkerste kerstkrans bakken. Dus waar wacht je nog op?
Lees verder na de advertentie
Kerstkrans maken
Een kerstdiner zonder krans is zoals een boom zonder lichtjes: niet compleet. Daarom laten we je in dit artikel zien hoe je de lekkerste én mooiste kerstkrans kan maken. Bak je met ons mee?
Ter inspiratie hebben wij de lekkerste recepten verzameld. Van een zoete meringuekrans tot Italiaanse crostinikrans. Het ideale gerecht om tijdens de feestdagen te serveren bij de kerstborrel, als kerstvoorgerecht of kerstdessert.
Op zoek naar nog meer lekkere kerstrecepten? Haal dan snel onze unieke uitgave in huis:
Het grote kerstnummer
De unieke editie van 2025- 90+ kerstrecepten
- Mix-and-matchkerstmenu
- Extra veel voor-, hoofd-, bij- én nagerechten

Kerstkrans recepten:
Geen tijd om uren in de keuken te staan? Geen probleem! Deze kerstkrans recepten zijn zó makkelijk dat je ze zelfs last minute nog kunt maken. Snel, feestelijk en overheerlijk:

Meringuekrans met karamel en noten
We starten met zoet. Deze magische meringuekrans is een feestje om te maken én om te eten. Vind je het lastig om de krans mooi rond te krijgen? Teken dan eventueel eerst met potlood de vorm van de krans op het bakpapier.

Crostini-kerstkrans
Crostini’s zijn hapjes met een Italiaans tintje. Geef er een draai aan en maak er een kerstkrans van. Een feestelijk effect creëerde je nog nooit zo snel!

Kerstkrans met cranberrycompote, pompoen en kaas
Deze goedgevulde hartige variant wordt ieders favoriet. Scheuren maar! Tip: Leg in het midden van de krans een schaaltje met een frisse dipsaus van crème fraîche, knoflook en verse kruiden.

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Broodkrans met pulled oats en cranberry’s
Deze feestelijke krans met een vegetarische vulling van pulled oats draait er niet omheen: het is kerst!

Overheerlijke kerstkrans met pompoen en ricotta
Dit recept met pompoen en ricotta is niet alleen een feestje om te maken, maar ook om op tafel te zetten. Laat iedereen lekker een stukje pakken, maar houd stiekem wel wat extra over voor jezelf.

Krans met cranberry’s, camembert en noten
Zodra je vrienden of familie je huis binnenkomen zet de geur van deze kerstkrans met knapperig bladerdeeg uit de oven de sfeer al lekker neer.

Patékrans in bladerdeeg
We eindigen het lijstje met recepten om kerstkrans te bakken met misschien wel het moeilijkste recept: een patékrans. Het is wat werk maar het resultaat mag er zeker zijn. Je vrienden en familie zullen verbluft zijn!
Wil je elke week de lekkerste kerstrecepten in je mail?
Foodies’ favoriete kerstkrans recept:

Crostini-kerstkrans
Voor bij de borrel, als voorgerecht of late-night snack: deze kerstkrans doet het altijd goed!
Ingrediënten
- 1 stokbrood (in dunne plakjes)
- olijfolie (om te bestrijken)
- 2 teentjes knoflook (gehalveerd)
- 100 g pesto
- 200 g kerstomaatjes (gehalveerd)
- 200 g minibolletjes mozzarella (gehalveerd)
- handvol basilicumblaadjes
- gemalen peper
- 50 g rucola
Bereiding
Bestrijk de plakjes stokbrood met olijfolie en rooster ze in een grillpan of tussen een grillijzer knapperig. Wrijf ieder plakje in met de knoflook en schep er 1 tl pesto op.
Leg er een half tomaatje, een half bolletje mozzarella en een blaadje basilicum op. Bestrooi met gemalen peper en bedruip eventueel met nog wat olijfolie.
Verdeel de rucola in een kransvorm over een mooie serveerplank. Leg hierop de crostini’s en serveer.
Receptuur: José & Mariëlla Pistone Styling: Alexandra Hereijgers Fotografie: Willem van Santen
Het grote kerstnummer
De unieke editie van 2025- 90+ kerstrecepten
- Mix-and-matchkerstmenu
- Extra veel voor-, hoofd-, bij- én nagerechten

Onze tips

Getest: dit zijn de beste roomboter kerstkransjes

5x de lekkerste toetjes met limoncello

Desserts zonder stress: 4x toetjes voor kerst

Kerstdesserts: 13x de allerlekkerste nagerechten

Beste getest: deze chocolade kerstkransjes wil jij in de boom hangen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.



