Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
kerstonbijt

9x makkelijke wintergerechten perfect voor dit koude weer

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Nu het buiten steeds kouder wordt, lijkt de lente nog ver weg. En dat is niet erg, zolang we onszelf maar goed verzorgen met een lekkere stevige maaltijd waar je het warm van krijgt. Dus, de haard aan en gauw de keuken in. Deze makkelijke wintergerechten houden je warm!

Makkelijke wintergerechten

Met het koude weer buiten heb je het perfecte excuus om binnen te blijven. Vooral bij het fornuis is het lekker warm. Dus waarom wachten met het maken van deze makkelijke wintergerechten? Ze zijn zo eenvoudig dat je ze elke dag op tafel kunt zetten.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Mac & cheese met paddenstoelen

Niets fijner om thuis te komen na een lange dag en te gaan zitten met een bord mac & cheese op schoot. Handig om van tevoren te maken zodat alle smaken intrekken. Zodra je thuis komt bak je de mac & cheese ongeveer 25 minuten in de oven. Dit is dan ook niet voor niets één van onze favoriete wintergerechten!

> naar het recept: mac & cheese met paddenstoelen

Wintergerechten: mac & cheese met paddenstoelen

Soep van geroosterde courgette met pecorino

Een smaakvolle soep met een romig randje, precies wat je nodig hebt als het vriest buiten. Hou je van soep? Bekijk hier onze favoriete recepten!

> naar het recept: soep van geroosterde courgette met pecorino

Soep van geroosterde courgette

Entrecote met gezoete knoflook

Teveel werk? Ben je gek! Dit geweldige comfortfood staat binnen een half uur op tafel. Schenk een glas wijn in en genieten maar van deze wintergerechten.

> naar het recept: entrecote met gezoete knoflook

Entrecote met gepofte knoflook

Geitenkaaswafels met bacon, dadels en sjalot

Hartige wafels kunnen op elk moment van de dag. Een fijn wintergerecht, of je ze nu als ontbijt maakt of als avondeten. Schuldig voelen? Nee hoor! Deze hoef je niet te delen uiteraard…

> naar het recept: geitenkaaswafels met bacon, dadels en sjalot

kerstonbijt

Aubergineparmigiana

Even terugdenken aan die vakantie in Italië, of de vakantie die je gaat boeken voor komend jaar. Alvast in de sfeer komen terwijl je je warm houdt aan deze aubergineparmigiana.

> naar het recept: aubergineparmigiana

aubergine krokant

Gevulde paddenstoelen met ricotta en basilicumolie

Ook veggie recepten houden je warm deze winter! Daarom mag dit recept natuurlijk niet ontbreken tussen onze favoriete wintergerechten.

> naar het recept: gevulde paddenstoelen met ricotta en basilicumolie

wintergerechten: gevulde paddenstoelen

Gegrilde tortilla’s met biefreepjes en bonen

Een goede tortilla is ideaal als wintergerecht. Zo ook dit recept met biefreepjes en bonen. Gezond, lekker én ook nog eens snel op tafel!

> naar het recept: gegrilde tortilla’s met biefreepjes en bonen

wintergerechten

Eendenborst met laurier en amandelen

Een wat klassieker gerecht, al mag deze natuurlijk niet ontbreken tussen onze wintergerechten. Dit gerecht is perfect om op tafel te zetten als er gasten komen. Al hoef je het daar natuurlijk niet van af te laten hangen.

> naar het recept: eendenborst met laurier en amandelen

wintergerechten

Boerenkarbonade met erwtjes en mosterd

Natuurlijk mogen er geen erwtjes ontbreken in dit rijtje. Een boerenkarbonade erbij maakt het gerecht heerlijk nostalgisch. Ruik je geur al in de keuken? Heerlijk!

> naar het recept: boerenkarbonade met erwtjes en mosterd

wintergerechten

Wil je meer makkelijke wintergerechten, lees dan ook over soep:

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!