Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Recepten met zeekraal: geroosterde zoete aardappel met zeekraal en saffraansaus

Groen uit de zee: 4x recepten met zeekraal

In samenwerking met De Vegetariërsbond
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Zeekraal is niet alleen een bijzondere groente uit de zee, maar ook een fantastische zilte smaakmaker. Wat je er allemaal mee kunt? Kijk maar!

Recepten met zeekraal

Misschien heb je er weleens van gehoord, tegenwoordig kun je zeekraal namelijk in haast elke supermarkt kopen. Daar waar je het vroeger alleen op menukaarten in restaurants vond kun je er nu zelf ook mee aan de slag. Kortom; duik snel de keuken in en probeer eens een van deze vier heerlijke recepten met zeekraal!

Wil je iedere week de lekkerste recepten, verhalen & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Pasta aglio e olio met zeekraal

Pasta aglio e olio met zeekraal

Klassieke pasta aglio e olio bestaat alleen uit peper, knoflook en olie. Een heerlijk recept, dat we door de toevoeging van zeekraal nóg lekkerder maken. Het ziltige van de groente past namelijk erg goed bij de overige smaken.

Naar het recept
Recepten met zeekraal: gebakken halloumi met tomaat, zeekraal en citroen

Gebakken halloumi met tomaat, zeekraal en citroen

Halloumi is een Cypriotische kaas die uitermate geschikt is om te bakken, grillen of roosteren. In dit recept bakken we de halloumi en voegen we de diepe smaken van tomaat, zeekraal en citroen toe. Om je vingers bij af te likken, zo lekker vinden we dit recept.

Naar het recept
Aardappeltortilla met zeekraal

Aardappeltortilla met zeekraal

Als je weleens in Valencia of Barcelona bent geweest ken je vast de klassieke Spaanse aardappeltortilla. Het verrast je vast niet in een artikel over recepten met zeekraal, ook hier past de ziltige smaak erg goed bij. Dat bewijst dit recept wel.

Naar het recept

Recepten met zeekraal:

Recepten met zeekraal: geroosterde zoete aardappel met zeekraal en saffraansaus

Geroosterde zoete aardappel met zeekraal en saffraansaus

Dit gerecht smaakt niet alleen heel erg lekker, het ziet er ook nog eens feestelijk uit. Ideaal als je een etentje organiseert en indruk wil maken op je gasten. De zoete smaak van de geroosterde aardappel gaat perfect samen met de kleurrijke saffraansaus en natuurlijk de ziltige zeekraal.

Naar het recept

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!