Advertentie
Voor veel mensen is het een van de favoriete smaakmakers: truffels. Niet zonder reden want de smaak is bomvol umami, rijk en een tikkeltje decadent. Maar wat maak je ermee? Wij delen onze favoriete recepten met truffel!
Het is niet verrassend dat veel mensen gek zijn op de aardse smaak van truffel. De onderaardse paddenstoelen zitten bomvol smaak en worden niet voor niets wordt het ook wel het ‘zwarte goud’ genoemd. Dat komt niet alleen door de hoge prijs maar ook door de rijke smaak.
Doordat truffels zo’n sterke smaak en aroma hebben, heb je voor je gerechten vaak maar een klein beetje truffel nodig. Je kunt de zwam rauw opeten door ze bijvoorbeeld over je pasta of risotto te raspen of schaven. De smaak komt echter het beste tot zijn recht wanneer je ze even kort opwarmt. Laat je daarvoor vooral inspireren door de onderstaande recepten met truffel:
Recepten met truffel
Aardappelsoep met truffel en porcini
Deze soep serveer je met porcini, oftewel eekhoorntjesbrood. Een paddenstoelensoort die erg goed past bij de smaken van truffel. Gebruik je truffelolie? Blijf goed proeven tijdens het bereiden van deze soep, truffelolie overheerst namelijk vrij snel.
Naar het receptFlammkuchen met champignon, truffel en pecorino
Bij flammkuchen denk je misschien meteen aan spek en ui. Maar wist je dat je de plaattaart ook heel goed kunt beleggen met champignons en het zwarte goud? Minstens net zo smaakvol!
Naar het receptExtreem decadente porchetta met truffel en funghi porcini
Deze extreem decadente porchetta van Vanja van der Leeden kost misschien wat tijd om te maken, maar gelukkig is de oven je grote vriend. Daarnaast maak je gegarandeerd indruk als je dit gerecht op tafel zet.
Naar het receptTruffel-paddenstoelenrisotto
Vraag een vega naar zijn favoriete gerecht en heel wat mensen zullen truffelrisotto antwoorden. Niet gek, want het smaakt en lijkt luxueus, maar is verrassend makkelijk te maken. Het perfecte gerecht om te serveren tijdens een etentje als je het ons vraagt.
Naar het receptGetruffelde kip
Het recept voor getruffelde kip wordt beschreven in Auguste Escoffier’s Kookboek van de Klassieke Keuken. Het is een van Willem’s favoriete recepten met truffel door de simpelheid in klassieke smaken.
Naar het receptPizza porcini met truffel en fontina
Geef jouw pizza bianca – zonder tomatensaus dus – een upgrade door er wat truffel over te schaven. Misschien wel een van onze favoriete pizza toppings.
Naar het receptRosbief carpaccio met truffelsaus
In slechts een kwartiertje tijd tover jij een maaltijd op tafel die niet zou misstaan in een sterrenrestaurant. Rosbief carpaccio met truffelsaus wordt je nieuwe favoriete voorgerecht.
Naar het receptTournedos met madeirasaus en truffel
Aan sommige goede combi’s moet je niks veranderen; tournedos met truffel is er zo een. Dit is nog zo’n gerecht wat niet zou misstaan op het menu van een goed restaurant.
Naar het receptVerse pasta met truffel en gegrilde paddenstoelen
De volle smaak van truffel past ontzettend goed bij verse pasta en paddenstoelen. Bij elke hap proef je intense smaken, met een licht vettig mondgevoel. Daar past een wijn bij die ook vol en vettig van smaak is zoals een Chardonnay.
Naar het receptArancini met truffel en Grana Padano
Arancini zijn heerlijke, gefrituurde risotto balletjes. Het perfecte recept voor de restjes van de risotto. Deze arancini met truffel en Grana Padano zijn vol van smaak en zijn ideaal als borrelhapje of anti pasti.
Naar het receptWil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips
Marieke Slettenhaar
Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.