Zelf harissa maken: de klassieke versie

De basis van harissa bestaat uit rode pepers, knoflook, zout, olie en verschillende kruiden. Als je zelf harissa gaat maken, kun je kiezen uit verschillende recepten. Dit is onze favoriet: Halveer 6 rode pepers en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pepers fijn. Rooster 1 tl komijnzaad en 1 tl korianderzaad en maal ze fijn in een vijzel. Pel en snipper 2 teentjes knoflook. Maal alle ingrediënten met 1 tl zout en 1 el olijfolie in een vijzel of keukenmachine tot een fijne pasta. Breng op smaak met citroensap.

Zelf harissa maken: variatie

Wil je een keer iets anders proberen? Maak dan eens groene harissa. Rooster 1 tl komijnzaad en 1 tl korianderzaad in een droge koekenpan. Doe het in een vijzel, laat afkoelen en maal het grof. Doe het mengsel in een keukenmachine. Hak 3 lente-uitjes en 1 teen knoflook grof en voeg ze samen met 2 jalapeño’s, ½ bosje koriander, ½ bosjes peterselie, het sap en de schil van 1 citroen, 4 el olijfolie, zout en peper toe aan het mengsel. Mix het glad. Voeg een scheutje water toe als de harissa te dik is. Lekker met gebakken aardappels.

Wat maak je met harissa?

Zin om een lekker recept te maken met harissa? We got you covered! Probeer deze gerechten maar eens uit:

1. Zalm met harissa en saffraanboter

Zalm met harissa en saffraanboter+

2. Geroosterde zoete aardappels met harissayoghurt

geroosterde zoete aardappels kopiëren

3. Harissakip met bulgur

Slow 143 harissakip met bulgur