Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Kaasfondue uit de oven met aardappel en augurk

Kaas=baas: 7x recepten met kaas

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Als je het mij vraagt is er maar één onmisbaar ingrediënt in de keuken: kaas. Mijn levensmotto is niet voor niets kaas=baas. En dat neem ik zeer serieus, soms zelfs iets té. Stuur me een kaaswinkel in en ik kom gegarandeerd naar buiten met kilo's kaas. Trek je bij mij thuis de koelkast open? De geur van heftige kaasjes komt je tegemoet. Voor alle kaasliefhebbers verzamelde ik de zeven lekkerste recepten met kaas.

Recepten met kaas

Er zijn ontzettend veel soorten kaas en zelfs een liefhebber zoals ik kent ze bij lange na niet allemaal. Was het maar zo’n feest. Tussen deze recepten met kaas vind je verschillende soorten, van jong tot oud en van zacht tot pittig. Wat dacht je van muffins met oude kaas, carpaccio van koolrabi met blauwaderkaas of geroosterde paprika’s met geitenkaas? Natuurlijk mag een klassieke kaasfondue ook niet ontbreken. Welk recept is jouw favoriet?

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Pizza quattro formaggi

We starten met deze fantastische pizza. Naast kaas is dat misschien wel mijn tweede grote liefde. En hoe combineer je die twee liefdes nu beter dan met dit heerlijke recept? Pizza met vier verschillende soorten kaas. Is dit hoe de hemel eruit ziet?

> naar het recept: pizza quattro formaggi

pizza quattro formaggi recept

2. De allerbeste tosti aller tijden

Nee, dit is geen grap. Oprecht is dit dé allerbeste tosti allertijden. Uit het klootzak-proof kookboek van Job & Perry. Je kent ze vast wel, die twee typisch Rotterdamse chefs met hun eigen tv-programma. Deze tosti maakt Perry de Man ooit alleen voor zichzelf. Gelukkig deelde hij het recept met de rest van de wereld. Helden zijn het!

> naar het recept: de allerbeste tosti aller tijden

De allerbeste tosti aller tijden

3. Geroosterde paprika’s met olijven en geitenkaas

Lekker doordeweeks! Met dit gerecht krijgt elke doordeweekse avond een vakantietintje, zeker als je buiten kunt eten. Probeer nu deze geroosterde paprika’s met olijven en geitenkaas, met gemak een heerlijk gerecht op tafel.

> naar het recept: geroosterde paprika’s met olijven en geitenkaas

Geroosterde paprika’s met olijven en geitenkaas

4. Koolrabi-carpaccio met peer, blauwaderkaas en amandelen

Dat peer en blauwe kaas goed samen gaan bewijst dit recept met kaas. Wat een vegetarische topper is dit! Flinterdunne koolrabi met plakjes peer en geschaafde blauwaderkaas. Ondanks dat deze kaas een penetrante geur kan hebben is de smaak onweerstaanbaar.

> naar het recept: koolrabi-carpaccio met peer, blauwaderkaas en amandelen

recepten met kaas: Koolrabi-carpaccio met peer, blauwaderkaas en amandelen

5. Kaasfondue uit de oven met aardappel en augurk

In de intro beloofde ik het al; kaasfondue. Nu is dit misschien niet de klassieke kaasfondue zoals je ‘m gewend bent, maar dat maakt ‘m niet minder lekker. In dit recept met kaas doet de oven het meeste werk. Kies kazen die jij lekker vindt, of maak de restjes uit de koelkast op. Zo hou jij tijd over om nog een kaasplankje te maken.

> naar het recept: kaasfondue uit de oven met aardappel en augurk

Kaasfondue uit de oven met aardappel en augurk

Nog meer recepten met kaas:

6. Courgette-oudekaasmuffins

Dit zijn verdraaid lekkere hartige muffins en ook nog eens hartstikke makkelijk om te maken. Er komt in elk geval geen gemix en gekneed aan te pas. Ideaal toch?

> naar het recept: courgette-oudekaasmuffins

Courgette-oudekaasmuffins

7. Croque-monsieur met geitenkaas en pittige auberginechutney

Kaas werkt erg goed bij pittige gerechten. De zachte en romige smaak brengt balans. Zo ook bij deze geweldige croque-monsieur. Geitenkaas en aubergine is sowieso al een match made in heaven, zeker bij deze pittige chutney.

> naar het recept: croque-monsieur met geitenkaas en pittige auberginechutney

Croque-monsieur met geitenkaas

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!