Recepten met zeekraal
Misschien heb je er weleens van gehoord, tegenwoordig kun je zeekraal namelijk in haast elke supermarkt kopen. Daar waar je het vroeger alleen op menukaarten in restaurants vond kun je er nu zelf ook mee aan de slag. Kortom; duik snel de keuken in en probeer eens een van deze vier heerlijke recepten met zeekraal!
Wil je iedere week de lekkerste recepten, verhalen & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Pasta aglio e olio met zeekraal
Klassieke pasta aglio e olio bestaat alleen uit peper, knoflook en olie. Een heerlijk recept, dat we door de toevoeging van zeekraal nóg lekkerder maken. Het ziltige van de groente past namelijk erg goed bij de overige smaken.
> naar het recept: pasta aglio e olio met zeekraal
Gebakken halloumi met tomaat, zeekraal en citroen
Halloumi is een Cypriotische kaas die uitermate geschikt is om te bakken, grillen of roosteren. In dit recept bakken we de halloumi en voegen we de diepe smaken van tomaat, zeekraal en citroen toe. Om je vingers bij af te likken, zo lekker vinden we dit recept.
> naar het recept: gebakken halloumi met tomaat, zeekraal en citroen
Aardappeltortilla met zeekraal
Als je weleens in Valencia of Barcelona bent geweest ken je vast de klassieke Spaanse aardappeltortilla. Het verrast je vast niet in een artikel over recepten met zeekraal, ook hier past de ziltige smaak erg goed bij. Dat bewijst dit recept wel.
> naar het recept: aardappeltortilla met zeekraal
Recepten met zeekraal:
Geroosterde zoete aardappel met zeekraal en saffraansaus
Dit gerecht smaakt niet alleen heel erg lekker, het ziet er ook nog eens feestelijk uit. Ideaal als je een etentje organiseert en indruk wil maken op je gasten. De zoete smaak van de geroosterde aardappel gaat perfect samen met de kleurrijke saffraansaus en natuurlijk de ziltige zeekraal.
> naar het recept: geroosterde zoete aardappel met zeekraal en saffraansaus