
Zeekraal is niet alleen een bijzondere groente uit de zee, maar ook een fantastische zilte smaakmaker. Wat je er allemaal mee kunt? Probeer deze recepten met zeekraal maar eens!
Lees verder na de advertentie
Recepten met zeekraal
Misschien heb je er weleens van gehoord, tegenwoordig kun je zeekraal namelijk in haast elke supermarkt kopen. Daar waar je het vroeger alleen op menukaarten in restaurants vond kun je er nu zelf ook mee aan de slag. Kortom; duik snel de keuken in en probeer eens een van deze zeven heerlijke recepten met zeekraal!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Pasta aglio e olio met zeekraal
Wie houdt er nou niet van een goeie pasta aglio e olio? De toevoeging van zeekraal maakt het nog lekkerder en het is ook nog eens vegan.

Gebakken halloumi met tomaat, zeekraal en citroen
Halloumi is een Cypriotische kaas die uitermate geschikt is om te bakken, grillen of roosteren. In dit recept bakken we de halloumi en voegen we de diepe smaken van tomaat, zeekraal en citroen toe. Om je vingers bij af te likken, zo lekker vinden we dit recept.

Aardappeltortilla met zeekraal
Als je weleens in Valencia of Barcelona bent geweest ken je vast de klassieke Spaanse aardappeltortilla. Het verrast je vast niet in een artikel over recepten met zeekraal, ook hier past de ziltige smaak erg goed bij. Dat bewijst dit recept wel.

Geroosterde zoete aardappel met zeekraal en saffraansaus
Dit gerecht smaakt niet alleen heel erg lekker, het ziet er ook nog eens feestelijk uit. Ideaal als je een etentje organiseert en indruk wil maken op je gasten. De zoete smaak van de geroosterde aardappel gaat perfect samen met de kleurrijke saffraansaus en natuurlijk de ziltige zeekraal.

Sliptong met zeekraal en salsa verde
Een hele vis bereiden is waarschijnlijk makkelijker dan je denkt, probeer maar eens met dit heerlijke recept.

Stamppot met zeekraal en gebakken gamba’s
Voeg geen zout toe aan dit gerecht, want zeekraal heeft in zout water gelegen en is dus al zout genoeg van zichzelf.

Salade met manchego, rozijnen, anijschampignons, zeekraal en acetostroop
De combinatie van ingrediënten zorgen ervoor dat deze salade ontzettend smaakvol is, daarnaast staat ‘ie ook nog eens zo op tafel!
Ons favoriete zeekraal recept:

Pasta aglio e olio met zeekraal
Wie houdt er nou niet van een goeie pasta aglio e olio? De toevoeging van zeekraal maakt het nog lekkerder en het is ook nog eens vegan.
Ingrediënten
Bereiding
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met wat zout. Verhit intussen de olijfolie in een ruime hapjespan op laag vuur en fruit er de knoflook ca. 5 minuten in zodat hij zacht wordt maar niet bruin kleurt. Voeg de chilivlokken toe en fruit nog 1 minuut.
Rooster het amandelschaafsel in een droge pan lichtbruin. Voeg de zeekraal toe aan de knoflook en schep er 2 el kookwater van de pasta bij . Gaar de zeekraal 1-2 minuten.
Giet de pasta af maar vang het kookwater op. Voeg de pasta en wat van het kookwater toe aan de zeekraal. Meng goed door elkaar tot een smeuïg geheel. Breng op smaak met peper en evt. met zout. Verdeel de pasta over borden en bestrooi met het amandelschaafsel.
Foto’s & receptuur: Willem van Santen
Lees ook:
Onze tips

Borreltijd: 5x de lekkerste hapjes met kaas

Wrap it up: heerlijke recepten voor wraps met gehakt

Halve avocado bewaren? Zo voorkom je dat hij bruin wordt

La dolce vita: 5x klassieke Italiaanse desserts

Minestronesoep: 7x de lekkerste recepten

Recepten van Ottolenghi: 7x onze favorieten

Valentijnsdag redden? Haal deze valentijnsproducten uit de supermarkt

Smaken van de liefde: maak indruk met dit valentijnsmenu
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.