Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Kerstkrans met groenten

Eetbare kerstkrans: 7x de mooiste én lekkerste recepten

Niet alleen aan je voordeur, op tafel staat een kerstkrans minstens net zo mooi. Met onze recepten kun je de lekkerste kerstkrans bakken. Dus waar wacht je nog op?

Lees verder na de advertentie

Kerstkrans maken

Een kerstdiner zonder krans is zoals een boom zonder lichtjes: niet compleet. Daarom laten we je in dit artikel zien hoe je de lekkerste én mooiste kerstkrans kan maken. Bak je met ons mee?

Ter inspiratie hebben wij de lekkerste recepten verzameld. Van een zoete meringuekrans tot Italiaanse crostinikrans. Het ideale gerecht om tijdens de feestdagen te serveren bij de kerstborrel, als kerstvoorgerecht of kerstdessert.

Op zoek naar nog meer lekkere kerstrecepten? Haal dan snel onze unieke uitgave in huis:

Kerstkrans recepten:

Geen tijd om uren in de keuken te staan? Geen probleem! Deze kerstkrans recepten zijn zó makkelijk dat je ze zelfs last minute nog kunt maken. Snel, feestelijk en overheerlijk:

meringue krans

Meringuekrans met karamel en noten

We starten met zoet. Deze magische meringuekrans is een feestje om te maken én om te eten. Vind je het lastig om de krans mooi rond te krijgen? Teken dan eventueel eerst met potlood de vorm van de krans op het bakpapier.

Naar het recept
Crostini-kerstkrans

Crostini-kerstkrans

Crostini’s zijn hapjes met een Italiaans tintje. Geef er een draai aan en maak er een kerstkrans van. Een feestelijk effect creëerde je nog nooit zo snel!

Naar het recept
Kerstkrans met groenten

Kerstkrans met cranberrycompote, pompoen en kaas

Deze goedgevulde hartige variant wordt ieders favoriet. Scheuren maar! Tip: Leg in het midden van de krans een schaaltje met een frisse dipsaus van crème fraîche, knoflook en verse kruiden.

Naar het recept
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

broodkrans

Broodkrans met pulled oats en cranberry’s

Deze feestelijke krans met een vegetarische vulling van pulled oats draait er niet omheen: het is kerst!

Naar het recept
Pompoen ricotta krans

Overheerlijke kerstkrans met pompoen en ricotta

Dit recept met pompoen en ricotta is niet alleen een feestje om te maken, maar ook om op tafel te zetten. Laat iedereen lekker een stukje pakken, maar houd stiekem wel wat extra over voor jezelf.

Naar het recept
Bladerdeeghapjes met kerst: krans met cranberry’s, camembert en noten

Krans met cranberry’s, camembert en noten

Zodra je vrienden of familie je huis binnenkomen zet de geur van deze kerstkrans met knapperig bladerdeeg uit de oven de sfeer al lekker neer.

Naar het recept
Patékrans in bladerdeeg

Patékrans in bladerdeeg

We eindigen het lijstje met recepten om kerstkrans te bakken met misschien wel het moeilijkste recept: een patékrans. Het is wat werk maar het resultaat mag er zeker zijn. Je vrienden en familie zullen verbluft zijn!

Naar het recept

Wil je elke week de lekkerste kerstrecepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Foodies’ favoriete kerstkrans recept:

Foodies favoriet
Crostini-kerstkrans

Crostini-kerstkrans

Voor bij de borrel, als voorgerecht of late-night snack: deze kerstkrans doet het altijd goed!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 1 stokbrood (in dunne plakjes)
  • olijfolie (om te bestrijken)
  • 2 teentjes knoflook (gehalveerd)
  • 100 g pesto
  • 200 g kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 200 g minibolletjes mozzarella (gehalveerd)
  • handvol basilicumblaadjes
  • gemalen peper
  • 50 g rucola

Bereiding

  1. Bestrijk de plakjes stokbrood met olijfolie en rooster ze in een grillpan of tussen een grillijzer knapperig. Wrijf ieder plakje in met de knoflook en schep er 1 tl pesto op.

  2. Leg er een half tomaatje, een half bolletje mozzarella en een blaadje basilicum op. Bestrooi met gemalen peper en bedruip eventueel met nog wat olijfolie.

  3. Verdeel de rucola in een kransvorm over een mooie serveerplank. Leg hierop de crostini’s en serveer.

Receptuur: José & Mariëlla Pistone Styling: Alexandra Hereijgers Fotografie: Willem van Santen

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!