Recepten met kaas

Er zijn ontzettend veel soorten kaas. Zelfs een liefhebber zoals ik kent ze bij lange na niet allemaal. Was het maar zo’n feest. Tussen deze recepten met kaas vind je verschillende soorten. Wat dacht je van muffins met oude kaas, carpaccio van koolrabi met blauwaderkaas of geroosterde paprika’s met geitenkaas? Natuurlijk mag een klassieke kaasfondue niet ontbreken. Het water loopt me al in de mond…

1. Pizza quattro formaggi

We starten met deze fantastische pizza. Naast kaas is dat misschien wel mijn tweede grote liefde. En hoe combineer je die twee liefdes nu beter dan met dit heerlijke recept? Pizza met vier verschillende soorten kaas. Is dit hoe de hemel eruit ziet?

pizza quattro formaggi recept

Creëer je eigen stijl met #YouMake!

Creëer je eigen stijl met #YouMake!

Personaliseer nu je Samsung producten, zodat ze passen bij jouw stijl

2. De allerbeste tosti aller tijden

Nee, dit is geen grap. Oprecht is dit dé allerbeste tosti allertijden. Uit het klootzak-proof kookboek van Job & Perry. Je kent ze vast wel, die twee typisch Rotterdamse chefs met hun eigen tv-programma. Deze tosti maakt Perry de Man ooit alleen voor zichzelf. Gelukkig deelde hij het recept met de rest van de wereld. Helden zijn het!

De allerbeste tosti aller tijden

3. Geroosterde paprika’s met olijven en geitenkaas

Lekker doordeweeks! Met dit gerecht krijgt elke doordeweekse avond een vakantietintje, zeker als je buiten kunt eten. Probeer nu deze geroosterde paprika’s met olijven en geitenkaas, met gemak een heerlijk gerecht op tafel.

Geroosterde paprika’s met olijven en geitenkaas

4. Koolrabi-carpaccio met peer, blauwaderkaas en amandelen

Dat peer en blauwe kaas goed samen gaan bewijst dit recept met kaas. Wat een vegetarische topper is dit! Flinterdunne koolrabi met plakjes peer en geschaafde blauwaderkaas. Ondanks dat deze kaas een penetrante geur kan hebben is de smaak onweerstaanbaar.

recepten met kaas: Koolrabi-carpaccio met peer, blauwaderkaas en amandelen

5. Kaasfondue uit de oven met aardappel en augurk

In de intro beloofde ik het al; kaasfondue. Nu is dit misschien niet de klassieke kaasfondue zoals je ‘m gewend bent, maar dat maakt ‘m niet minder lekker. In dit recept met kaas doet de oven het meeste werk. Kies kazen die jij lekker vindt, of maak de restjes uit de koelkast op. Zo hou jij tijd over om nog een kaasplankje te maken.

Kaasfondue uit de oven met aardappel en augurk

6. Recepten met kaas: courgette-oudekaasmuffins

Dit zijn verdraaid lekkere hartige muffins en ook nog eens hartstikke makkelijk om te maken. Er komt in elk geval geen gemix en gekneed aan te pas. Ideaal toch?

Courgette-oudekaasmuffins

7. Croque-monsieur met geitenkaas en pittige auberginechutney

Kaas werkt erg goed bij pittige gerechten. De zachte en romige smaak brengt balans. Zo ook bij deze geweldige croque-monsieur. Geitenkaas en aubergine is sowieso al een match made in heaven, zeker bij deze pittige chutney.

Croque-monsieur met geitenkaas

Lees snel verder:

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: