Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cranberry-mandarijnentaartjes

Koken met cranberry’s? Dat doe je zo!

Advertentie

Cranberry's zijn échte kerstbessen. Omdat cranberry's maar kort verkrijgbaar zijn raden wij je aan om in de kerstperiode uit te pakken met deze friszure rode bessen. Op zoek naar inspiratie? Wij zetten vijf geweldige gerechten voor koken met cranberry's voor je op een rij; van paté tot pavlova.

Koken met cranberry’s: de kerstbes

Tijdens Kerstmis koken we vaak met cranberry’s. Dit doen we omdat de bitterzure smaak van de bessen heerlijk is in combinatie met wild en gevogelte, zeker bij bijvoorbeeld kerstkalkoen. Omdat de bessen rauw erg hard zijn worden cranberry’s vaak verwerkt in een friszure compote of in een saus. Gedroogde cranberry’s zijn dan weer lekker zoet van smaak en fantastisch in gebak en in salades. Omdat de bessen tijdens de feestdagen volop verkrijgbaar zijn, is de cranberry met recht een echte kerstbes. Kerstmis is dan ook het perfecte moment om te koken met cranberry’s. Welk gerecht ga jij proberen?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Pavlova met cranberrycoulis

Niets mooier dan een stralende pavlova op tafel tijdens de feestdagen. Met dit makkelijke recept gooi je altijd hoge ogen door de prachtige topping van cranberrycouilis, gesuikerde cranberry’s en munt. Al is dit dessert erg eenvoudig te bereiden, trek er voldoende tijd voor uit. Voor het beste resultaat bak je de pavlova namelijk ca. drie uur in de oven.

> naar het recept: pavlova met cranberrycoulis

meringue pavlova met cranberrycoulis

Krans met cranberry’s, camembert en noten

Zodra je vrienden of familie je huis binnenkomen zet de geur van knapperig bladerdeeg uit de oven de sfeer al lekker neer. Deze kerstkrans heeft ook nog eens een gruwelijk lekkere vulling. De smaken van de kaas, noten en cranberrycompote vullen elkaar perfect aan. Snijd of scheur de krans aan tafel in stukjes en dip hem in de gesmolten camembert.

> naar het recept: kerstkrans met cranberry’s, camembert en noten

Bladerdeeghapjes met kerst: krans met cranberry’s, camembert en noten

Koken met cranberry’s: paté

Een avondje borrelen is niet compleet zonder een goede paté. Deze variant met cranberry’s is helemaal Christmas proof. Borrelen was nog nooit zo feestelijk!

> naar het recept: zelf paté maken

koken met cranberry's pate maken

Cranberry-mandarijntaartjes

Het is een verrassende combinatie: cranberry en mandarijn. Probeer het maar eens, ze vormen een gouden duo wat ons betreft. Deze kleine taartjes maken jouw kerst magisch lekker. Als je ze op een ander moment van het jaar bakt, dan is een andere uitsteekvorm ook erg leuk om mee te variëren. Probeer bijvoorbeeld eens een rasterpatroon te maken op de bovenkant van de taartjes.

> naar het recept: cranberry-mandarijntaartjes

Cranberry mandarijnentaartjes

Dé ultieme katertosti met kip, camembert en cranberrychutney

Heb jij na die ene kerstborrel stiekem een kater? Gebruik dan de overgebleven bessen en maak er een chutney van. De beste dip voor bij deze ultieme katertosti. Na het eten van deze tosti voel jij je gelijk een stuk beter, beloofd!

> naar het recept: tosti met kip, camembert en cranberrychutney

Ultieme katertosti koken met cranberry's

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!